Tak sie zastanawialem, czy maka orkiszowa bedzie tak samo dobrym produktem jak platki owsiane ? Czy to juz bedzie gorsze zrodlo ww/ma wysokie ig/ cokolwiek. Bo wlasnie sie zastanawialem nad jutrzejszym sniadaniem, i mysle nad plackiem z maki orkiszowej .
Witam, jestem tu nowy i już na początku zaznaczę, że dopiero zaczynam ćwiczyć na siłowni i w ogóle nie znam się na dobieraniu odpowiedniej diety itp, ale do sedna: Wiele się ostatnio nasłuchałem sprzecznych rzeczy na temat dodawania mąki bądź płatków owsianych do takich rzeczy jak np. omlety/placki. Które z wyżej wymienionych składników będzie dla [...]
[...] kaloryczne wynosi 3000, chce zmieścić się w 4 posiłkach ale jest ciężko, trenuje sztuki walki. 1.Czym podbijacie kalorie by było nadal zdrowo? (Chodzi mi o dodatki typu mąka itd.) 2. Jaką mąkę wybrać, wiem że żytnią ale czym się ma typ 2000 od innych? Obecnie podbijam sobie smażąc na smalcu oraz kotlety w mące żytniej 2000/ banan po [...]
Witam.Mam zamiar kupić mąkę orkiszową tylko nie wiem czy warto.Jakie węglowodany są w mące orkiszowej złożone czy proste.Czy nadaję się ona jako źródło węglowodanów w diecie np z rana?Można zastąpić nią płatki owsiane od czasu do czasu?Mam jeszcze taką mąkę tylko nie wiem czy nadaję się ona np do naleśników chodzi mi o smak [...]
Znalazłem w bomi mąkę pszenną pełnoziarnistą Lubella, no i zastanawiam się czy jest 'wartościowa'. Mógłbym sobie z niej spokojnie robic naleśniki na teflonie?
Mam pytanie, czy można jeść make zytnią? Jakie węgle są w niej, złożone czy proste? Mam na myśli dokładnie kluski lane na meku z maki zytniej i białka.Oczywiście na śniadanko Zależy mi na węglowodanach złożonych. Z góry dzięki !!!
[...] syst. protein), tylko że coś mi tam mąką podchodzi, jakby ktoś trochę dorzucił. Nie jadłem nigdy olimpa, jak ktoś może to niech się wypowie, czy po zmieszaniu z mlekiem roztwór był płynny jak np. mleko, czy miał takie coś w sobie jakby mąka? A jeżeli nie wiecie o co mi chodzi to dodajcie troche mąki do mleka i zobaczycie różnice. Dzięki.
Mąka pszenna 2000 - mozna taki rodzaj maki bezpiecznie dodać do swojej diety? Chodzi mi o domowe pełnoziarniste tortille, placki. Nie codziennie ale co jakiś czas. Pasuje mi posiłek w postaci zdrowego kebsa a do tych kupczych "zdrowych" tortilli nie mam zaufania. Z góry dzięki Zmieniony przez - albert9292 w dniu 2019-01-28 00:42:43
Witam. Czy mąkę kokosową można jeść na surowo ? (tak wyczytalem o zastosowaniu tej mąki) co prawda jadłem juz tą mąkę w surowej postaci i nic mi nie było, 0 rewolucji zoladkowych itd. Ostatnio katuje taki przepis: jogurt naturalny 400g, Mąka kokosowa 100g, masło orzechowe 50g, ksylitol (wszystko blenduje i wychodzi super budyń ). Ma ktoś jeszcze [...]
czy ktoś kiedyś uzywał do czegoś mąki owsianej? jeśli tak to do czego? Można z niej zrobic np. makaron? Ogólnie to nie moge jej nigdzie dostać, więc tak sobie pomyślałem jakby zmielić płatki owiane w młynku do kawy? to powstanie maka? Robił juz ktoś coś takiego? i ja w tedy z IG?
Witam! Ciekawi mnie jaka mąka jest najzdrowsza,najlepsza? Cały czas cisnąłem na żytniej typ2000 i orkiszowej700. Teraz zakupiłem z brązowego ryżu,bo zwykła ryżowa strasznie sucha była do omleta czy innych wypieków. Jednak przyglądając się składom widzę,że są ładnie nabite fosforem,a musze go unikać. Na jaką mąkę zatem lepiej powinienem się [...]
witam mam pytanie czy maka razowa lub zytnio razowa nadaje sie aby ja wlaczyc do diety . Np zrobic z niej makaron zamiast kaszy tak dla odmiany albo placki .
Właśnie ostatnio dorwałam chlebek, który miał w składzie mąkę żytnią typ 750 i pszenną 2000. Czym te mąki się różnią od zwykłych i czy taki chlebek można jeśc na diecie redukcyjnej? Dodam, że chlebek ten nie ma "konsystencji" jak razowiec. Bardziej przypomina biały chleb, choc nie jest tak nadmuchany. Jest jasnobrązowy i nie jest tak "wilgotny" i [...]
Witam Mam pytanie co do węgli z makaronu na bazie mąki ryżowej i mąki kukurydzianej będą dobrymi węglami, mam racje ? :) I odpowiednik 100g ryżu będzie 120g takiego makaronu czy 100=100 ? to samo pytanie mam do makaronu ryżowego :)
Jakie jest Wasze zdanie na temat mąki pszennej razowej? Czy można jej używać czy lepiej całkowicie wykluczyć ją ze swojego odżywiania? Czy w tej mące mąki pszennej jest więcej niż mąki razowej?
witam! Jestem na low carb. Raz -dwa razy na tydzien umilam sobie zycie omletem: 150 g bialka,40-50g zoltka jaj, troche sera zoltego,troche mozzarelli i...maka pszenna-ok 40g.No i oliwa rzecz jasna. Bardzo mnie to krzywdzi?Bo wegle z tej maki uwzgledniam w diecie. Z roznych powodow uprzedzam,ze nie mam i nie bede mial dostepu do maki zytniejj.