ja to musze uwazac bo rozbije, ale swoja diete%-) bez problemu zimnego z lodowki da rade zjesc pol sloika na raz%) jednak to tylko moja wyobraznia i pozostac nalezy przy kilku malych lyzeczkach do posilku potreningowego. ja obecnie wrzucam jako forma owocow wlasnie do mojej potreningowej papki:-) babanowe wpc, ryz/kasza, odrobine wody wymieszam [...]
ja jadlem około 700g twarogu dziennie czasem, wiec dosc duzo plus do tego jogurty naturalne czy mleko do kawy/odzywki, sam sie mocno zdziwilem, jak pozbylem sie z dnia na dzien calosci nabialu z diety, nie jem obecnie serkow wiejskich, twarogow, jogurtow ani mleka, i jak reka odjal, pomimo, ze bialko mam na poziomie 350g dziennie, wody zawsze duzo [...]
[...] Cel Masa, Dieta można powiedzieć że nie mam zadnej konkretnej nie liczę kcal, zjadam posiłki bogate w bialko, unikam fastfoodow, Pijam koktajle naturalne bogate w nabiał do posiłków i między posiłkami. Odżywki - żadne, może po dłuższym stażu Wiem że dieta to podstawa treningu ale niestety mam system 3 zm pracy i różnie to bywa. Raczej [...]
[...] się, że warto wprowadzić urozmaicenie, dodając np. różnego rodzaju tłuste ryby (braki kwasów tłuszczowych omega 3), podroby, wołowinę, inne tłuste elementy wieprzowe, jaja, nabiał. Z tego też względu dobrze by było jakbyś wrzucił 2-3 inne dni diety. Zobaczymy w ten sposób jak wygląda jej urozmaicenie. Trening dawałeś do oceny w dziale [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] ma wzdec, pierdow poza tym nie chodze glodny w ciagu dnia wiec jest ok:-) zawsze myslalem, ze to duza ilosc bialka nie sluzy mojej skorze, ale okazalo sie, ze to jednak wina nabialu Wiadomo, białko mocno nasyca, jeszcze jak dodasz trochę tłuszczu. Odnośnie nabiały to zauważyłem, że nabiał w moim przypadku powoduje trzymanie niepotrzebnej wagi.
ja nie robiłem testów na nietolerancje, ceny mnie skutecznie zniechęcały ;-) a i tak podobno przy regularnym uzywaniu wychodzą jaja, nabiał itp ;-) Zmieniony przez - kabo9 w dniu 2019-07-11 18:08:28
Poza mięsem masz jeszcze źródłami białka takie jak .jaja, ryby czy nabial.białka roślinne są gorsze, większość białek roślinnych jest endogennych, ale w niektórych produktach zdarzają się również egzogenne. Łącząc kilka składników możemy utrzymać taki sam efekt jak zjadając np. pierś z kurczaka, jednak jest to dużo trudniejsze. Bardzo dużą ilość [...]
[...] jak procentowych podział zalecanych ilości źródeł składników odżywczych jakie należy spożyć. Warto jeść wszystkie i zmieniać urozmaicając. Będą to różnego rodzaju mięsa, ryby, jajka, nabiał, odżywki białkowe, czy rośliny strączkowe. Warto się z nimi zapoznać: https://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html
[...] dietę(przynajmniej tak mi się wydaje), zrezygnowałem z wszelkich zbędnych cukrów/fastfoodow/wszelkiego śmieciowego jedzenia. Spożywam posiłki przygotowywane w domu oraz nabiał. Codziennie dostarczam ok. 1800kcal(5posiłków) rozłożone na ok: Tłuszcze Węglowodany Białko 53,66 76,38 217,90 Czasami dorzucę do ryżu [...]
[...] źródeł. Są to między innymi: - mięsa (wołowina, wieprzowina, kurczak, indyk, dziczyzna), - ryby (wszystkie ryby, najlepiej świeże lub mrożone, nie z hodowli), - jajka, - nabiał, - odżywki białkowe, - dodatki roślin strączkowych (soczewicą, ciecierzyca, fasola, bób). Warto poczytać na ten temat artykuł: [...]
[...] źródło z każdego makroskładnika. Najlepiej oczywiście wybierać żywność jak najmniej przetworzoną. Co można jeść? Źródło białka: chude mięso np. drobiowe, schab, ryby, jaja, nabiał, strączki Źródło węglowodanów: ryż, kasza, produkty pełnoziarniste, owoce, płatki owsiane Źródło tłuszczu: awokado, oliwa, jaja, tłuste ryby, orzechy, siemię lniane [...]
[...] już ok 2g białka na kilogram beztłuszczowej masy ciała. W dostarczeniu odpowiedniej ilości białka pomogą Ci produkty żywieniowe takiej jak: mięso, jaja, ryby, sery, nabiał oraz odżywka białkowa. W wyborze najlepszej odżywki białkowej pomoże Ci nasz ranking, który znajdziesz pod tym linkiem: [...]
[...] stężenie spadło poniżej 10 μg/ dl! 10–14 μg/ dl, potrzeba było 9,2 miesiąca, aby stężenie spadło poniżej 10 μg/ dl! Źródła ołowiu alkohol (np. sherry) – 21 μg/cm3 alkoholu nabiał – ilości śladowe (np. mleko 0,004 mg/kg) mięso, ryby i drób – średnio 0,015 PPM (np. wieprzowina 0,05 mg/kg, wołowina 0,07 mg/kg, karp hodowlany 0,20 mg/kg) ziarna i [...]
[...] wspierają działanie układu hormonalnego i wiele innych. Krótko mówiąc, białko w diecie jest niezbędne. Jakie są źródła białka? Jest to przede wszystkim mięso, ryby, jaja, nabiał. Sporo białka jest także w strączkach i trochę w różnego rodzaju kaszach i orzechach. Są one jednak także bogactwem węglowodanów oraz (w przypadku orzechów) tłuszczy. [...]
[...] tłuszczów i węglowodanów a nie cały czas pierś. Masz dostępnych wiele różnych mięs (elementy wołowe, wieprzowinę, podroby, dziczyznę), ryby (ogromna ilość do wyboru - najlepiej nie z hodowli), jajka, nabiał, odżywki białkowe, strączki. Polecam poczytać: https://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html