[...] słupki. Marchew i korzeń selera obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Boczek pokroić w cienkie plasterki. Cebulki dymki pociąć wzdłuż w paski. Fasole osączyć z wody, w której się gotowała i osuszyć. Czosnek rozetrzeć ze szczypta soli. Fasole wymieszać z czosnkiem, majerankiem i 1 łyżka sosu. Wszystkie wymienione składniki ułożyć na liściach [...]
[...] one zbędnym balastem dla żołądka, po-wodują wiele schorzeń. Zamiast tego stosujemy wyroby nierafi-nowane: mąkę i makaron z pełnego przemiału, ciemny ryż. Urozmaicona dieta, której podstawą są zboża i przetwory zbożo-we, warzywa, owoce, nasiona i orzechy. Można by te zasady jeszcze mnożyć, ale nie jest to celem tej pracy. Istotna jest [...]
[...] potrzeb organizmu, wywołanych nieprawidłową przemianą tego składnika. Dieta bogatobiałkowa, zwana też dietą wysokobiałkową, jest zmodyfikowaną dietą podstawową, w której wprowadza się prawie dwukrotnie większą ilość białka w stosunku do diety podstawowej, przy czym w większości powinno to być białko o dużej wartości biologicznej. [...]
[...] na trzy sposoby. Gdy robisz dużo powtórzeń (powyżej 15), rośnie wytrzymałość mięśni, bez towarzyszącego zwiększania ich rozmiarów i siły. 6 do 12 powtórzeń - ilość na której najczęściej polegają kulturyści - powoduje zarówno wzrost wymiarów jak i siły mięśni. Ciężarowcy na ogół robią mało powtórzeń, 2 do 4 w serii co głównie zapewnia i [...]
[...] przez znachorówz Syberii, był najbardziej skuteczny jeśli chodzi o likwidowanie kamieni nerkowych i wątrobowych. NERWOWOŚĆ Nerwowość u dzieci Dziecko wykąpać w wodzie, w której gotowane było siano. Nerwowość u dorosłych 500 g miodu wymieszać z 500 g cukru. Przyjmować 2 razy dziennie po łyżce NIEDOCIŚNIENIE Ludzie, mający skłonności do [...]
[...] Wzrost poziomu życia doprowadził do częstego zastępowania roślin strączkowych i warzyw mięsem, a makaron jest produkowany z mąki białej, oczyszczonej, czyli takiej, z której usunięto błonnik. Według autorytetów medycznych, właśnie ta sytuacja odpowiedzialna jest nie tylko za wzrost otyłości, lecz również i przede wszystkim za alarmujące [...]
[...] mu poziom tłuszczu, wody, mięśni, wagę i wzrost. Ogólnie jakieś 185cm wzrostu i 130kg wagi. Woda i tłuszcz, a sylwetka jak dzwon. Pod jego osobę ułożyła dietę redukcyjną na której ja sam będę się bazował po pewnych poprawkach. Wiadomo, że każdy ma inne zapotrzebowanie kaloryczne. Chłopak powiedział dietetyczce, że lubi jeść wszystko i stworzyła [...]
[...] danych o takich sposobach odżywiania pochodzi z blogów, stron dietetycznych lub jest publikowana przez indywidualnych trenerów personalnych. Nie jest to jednak wiedza, na której należy polegać. Niekorzystny wpływ ADF oraz IF może być związany z hipoglikemią, utratą potasu i magnezu, zbyt dużymi wahaniami w wydzielaniu insuliny i kortyzolu, [...]
[...] organizacji gry najskuteczniejszej i przynoszącej największą korzyść z pracy włożonej w trening. To przygotowanie psychologiczne będzie udane poczynając od chwili, w której zawodnik zacznie czerpać z niego siłę moralną i niezachwiane zaufanie, czyli coś w rodzaju poczucia dobrze spełnionego zadania. Wówczas mecz stanie się cudowną [...]
[...] nie jest zbytnio uzależniony od tego.O tym jak szybko są przyswajane dane węglowodany decyduje INDEKS GLIKEMICZNY . Co on oznacza ? Jest on tabelą (indeks glikemiczny) w której obok produktów bogatych w węglowodany jest podana pewna liczba. Liczba ta określa jaki poziom osiągnie cukier we krwi po zjedzeniu danego produktu.Im jest on wyższy [...]
