SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

obróbka termiczna

  • Dieta dla Starszego czlowieka

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] (dawki symboliczne jedynie), kawy. Niewskazane są soki owocowe słodzone jak i słodkie napoje kolorowe, soki 100%-towe z kartonika, piwo, wódka, energhetyki itp. Preferowana obróbka termiczna pokarmów to gotowanie na parze, pieczenie, duszenie, gotowanie w wodzie, pieczenie w mikrofali. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-02-18 14:16:05

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 1818 Data: 2011-02-18 14:03:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Smażone, gotwane.... czy to to samo ?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    wazysz zawsze przed obrobka termiczna

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 1820 Data: 2009-07-11 13:24:14 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • redukcja u ekto zalewajacego sie fatem ?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    sorry ze odswiezam ale mam pytanie do bodylina odnoscie pkt 2.: 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. Czyli miecho i rybki wazyc po usmazeniu?zawsze na tym forum mowili ze wszystko wazy sie przed jakakolwiek obrobka termiczna.

    Odpowiedzi: 40 Ilość wyświetleń: 4242 Data: 2007-08-03 10:32:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta - początek siłowni.

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Skąd to kumple wiedzą? Znają stan Twojej gosp. hormonalnej na tyle aby to stwierdzić na podstawie ,,tak mi się wydaję''. Wstaw ręcznie pełną ankietę działu. Pigułka informacji na Twój temat jest niezwykle ważna aby przeanalizować Twój model żywienia. Dieta jest obfita w produkty o wysokim stopniu przetworzenia czyt (gainer-syf kompletny, makarony [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 715 Data: 2017-04-21 19:23:34 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • MASA !

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Ważysz przed obróbką termiczną wszystko. Białka Ci tyle nie trzeba...2g na kg/mc spokojnie starczy 140-150g starczy w zupełności tłuszcze ok, reszta węgle. Wrzucaj też ryby, owoce. Całkiem ok dieta.

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 955 Data: 2016-06-29 19:37:03 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Pomoc w diecie + Plan treningowy.

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Białko daj 220g, tłuszcze 70g, reszta węgle, daj 2400kcal i zobacz jak będzie szło 1. Wrzuć tutaj płatki owsiane + jajka, jedno jajko L waży 60g, więc daj ich kilka a nie 50g 2. Banan jak już to do śniadania, daj jakieś dobre źródło białka jak jajka/mięso jakieś 3. Ok, ale 100g ziemniaków to nic, wybieraj pozycję Kurczak, pierś, ponieważ wszystko [...]

    Odpowiedzi: 16 Ilość wyświetleń: 1410 Data: 2013-10-13 11:30:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dziennik Dietetyczny

    Post
    Administracja i Moderatorzy

    [...] 0,5 Tak są wpisywane wszelki produkty. Weryfikacja to najczęściej 24h ( z połowa odpada z racji błędów, braku logiki) Pit ile % zostaje Ci w naczyniu, % wilgotności, jakość, obróbka termiczna i jej czas mam też wpływ na wartości i myślę, ze oscylujesz zawsze w granicach błędu nie mniej niż 5% nawet jak starasz się być mega dokładny. Jest to [...]

    Odpowiedzi: 37 Ilość wyświetleń: 5488 Data: 2011-02-08 14:28:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kcal, BTW

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    liczymy wszystko przed obróbką termiczną, wejdź na jaką kolwiek tabelę wartośi odzywczych i będziesz miał, potreningu.pl

    Odpowiedzi: 34 Ilość wyświetleń: 4034 Data: 2012-08-04 12:02:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta do oceny

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Hej, brakuje mi ryb, tłustszych mięs, owoców. Na kolację możesz wrzucić więcej węgli, bo masz tyle co z jednej kromeczki chleba. Wprowadziłeś swoje produkty o których wspomniałeś jako nowy swój produkt? Produkty ważymy przed obróbką termiczną.

