[...] monohydrat dorzuca ok 1.3kg z racji nawodnienia mięśni /SFD/2024/1/4/0837e25b230e47c88b56d05fddfd42d3.jpg /SFD/2024/1/4/3d894185db644507a2edecaa4417d651.jpg Chyba wiem w czym problem, np przepis na fitatu na polędwiczkę wieprzową smażoną zawiera 100g polędwiczki, 8g bułki tartej czyli 1 łyżka, do tego 5g oleju czyli 1 łyżeczka. A ja np [...]
[...] mięs, do sałatek. Jemy ziemniaki gotowane, smażone, pieczone, a także w formie placków czy frytek. Właściwie to ciężko znaleźć człowieka, który nie lubi ziemniaków. W czym tkwi ich sukces? Kalorii dodają natomiast wszystkie dodatki, czyli sos, olej (którym np. smarujesz ziemniaki przed pieczeniem, a nie trzeba tego robić) i inne. [...]
Witam, czy smażenie mięsa na smalcu zwierzęcym będzie prawidłowe? (oczywiście w normalnej dawce ok 10/15g.) A może wy coś polecicie na czym smażycie? (Wiem ze można na oleju kokosowym ale chciałbym dowiedzieć się na czym jeszcze można by było zdrowo usmażyć.)
[...] kupić szynkę, czy schab i zmienić do kotletów, niż kupić gotowe mielone mięso. Lepiej będzie smażyć w odpowiedni sposób, na dobrze dobranym tłuszczu, a nie byle jak na byle czym. Podobnie w przypadku smażenia w panierce. Można to zrobić tak, aby panierka nie wciągnęła 40 gramów tłuszczu, smażąc na głębokim oleju, co jest dość modne u wielu osób [...]
[...] czy jakichkolwiek innych produktów. Wliczać w bilans kaloryczny należy jednak tłuszcze, które używamy do smażenia. Swoją drogą polecam poczytać na temat tego w jaki sposób należy smażyć i na czym: https://potreningu.pl/artykuly/zdrowie/najlepsze-tluszcze-do-smazenia-1927 https://potreningu.pl/artykuly/zdrowie/siedem-zasad-zdrowego-smazenia-3165
[...] ilość tłuszczów, co w przypadku niektórych osób spożywających ich mało, ma spore znaczenie. Polecam poczytać więcej informacji na ten temat w artykule przedstawionym poniżej: https://potreningu.pl/artykuly/zdrowie/na-czym-smazyc-podczas-diety-6008 https://potreningu.pl/artykuly/dietetyka-i-zdrowe-odzywianie/allnutrition-cooking-spray-5796
Witam na czym smazycie kurczaka, jajecznicę, inne miesa? Ja używam oleju kokosowego ale teraz w planie od dietetyka dostałem przepis z Oliwię z oliwek, tylko od dawna wiem że na oliwie nie można długo smazyc nadaje się najbardziej do krótkiego smażenia.
[...] pieczywo pelnoziarniste platki owsiane i inne platki ziemniaki, owoce(raczej rzadko) TLUSZCZE- oleje, zoltka jaj, masła 82%, tluszcz z miesa, orzechy co o tym sadzicie ? od razu prosba na czym najlepiej smazyc? i jakies oleje do picia tez jak jest cos co warto(czasem bywalo ze pilem lniany ale smaka mnie odrzucal) a jak wyglada ta suplementacja ?
Jeszcze. Acidm jak Ci zimno to przytul się do stanu zapalnego on cieplutki jest XD I auto można zatankować ropą przy okazji xd Mam dwie benzyny ale będę miał na czym smażyć
Witam chciałbym zapytać się ile powinno sie nakładać na patelnie oleju kokosowego czy 3 łyżki to wiele, aplikacja wyszukała mi ze 1 łyzka oleju to 10 g tłuszczu a na jajecznic. Żeby normalnie mi się usmażyła zazwyczaj potrzebuje 3 łyżki oleju zeby normalnie odgrzać jajecznice. Czy poprostu jako amator nie powinienem w ogóle liczyć oleju. Zmieniony [...]
[...] a nie produkt pływający w tłuszczu. Aby smażyć zgodnie z zaleceniami sugeruję natrzeć patelnię niewielką ilością tłuszczu, np. 5 gramów. Ważne będzie również to na czym smażysz. Warto przemyśleć zakup oleju kokosowego, masła klarowanego, czy smalcu. Polecam poczytać więcej na ten temat: [...]
[...] 3. Smalec. 4. Bezkaloryczne oleje do smażenia w aerozolu. Polecam poczytać więcej na temat smażenia i zalecanych tłuszczów w tym procesie. https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia https://potreningu.pl/articles/3165/siedem-zasad-zdrowego-smazenia https://potreningu.pl/articles/6008/na-czym-smazyc-podczas-diety
Niby po czym biegunka ? Pozatym nikt Cię nie zmusza do jedzenia jajecznicy z płatkami . Z płatków możesz zrobić placki owsiane . Płatki owsiane zmielić na drobno, wsypać do miski razem z otrębami owsianymi. Serek twarogowy wiejski light, 2 jaja i jogurt naturalny i mleko zmielić w blenderze lub ubić mikserem. Następnie przelać do miski z płatkami [...]
Cześć planuje po raz pierwszy upiec i usmażyć pierś z kurczaka. W obu przypadkach pasuje go jakoś zamarynować. Macie jakieś najprostsze i smaczne przepisy na marynatę (dla początkującego) oraz jak długo piec/smażyć? I na czym? Na oliwie z oliwek czy oleju kokosowym? Czy masło?
[...] jest po prostu wygodny i chętnie z niego korzystamy. Jajecznica, omlet, szybko podsmażone mięso… Większość z Was z pewnością ma w domu patelnię i z niej korzysta. Na czym smażymy? Żeby potrawa nie przywierała do patelni korzystamy z różnych tłuszczów. Jest wiele opinii na ten temat. Na jednych tłuszczach można smażyć, na innych nie [...]