[...] sposób pierwsze 4 powtórzenia, a następnie użyj pomocy partnera, który pomoże tobie wypchnąć sztangę jeszcze dwa razy. Jest to wysoce zaawansowana forma treningowa, której nie powinni stosować początkujący i mnie zaawansowani. Wybierz na treningu jedno lub dwa ćwiczenia i stosuj w nich tę formę treningu, ale nie stosuj jej zawsze, gdyż [...]
[...] sposób pierwsze 4 powtórzenia, a następnie użyj pomocy partnera, który pomoże tobie wypchnąć sztangę jeszcze dwa razy. Jest to wysoce zaawansowana forma treningowa, której nie powinni stosować początkujący i mnie zaawansowani. Wybierz na treningu jedno lub dwa ćwiczenia i stosuj w nich tę formę treningu, ale nie stosuj jej zawsze, gdyż [...]
[...] Obok makroskładników znaczącą rolę odgrywają także mikroskładniki, zwane witaminami oraz minerałami. Człowiek ciężko trenujący, przestrzegający rygorystycznej diety, z której są często eliminowane pewne rodzaje pokarmów, będzie potrzebował większej dostawy mikroskładników. Wysiłek fizyczny zmienia zapotrzebowanie na poszczególne składniki [...]
[...] kg tłuszczu czyli 21000/7000 = 3 kg Trzymając się założeń - jedząc zdrowo i trenując zrzucimy około 3kg miesięcznie. Według mnie to najzdrowsze odchudzanie - każda dieta na której chudniemy powyżej 1 kg tygodniowo jest moim zdaniem zbyt restrykcyjna i niezdrowa (zbyt duży szok dla organizmu). Podsumowując – nie ważne jest tylko obcięcie kalorii, [...]
[...] i antymutagenne. Zawiera duże ilości polifenoli chroniących organizm przed atakiem wolnych rodników. Zarodki pszenne Zarodek jest najcenniejszą częścią ziarna, z której wyrastają kiełki. Jest bogatym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które odgrywają ważną role w przemianach cholesterolu. Zarodki zawierają witaminy [...]
[...] dały mi możliwość czytania każdego naukowego tekstu. To właśnie w ten sposób zacząłem prawdziwą edukację. W 1977 ukończyłem medyczną biochemię i nie było już rzeczy, której nie mógłbym przeczytać. Po intensywnych badaniach/poszukiwaniach na temat zapotrzebowania sportowców na Białko zrozumiałem, że wszystko jest nie tak. Papiery jasno [...]
[...] dały mi możliwość czytania każdego naukowego tekstu. To właśnie w ten sposób zacząłem prawdziwą edukację. W 1977 ukończyłem medyczną biochemię i nie było już rzeczy, której nie mógłbym przeczytać. Po intensywnych badaniach/poszukiwaniach na temat zapotrzebowania sportowców na Białko zrozumiałem, że wszystko jest nie tak. Papiery jasno [...]
[...] dojrzewania. Zacznijmy od tego czym jest otyłość, choć biorąc pod uwagę, iż SFD jest forum sportowym to nie zawsze jest ona powodem redukcji. Otyłość jest chorobą, podczas której zwiększamy nadmiernie masę ciała. Nie trzeba dodawać ,że ta nadmierna masa to tkanka tłuszczowa. W jaki sposób dochodzi do zwiększania się tkanki tłuszczowej ? Są 2 [...]
[...] jest bycie grubym. Jeśli masz za dużo ciała wokół pasa, oznacza to, że twoje organy wewnętrzne, łącznie z sercem, są obrośnięte tłuszczem. Przypomina to sytuację, w której wynajmujesz mieszkanie podpalaczowi - nigdy nie wiesz, kiedy lokal pójdzie z dymem. Jeśli chcesz zmienić swoje ciało, tak by poprawić swój stan zdrowia i wygląd, [...]
[...] b/t/w w posiłkach, ale będę nad tym pracować. Niestety jeżeli chodzi o rozłożenie posiłków „godzinowo” w ciągu dnia, wygląda to różnie – w pracy trudno przewidzieć, o której uda mi się zjeść. Od kiedy ćwiczę miewam wrażenie spuchnięcia, ale wiem, że tak się może zdarzać dlatego staram się nie panikować. Z dodatkowych informacji: w razie [...]