Wpisujesz każdy produkt przed obróbką termiczną - nie po. W dodatku czemu wpisujesz pewne pozycje po dwa razy? Dieta jest 100gramowa - jest błąd w doborze gramatur co rzutuje na całokształt menu, poza tym są potężne niedobory żywieniowe, niebezpieczna niska ilość lipidów, brak urozmaicenia - monotonia etc.
No tak rozumiem. ale co do samej diety to jest dobrze? czy coś zmienić dodać wyrzucić? Jeśli chodzi o posiłki: 1. Graham często jest barwiony karmelem, dobrze być wymienił jeśli lubisz pieczywo na np. żytnie na zakwasie. 2 . Chleb zostawiłabym w jednym posiłku. Szynki wymień na jaja, ryby, mięcho, podroby. Sklepowe szynki są mocno przetworzone. [...]
Wpisuj produkty przed obróbką termiczną - nie gotowe. Pestki z dyni są zbędne, zamień na orzechy np: włoskie - roślinne o3 (ALA) ). Taki schemat żywienia może doprowadzić do niedoborów żywieniowych, dietę należy urozmaicać w taki sposób aby dostarczyć wszystkie niezbędne składniki odżywcze. Warzywa i owoce stanowią niezwykle ważny element każdej [...]
Wstaw również zdjęcie sylwetki ponieważ ponad 15% tkanki tłuszczowej w ustroju wskazuje na redukcję. Dietę wrzucamy w formie zrzutu potreningu.pl. Masz błąd w wyliczeniach, a co za tym idzie? całkowita inna podaż makroskładników oraz kalorii, każdy produkt ważymy przed obróbką termiczną. Pozbądź się produktów o wysokim stopniu przetworzenia [...]
też słyszałem ze północno koreańska dieta jest za***ista, obróbka termiczna posiłków wykonywana jest na reaktorach jądrowych ponoć wzbogacony uran wzbogaca białko o nowe dotąd nie spotykane aminokwasy zwiekszające metabolizm chudniesz w oczach niektórzy nazywają to chorbą popormienną ale nie wiem co to
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
1, Dodaj jakieś źródło białka 2. Tego twarogu wrzuciłbym trochę więcej 3. Ujdzie 4. Ok 5. To nie jest posiłek 6. Zdecydowanie więcej węgli najlepiej taki posiłek jak przed. O 19 ostatni posiłek?? Poza tym wszystko waż PRZED obróbką termiczną, wątpię żebyś jadł 300g ryżu w jednym posiłku.
Deja Ci już wspomniała, płatki możesz wrzucić owsiane, jaglane, gryczane, owoca do tego wkroić, migdałów wrzucić i zalać mlekiem / wodą całkiem inaczej smakuje. W tym śniadaniu brakuje pełnowartościowego białka, mleko nim nie jest. Szynki wymień na mięso po prostu, może być tłuste (np. boczek) do jajecznicy jak znalazł. Ważymy wszystko przed [...]
Więc tak, Białko serwatkowe dodane do placków nie powinno stracić zbyt wielu wartosci odżywczych na skutek samego podgrzewania (robienie placków jest dość krótką i łagodną obróbką termiczną). Niestety, wiadomo, że płatki owsiane obfitują we frakcje błonnika rozpuszczalnego, co znacznie utrudni i spowolni proces wykorzystania cennych białek [...]
podwieczorek do wywalenia 2 posiłek też nie za ciekawy, szynka odpada chyba że własnoręcznie robiona wpisuj produkty przed obróbką termiczną Szynkę mam swoją robioną wędzoną
[...] gryczane - smazony filet bez panierki (j/w - wskazówka przy jajecznicy) to gotowiec, użyj ilości mięsa jaki smażyłeś i swoją ilość tłuszczu - ugotowany ryż biały - (wszystko ważysz przed obróbka termiczną) - rodzynki możesz wrzucać, ale nie w takiej ilości (zastąp świeżym owocem, rodzynki są najczęściej karmelizowane, czyli zalane cukrem)
co do ryżu dajesz 100g po ugotowaniu, czy wrzusasz worek i jadasz go całego, bo masz wpisane ok 30g ryżu surowego,najlepiej podawać wagę przed obróbką termiczną. 100g ryży to nie jest to samo co 100g gotowanego ryżu najlepiej czytelny zrzut jest wg tego schematu [...]
mniej więcej po tyle samo tzn.płatki kukurydziane 100g = 100g owsianych, ryż biały 150g = 150g brązowego. Do śniadania daj ze 2 jajka. Po treningu te 100g makaronu + 150g mięsa/ryby. Tam gdzie pisze warzywa daj z ich z 200-250g. Sera białego z 200g. oczywiście wagę wszystkiego liczymy przed obróbką termiczną ale to chyba oczywiste
hmmm no nie wyparuja utraca jakies male wartosci przy obrobce termicznej...ale potem nie ma czegos takiego ze ryz zaraz po wyjeciu z gotujacej sie wody ma 75gww a jak ostygnie to mu spada do 70 kierujemy sie zawsze wartosciami przed obrobka termiczna...gdyz wszystkie nastepne czynnosci jakie wykonujemy na produktach uszczuplaja ich wartosci o [...]
Witaj, Karkówka nie obliczysz dokładnie ile ma gram tłuszczu czy samych kalorii, możesz brać na "oko". Zauważ że obróbka termiczna ma znaczenie , przykład gotowana karkówka lub pieczona . Pozdrawiam
Ja ważyw w ogole nie ważę... jem jak najwiecej. Co do ważenia mięs, ryby, to kupujesz surowe nie zamrożone, dzielisz na porcje takie jakie ci potrzebne i zamrażasz. Potem tylko wyjmujesz i odmrażasz... Jak kupujsez zamrożone, to kupujesz czekasz aż sie odmrozi i wtedy wazysz i dzielisz. Wszsytko ważysz w stanie surowym, przed obróbką termiczną