Białko wołowe to nie jest dobrej jakości produkt. Zerknij na aminogram takiego białka to większość to białka kolagenowe sa. dla osoby trenujacej pod katem sylwetki, niestety jest to opcja slaba. Zrob sobie wpc z maka ryzowa, do tego nieco owocow, zelkow/dzemora dla smaku i masz lekkostrawny posilek, gdzie jestes w stanie zaladowac gore [...]
Wpc i żelki ok dzięki za podpowiedź o tym białku, ale chyba maka to nie za dobre i przetworzone węgle do zjadana na codzień Polećcie jakies inne dobre źródła węglowodanów? OPTIMUM NUTRITION Gold Standard Gainer - 1620g Ten gainer dlaczego taki drogi jest w nim cos wyjątkowego?
dokladnie mąka ryżowa bedzie tutaj korzystniejsza opcja niz gainer akurat... tym bardziejja dodasz wpc i np. owoce, to robi ci sie fajny pełnowartościowy posilek, ktory dodatkowo jest lekkostrawny i mozna sporo weglowodanow w tej formie upakowac po treningowo. Piszesz, ze zelki ok - gdzie mamy w nich sam cukier, a maka ble :) wiele osob korzystaz [...]
nowy test to ~1/2 kaps oxyslim, dwie niepełne miarki FA Xtreme Napalm Pre-Contest Pumped 350g (fajny skład) i jeszcze ja sobie podsypuje ok 5 g aakg/cytruliny i jest petarda ;), pompa jak sk***esyn, fajne pobudzenie, skupienie, bez latającej mordy i zejścia ;). Myślę, że to jest o wiele lepsze i tańsze rozwiażanie niż jakieś hardkorowe mózgotrzepy [...]
[...] makaronów i jeden z nich to właśnie spaghetti z mąki ciecierzycy. Plusem makaronu jest to, że nie ma w składzie żadnych dodatków. Producent zapewnia, że skład to 100% mąka z ciecierzycy. Kolor makaronu adekwatny do swojego składu, zapach neutralny - na pierwszy rzut wygląda jak tradycyjna wersja tego produktu. Sposób gotowania jest taki [...]
nie nie, panierka z kukurydzianych, wrzucam do woreczka i gniotę, część się mocno pokruszy, część tylko troszkę, a panieruję w "cieście" mąka plus woda (ewentualnie jeszcze jajko) i wtedy to w płatki - takie nie do końca fit, ale lubię od czasu do czasu zjeść takiego klasyka :-) zawsze robię w bułce tartej, ale brakło więc była improwizacja z [...]
Wyobraź sobie że prowadzisz piekarnie. Twój poziom testa to piec, mięśnie to chleb a mąka to jedzenie, trening i regeneracja. Przy poziomie 300 testa jesteś w stanie upiec 1 chleb. Przy 1400 masz już większy piec który może upiec już 3 chleby. Jednak jak nadal będziesz dostarczał tyle samo mąki to nadal będziesz produkował 1 chleb a 3 pozostałe [...]
[...] aktualnie :-P aczkolwiek wszystko się może zmienić %-) dużo się ruszam, ale też dużo jem }:-( sylwetkowo ok póki co, ale mąż po urlopie zaczął namiętnie wypiekać focaccie - mąka zero, oliwki, gorgonzola, orzechy włoskie, a oliwa się leje strumieniami, więc wiecie różnie może być }:-( na twarzy się uspokoiło, ta maść to jakieś czary - po [...]
No muszę was zmartwić: niemożliwe że tak mało kcal w chlebie w którym jest zwykła mąka i nie ma zagęszczaczy. A dlaczego? Otóż uwodnienie ciasta chlebowego (czyli ilość wody w stosunku do mąki)to ok. 80-85% czyli na 100 gram mąki przypada 85 gram wody. Po wypieku część paruje a wiec hydracja wyniesie gdzieś w granicach powiedzmy 55%. Czyli w stu [...]
Zresztą spójrzcie na etykietę i skład tego grahama: mąka żytnia 49% i pszenna 12%. Czyli w 100 gramach chleba 49gr mąki żytniej i 12 mąki pszennej. Razem 61 gram mąki.
[...] wody i powietrza nie jest robiony, to jedyna szansa na obniżenie puli kalorycznej to zrobienie tego produktu z jakiegoś produktu np. błonnikowego, przykładem tego jest np. mąka konjac i robione z niej makaron i ryż. W składach tych chlebów nie widać, żeby był jakikolwiek produkt, który mógłby być takim wypełniaczem błonnikowym, dlatego jak Ci [...]
[...] pieczywo wykonane z mąki zbożowej miało taka ilość kalorii. Wynika to z prostego powodu. Każda mała zbożowa ma tyle samo kalorii. Różnice mogą sięgać kilku procent. Skoro mąka ma około 60 gramów węglowodanów w 100 gramach, to tyle samo będzie miał chleb. Oczywiście pod warunkiem, że nie dodano do niego jeszcze ziaren, np. słonecznika, czy [...]
Ogólnie żyje trenuje michę trzymam :) sporo zaległości po tych 3 weekendach startowych ale już prawie jestem na prostej z praca. Miał być tydzień gdzie zrobię mniej treningów a zapowiada sie ze zrobię chyba 6 dt no ale życie ;d Wczoraj wpadł Tomek wiec trening musiał być, w niedziele chyba widzę sie z Adamem wiec no tez bez treningu sie nie [...]
[...] i to raczej nie problem w dzisiejszych czasach, tortille są w sklepach takie co mają 1-2g fatu na 100g więc co za problem? co tam jeszcze te pizze to nie wiem ale mąka, jajka, zamiast cukru to jakaś substancja słodząca to tez nie problem na to kura, passata, itp sa te sery żółte typu piórko czy coś takiego co nie mają fatu w sobie [...]
[...] młode 300 g koperek 4 g marchew 90 g kapusta kiszona 150 g oliwa z oliwek 15 g Deser: placki budyniowe z bananem i mango jogurt naturalny 125 g masło orzechowe 30 g mąka pełnoziarnista 30 g jajko 1 szt. budyń waniljowy bez cukru 35 g banan 1 szt. mango 100 g Kolacja: kaszotto z kurczakiem kasza orkiszowa 70 g filet z kurczaka 100 g [...]