[...] a wszystkie atomy węgla są połączone z atomami wodoru, np.: kwas laurynowy, mirystynowy, palmitynowy, stearynowy, występują one w produktach pochodzenia zwierzęcego, np.: nabiał, mięso. - jednonienasycone kwasy tłuszczowe (MUFA), mają one jedno podwójne wiązanie między dwoma sąsiednimi atomami węgla. Zalicza się do nich kwas oleinowy - [...]
[...] która nie tylko obciąża jelita, lecz zdaniem wielu lekarzy może przyczyniać się do chorób i wzmagać nadwrażliwość na inne składniki m.in. gluten. Co więcej, dieta bogata w nabiał może zwiększać problemy z cerą takie jak trądzik, bóle stawów, zaostrzenie stanów zapalnych, obniżać przyswajalność żelaza oraz obniża mocno odporność. Kolejnym [...]
Od lat mówiono nam że nabiał jest świetnym źródłem wapnia, dostarcza nam sporych ilości białka i pod wieloma względami jest zdrowy. Ze spożyciem nabiału, a zwłaszcza krowiego mleka, wiąże się wiele kontrowersji. Przeciwnicy spożycia nabiału wskazują na problemy z tolerancją zawartych w nich składników, takich jak między innymi laktoza czy też [...]
Według powszechnej opinii nabiał jest świetnym źródłem wapnia, dostarcza nam sporych ilości białka i ma pod wieloma względami prozdrowotne właściwości. Ze spożyciem nabiału, a zwłaszcza krowiego mleka, wiąże się wiele kontrowersji. Plusy: Nabiał od lat jest uważany za podstawowy składnik zbilansowanej diety, zawiera łatwo przyswajalne przez [...]
Według powszechnej opinii nabiał jest świetnym źródłem wapnia, dostarcza nam sporych ilości białka i ma pod wieloma względami prozdrowotne właściwości. Ze spożyciem nabiału, a zwłaszcza krowiego mleka, wiąże się wiele kontrowersji. Plusy: Nabiał od lat jest uważany za podstawowy składnik zbilansowanej diety, zawiera łatwo przyswajalne przez [...]
[...] która nie tylko obciąża jelita, lecz zdaniem wielu lekarzy może przyczyniać się do chorób i wzmagać nadwrażliwość na inne składniki m.in. gluten. Co więcej, dieta bogata w nabiał może zwiększać problemy z cerą takie jak trądzik, bóle stawów, zaostrzenie stanów zapalnych, obniżać przyswajalność żelaza oraz obniża mocno odporność. Kolejnym [...]
[...] że skóra jest bardziej naprężona, co wiąże się ze zmniejszeniem fałd oraz "zapadnięć", towarzyszących cellulitowi. - Wykluczyć z diety produkty wysokoprzetworzone, nabiał, soję oraz produkty narażone na BPA - wszystkie te produkty wywołują zaburzenia gospodarki hormonalnej, przyczyniają się do retencji wody oraz gromadzenia podskórnej [...]
[...] składnik naszej diety, warto o niej wspomnieć ze względu na dużą ilość białka i aminokwasów egzogennych. Soja raz na jakiś czas na pewno nam nie zaszkodzi, tak samo jak nabiał. Jednak wszystko powinno być spożywane z rozsądkiem i tylko raz na jakiś czas. Ciekawym odkryciem jest amarantus, przeprowadzono nad nim szereg badań, które wykazały [...]
[...] główne kryterium, jakim powinniśmy kierować się układając dietę. Źródła białka w diecie mięso chude i tłuste (drobiowe, wieprzowe, wołowe, dziczyzna), ryby chude i tłuste, nabiał, jaja, strączki oraz dodatkowo odżywki białkowe. Pamiętajmy jednak, że odżywki zaliczyć należy do żywności przetworzonej. Węglowodany – ryż (brązowy, basmati, [...]
[...] uniknąć. 2. Ile białka, tłuszczu, węglowodanów? Białko - przyjmuje się, że spożywanie ok. 2g białka na kg całkowitej masy ciała jest wartością optymalną. Źródła: jaja, ryby, nabiał, mięso, podroby, odżywka białkowa, np. Allnutrition Węglowodany - oficjalne rekomendacje mówią, iż udział węglowodanów powinien stanowić ok. 45-50% dziennej podaży [...]