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 1122 Data: 2016-08-31 18:53:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czemu 150g. Ja jem zawsze 200-250g wazone przed obróbka termiczną. Tu prosze ciekawy art: https://jarek-kefir.org/2014/03/25/epoka-miesa-juz-minela-toksyczny-koktail-sterydow-antybiotykow-i-hormonow-w-kurczakach/ Zmieniony przez - SalvatoreLucania w dniu 2017-01-25 14:37:03

    Odpowiedzi: 28 Ilość wyświetleń: 9257 Data: 2017-01-25 14:36:46 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta Redukcja

    Post
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    1. Dodaj jajka 2. Makaron daj pełnoziarnisty, durum, twaróg wywal, daj inne źródło białka 3. Bułka ok, ale margaryna, szynka itp. wylatują 4. Ok, ale wybieraj pozycję Kurczak, pierś, wtedy podajesz wagę przed obróbką termiczną 5. Ta mąka z jakiej okazji? Daj jakieś ww złożone 6. ujdzie

    Odpowiedzi: 43 Ilość wyświetleń: 3580 Data: 2013-10-25 21:53:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • COŚ NIE TAK Z OBLICZENIAMI ....

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    posilek powinno sie zjadac 1-1,5h przed treningiem i do jednej godziny po treningu. 4 godziny przed treningiem to nie wiem czy pozniej mialbym sile :) a produkty wazy sie przed obrobka termiczna.

    Odpowiedzi: 41 Ilość wyświetleń: 2189 Data: 2013-03-25 11:27:51 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta prosze o rady

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Za dużo mleka. Do ograniczenia do minimum. Nie ważne kiedy musli, wywal zastąp płatkami owsianymi / jaglanymi i świeżym owocem. Za dużo chleba, zostaw jedną porcję, jak Flex wyżej wspomniał szynki aut. Są mocno przetworzone. Ważysz przed obróbką termiczną mięsa i inne produkty. Wrzuć tłuste mięśa, ryba się przyda. Wrzucić też możesz zdjęcia do [...]

    Odpowiedzi: 9 Ilość wyświetleń: 815 Data: 2016-11-07 13:43:31 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wagi produktów w kalkulatorze

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Nie wpływa na wartości. Każdy produkt liczysz przed obróbką termiczną i koniec kropka. Następnym razem proponuję wyszukiwarkę, istnieje setki takich tematów. Zmieniony przez - dudee w dniu 2013-10-30 22:08:50

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 594 Data: 2013-10-30 22:08:17 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ułożona diteta 182 cm i 78 kg

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    daj wg tego, lepiej jest oceniać jak wsyztsko jest w jednym miejscu na jednym zrzucie. http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U.-t922822.html Fileta daj przed obróbka termiczną i podaj osobno ilość tłuszczu na jakim go smażysz.

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 1484 Data: 2018-02-14 08:22:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ryż - jak to z nim jest ?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    1.Nie traci weglowodanow,a nawet zwieksza sie jego indeks glikemiczny (szybkosc wchlaniania cukrow,m.in.obrobka termiczna go podwyzsza).Mniejsza ilosc jest z tego,ze suchy ryz ma ok.70wegli,a mleko ok.3,wiec jak wymiesza sie te skladniki to ilosc wegli sie zmniejsza w takim posilku,tym bardziej,ze ryz pecznieje.Jedyne co tu sie traci to witaminy i [...]

    Odpowiedzi: 13 Ilość wyświetleń: 3181 Data: 2008-05-10 20:20:50 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Kurczak - jakość. Nadmiar jaj?

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Jak poprzednicy. Tego typu sytuacje nie powinny Cię zbytnio dziwić, duże znaczenie w tym przypadku ma również obróbka termiczna.

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 655 Data: 2017-03-28 16:03:55 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Prośba o korektę diety

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    Wszystko podliczasz przed obróbką termiczną ;-)

    Odpowiedzi: 51 Ilość wyświetleń: 6540 Data: 2018-01-23 19:29:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Coś o niskim IG zamiast mąki

    Post
    Odżywianie i Odchudzanie

    raczej nie jest to mozliwe. obrobka termiczna znacznie podwyzsza IG. a gdzie tak bylo napisane?

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 5483 Data: 2009-06-06 18:01:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • jak rozpisać cykl

    Post
    Doping

    to że waga potraw po ugotowaniu jest większa to nic nie zanaczy. Wartości wyliczasz przed obróbką termiczną i nie ważne że ryżu wychodzi więcej czy wołowiny mniej, wartości praktycznie pozostają takie same

    Odpowiedzi: 37 Ilość wyświetleń: 3018 Data: 2010-06-18 16:19:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)