Szacuny
136
Napisanych postów
90
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
1865
Mąka pszenna 2000 - mozna taki rodzaj maki bezpiecznie dodać do swojej diety? Chodzi mi o domowe pełnoziarniste tortille, placki. Nie codziennie ale co jakiś czas. Pasuje mi posiłek w postaci zdrowego kebsa a do tych kupczych "zdrowych" tortilli nie mam zaufania. Z góry dzięki
Zmieniony przez - albert9292 w dniu 2019-01-28 00:42:43
Szacuny
136
Napisanych postów
90
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
1865
Bez bicia sie przyznam ze wlasnie urozmaicanie diety wczesniej zaniedbalem, widze ze mogłem jesc smacznie i zdrowo a nie tak monotonnie. Tak o to dorwalem sie teraz do tej maki i prawie codziennie cos robie bo bardzo mi smakuje : chleb, tortille, racuchy, naleśniki. Jest to max jeden posiłek dziennie. Wszedzie makro sie zgadza. Tylko to źródło węglowodanow.... Pewnie niedlugo mi przejdzie i bede ja jadl regularnie co jakis czas na zmiane z innymi produktami. Wolałem jednak zapytac czy popełniłem straszny grzech oddajac sie takiej rozpuscie :)
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
34751
Napisanych postów
25172
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
282653
Nie jesz tego codziennie i na kilogramy więc śmiało raz na czas dodaj do swojej diety . Placki tortilla to tylko z pszennej :) inne to albo za suche , albo za twarde albo jednak nie ten smak :)
Szacuny
136
Napisanych postów
90
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
1865
Dzięki panowie. Więc np mąka pełnoziarnista ziemniaki do urozmaicenia sie nadają. Jako baza jednak nadal trzymać np ryz basmati? A jedzenie równie często co ryz np kaszy bulgur/kuskus? Tzn zamiennie do ryżu około treningowo?
Szacuny
136
Napisanych postów
90
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
1865
Anubis84 - to prawda ze jest specyficzna. Ja bardzo lubie gotować i dużo eksperymentuje. Juz mam praktykę e pizzach z jej udziałem, tortillach. Orzechowy posmak i te drobinki bardziej mi smakują niz normalna. Czasem oczywiście wrzucę i zwykłą jako klasyka ale teraz głównie bazuje na ciemnej mące.