[...] się jeszcze nie zdarzyły! dipy i pompki) Miska - Węgle do 100g, a ogólnie, to WW w 2 posiłkach, takie typowe - ryż (był dzisiaj), czy jakieś inne - najlepiej gluten free itd.. :-) Za radą MaGora wytnę nabiał (twarogi, serki wiejskie, kefir i mleko; rozumiem, że jajka i masło mam zostawić?). Zmieniony przez - panteon w dniu 2017-06-06 19:42:48
[...] ze względu na mniejszą ilość chemii, którą była faszerowana. Kolejną kwestią jest to, że ryby świetnie uzupełniają dietę w wapń, coraz częściej zaleca się eliminowanie nabiału z diety ze względu na jego przetworzenie i niekorzystny wpływ m.in. na układ hormonalny. Zaś ryby takie jak np. sardynki zawierają w 100 g tyle wapnia co szklanka [...]
[...] smakowych. Entuziaści spożywania na noc twarogu z oliwą przekonują, iż to zapewniają sobie w ten sposób ochronę przed nocnym katabolizmem. Owszem, kazeina pochodząca z nabiału trawiona jest dość wolno, przez co aminokwasy uwalniane są do krwi przez długi czas. Twaróg nie jest jedyną opcją, by stały dostęp aminokwasów do mięśni zachować, [...]
[...] i węglowodanów. Dieta przy celu „masowym” powinna mieć następujące proporcje: • 2.0-3.1 g / kilogram masy ciała dobrej jakości białka – wołowina, wieprzowina, indyk, ryby, nabiał (absolutnie należy wykluczyć z diety parówki, kiełbasę itd.); • 3-7 g / kg m.c. węglowodanów– ryż brążowy, makaron razowy, kasze • 1-1,5 g / kg m.c. tłuszczy: oliwa z [...]
[...] składnik naszej diety, warto o niej wspomnieć ze względu na dużą ilość białka i aminokwasów egzogennych. Soja raz na jakiś czas na pewno nam nie zaszkodzi, tak samo jak nabiał. Jednak wszystko powinno być spożywane z rozsądkiem i tylko raz na jakiś czas. Ciekawym odkryciem jest amarantus, przeprowadzono nad nim szereg badań, które wykazały [...]
[...] treningu który niestety musze robić ok 20 a kończę ok 22 to będzie git? Bo to jakoś tak nierówno przerwą pomiędzy braniem nocą jest 7 h a w dzień 16 h. Może tak być? I jeszcze czy jak mam brać po treningu a przecież trzeba też zjeść posiłek i w nim mam nabiał a jest napisane iż trzeba 30 min przed posiłkiem łykac ta kreatyne. Jak to pogodzić?
[...] uniknąć. 2. Ile białka, tłuszczu, węglowodanów? Białko - przyjmuje się, że spożywanie ok. 2g białka na kg całkowitej masy ciała jest wartością optymalną. Źródła: jaja, ryby, nabiał, mięso, podroby, odżywka białkowa, np. Allnutrition Węglowodany - oficjalne rekomendacje mówią, iż udział węglowodanów powinien stanowić ok. 45-50% dziennej podaży [...]
[...] świadczące o tym, iż węglowodany lepiej spożywać właśnie w porach po południowych ze względu na lepszą tolerancję i mniejszy poziom kortyzolu. Co do samego pytania: Zarówna nabiał jak i ryby mogą gościć w Twojej kolacji. Twaróg jest bogatszy chociażby w wapń zaś ryby w kwasy omega 3, których często mamy niedobór. Oprócz tego oba produkty [...]
[...] uniknąć. 2. Ile białka, tłuszczu, węglowodanów? Białko - przyjmuje się, że spożywanie ok. 2g białka na kg całkowitej masy ciała jest wartością optymalną. Źródła: jaja, ryby, nabiał, mięso, podroby, odżywka białkowa, np. Allnutrition Węglowodany - oficjalne rekomendacje mówią, iż udział węglowodanów powinien stanowić ok. 45-50% dziennej podaży [...]
[...] która nie tylko obciąża jelita, lecz zdaniem wielu lekarzy może przyczyniać się do chorób i wzmagać nadwrażliwość na inne składniki m.in. gluten. Co więcej, dieta bogata w nabiał może zwiększać problemy z cerą takie jak trądzik, bóle stawów, zaostrzenie stanów zapalnych, obniżać przyswajalność żelaza oraz obniża mocno odporność. Kolejnym [...]