[...] (dawki symboliczne jedynie), kawy. Niewskazane są soki owocowe słodzone jak i słodkie napoje kolorowe, soki 100%-towe z kartonika, piwo, wódka, energhetyki itp. Preferowana obróbka termiczna pokarmów to gotowanie na parze, pieczenie, duszenie, gotowanie w wodzie, pieczenie w mikrofali. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-02-18 14:16:05
sorry ze odswiezam ale mam pytanie do bodylina odnoscie pkt 2.: 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. Czyli miecho i rybki wazyc po usmazeniu?zawsze na tym forum mowili ze wszystko wazy sie przed jakakolwiek obrobka termiczna.
Skąd to kumple wiedzą? Znają stan Twojej gosp. hormonalnej na tyle aby to stwierdzić na podstawie ,,tak mi się wydaję''. Wstaw ręcznie pełną ankietę działu. Pigułka informacji na Twój temat jest niezwykle ważna aby przeanalizować Twój model żywienia. Dieta jest obfita w produkty o wysokim stopniu przetworzenia czyt (gainer-syf kompletny, makarony [...]
Ważysz przed obróbką termiczną wszystko. Białka Ci tyle nie trzeba...2g na kg/mc spokojnie starczy 140-150g starczy w zupełności tłuszcze ok, reszta węgle. Wrzucaj też ryby, owoce. Całkiem ok dieta.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Białko daj 220g, tłuszcze 70g, reszta węgle, daj 2400kcal i zobacz jak będzie szło 1. Wrzuć tutaj płatki owsiane + jajka, jedno jajko L waży 60g, więc daj ich kilka a nie 50g 2. Banan jak już to do śniadania, daj jakieś dobre źródło białka jak jajka/mięso jakieś 3. Ok, ale 100g ziemniaków to nic, wybieraj pozycję Kurczak, pierś, ponieważ wszystko [...]
[...] 0,5 Tak są wpisywane wszelki produkty. Weryfikacja to najczęściej 24h ( z połowa odpada z racji błędów, braku logiki) Pit ile % zostaje Ci w naczyniu, % wilgotności, jakość, obróbka termiczna i jej czas mam też wpływ na wartości i myślę, ze oscylujesz zawsze w granicach błędu nie mniej niż 5% nawet jak starasz się być mega dokładny. Jest to [...]
Hej, brakuje mi ryb, tłustszych mięs, owoców. Na kolację możesz wrzucić więcej węgli, bo masz tyle co z jednej kromeczki chleba. Wprowadziłeś swoje produkty o których wspomniałeś jako nowy swój produkt? Produkty ważymy przed obróbką termiczną.
Czemu 150g. Ja jem zawsze 200-250g wazone przed obróbka termiczną. Tu prosze ciekawy art: https://jarek-kefir.org/2014/03/25/epoka-miesa-juz-minela-toksyczny-koktail-sterydow-antybiotykow-i-hormonow-w-kurczakach/ Zmieniony przez - SalvatoreLucania w dniu 2017-01-25 14:37:03
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
1. Dodaj jajka 2. Makaron daj pełnoziarnisty, durum, twaróg wywal, daj inne źródło białka 3. Bułka ok, ale margaryna, szynka itp. wylatują 4. Ok, ale wybieraj pozycję Kurczak, pierś, wtedy podajesz wagę przed obróbką termiczną 5. Ta mąka z jakiej okazji? Daj jakieś ww złożone 6. ujdzie
posilek powinno sie zjadac 1-1,5h przed treningiem i do jednej godziny po treningu. 4 godziny przed treningiem to nie wiem czy pozniej mialbym sile :) a produkty wazy sie przed obrobka termiczna.
Za dużo mleka. Do ograniczenia do minimum. Nie ważne kiedy musli, wywal zastąp płatkami owsianymi / jaglanymi i świeżym owocem. Za dużo chleba, zostaw jedną porcję, jak Flex wyżej wspomniał szynki aut. Są mocno przetworzone. Ważysz przed obróbką termiczną mięsa i inne produkty. Wrzuć tłuste mięśa, ryba się przyda. Wrzucić też możesz zdjęcia do [...]
Nie wpływa na wartości. Każdy produkt liczysz przed obróbką termiczną i koniec kropka. Następnym razem proponuję wyszukiwarkę, istnieje setki takich tematów. Zmieniony przez - dudee w dniu 2013-10-30 22:08:50
daj wg tego, lepiej jest oceniać jak wsyztsko jest w jednym miejscu na jednym zrzucie. http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U.-t922822.html Fileta daj przed obróbka termiczną i podaj osobno ilość tłuszczu na jakim go smażysz.
1.Nie traci weglowodanow,a nawet zwieksza sie jego indeks glikemiczny (szybkosc wchlaniania cukrow,m.in.obrobka termiczna go podwyzsza).Mniejsza ilosc jest z tego,ze suchy ryz ma ok.70wegli,a mleko ok.3,wiec jak wymiesza sie te skladniki to ilosc wegli sie zmniejsza w takim posilku,tym bardziej,ze ryz pecznieje.Jedyne co tu sie traci to witaminy i [...]
to że waga potraw po ugotowaniu jest większa to nic nie zanaczy. Wartości wyliczasz przed obróbką termiczną i nie ważne że ryżu wychodzi więcej czy wołowiny mniej, wartości praktycznie pozostają takie same