W małych ilościach mąka pszenna od czasu do czasu nie zaszkodzi. Jeżeli zmieszasz razową z pszenną raz w tygodniu to nie utyjesz :P. Na samej razowej dobrych bułek nie upieczesz. Zauważ że chleby z prawdziwego zdarzenia (mąka żytnia pełnoziarnista) są zbite i lekko gliniaste.
Burgery zawsze na propsie! ;-) Jeszcze sałata by się przydała, ale o tej porze roku nie bardzo jest co kupić ;-) 09.01.2018 Tak jak było w planie o 8:35 wsiadłem w ekspresa i do Wawy. Wszystko fajnie, tylko kto wymyślił takie zimno w zimie? %-) Tak czy inaczej dotarliśmy o 11 na miejsce, a konferencja/spotkanie o 12:30. Jechałem z jeszcze jedną [...]
[...] 201,1 / 240g kcal: 1784 / 2000 trochę niedojadłam węgli ale byłam tak pełna ze nie mogłam już dojeść pomarańczy i zostawiłam ja na drugi dzien :) szamka z wczoraj (09.01): mąka kukurydziana 70g mleko 3,2% 80g 1 jajo serek wiejski bez laktozy 200g orzechy nerkowca 10g słonecznik łuskany 10g rodzynki sułtańskie 10g moja granola 37g ziemniaki 247g [...]
[...] to na drobnych oczkach starałem trochę marchewki i dorzuciłem pory. Z przypraw do sosu to pieprz ziołowy, papryka wędzona, ulubione zioła itd Dodajesz przecier pomidorowy gotujesz chwilię i zaciągasz mąka ;) No i w sumie gotowe, chyba o niczym nie zapomniałem heh. Często na spontanie leci co tam akurat jest w domu i coś tam wychodzi ;p
Miałam oryginalna mąkę i nic dobrego mi nie wyszło.... kruszyły się strasznie. Zreszta mąka kukurydziana to żaden cud dietetyczny.... taka gryczana bije ja na głowę ...
Popróbuje trochę zrobić te bułki z mąki ryżowej od melvity, naleśniki z tego wychodzą bomba polecam :-P. Tylko z tą mąką jest tak jak z ziemniaczaną nigdy nie będzie ciałem stałym tyko cieczą trzeba to zrobić gęste i do foremek%-) Zmieniony przez - Reccon w dniu 2018-01-10 23:56:24
Z ryżowej bułka Ci nie wyjdzie, musi być dodatek innej np.: ziemniaczanej, czy pszennej razowej, bo nie wyrosną. Ale jak zrobisz od czasu do czasu np.: z pszennej razowej świat się nie zawali - http://www.sfd.pl/Domowe_razowe_bu%C5%82ki%2C_nie_tylko_do_hamburger%C3%B3w_-t1082431.html wypadają bardzo dobrze, można je zamrozić. Robiłam setki razy. [...]
12.01.2018 Dzisiejszy dzień w całości spędzony u rodziców. Dzień treningowy, więc trening pull zrobiony na 'obcej' siłowni. To daje zawsze dobrego powera :-)) Tak też było i tym razem :-)) Bardzo fajny trening. Schemat wyglądał tak: - Podciąganie na drążku chwytem neutralnym rampa 5 do 20kg + bez obciążenia max powtórzeń - Wiosłowanie sztangą [...]
[...] traktujmy ich jako warzyw i stałego elementu diety. Buraki są ok, tylko kwestia jak są robione. Bo takie np. domowe buraczki zasmażane, to już light nie są - masło/śmietana/mąka. Poza tym 100 g buraków, to się po talerzu rozmaże ;-) Buraki są ciężkie. I to już bardziej żródło ww, niż stricte warzywo;-) Pieczywo może być w diecie, wasa też może [...]
[...] która jest dużo gorsza pod względem jakości. Dlatego też zdecydowanie warto zmienić je na lepszej jakości pieczywo pełnoziarniste, wytwarzane z takich składników, jak: - mąka żytnia, - razowa, - graham, - orkiszowa, - owies, - siemię lniane, - pestki z dyni. Dobrej jakości pieczywo powinno spełniać kilka ważnych cech: 1. Powinno być twarde [...]
[...] są złe, bo są chemiczne, nienaturalne, przetworzone (nie wiem, może teraz są dobre sosy, ale ja tego nie kupuję). Nie są dobre - skład pieczeniowego: skrobia ziemniaczana, mąka pszenna 17,0%, sól, suszone warzywa 10,2% (pomidor, cebula 3,6%, czosnek 2,1%), aromaty (z pszenicą, soją), tłuszcz palmowy, cukier, ekstrakt drożdżowy, barwnik [...]
Schab jest jednym z głównych i zalecanych źródeł białka. Przy okazji dość ekonomicznym i dobrym jakościowo mięsem. Dlatego też warto wprowadzić go na stałe do diety. Przygotowanie jego możliwe jest na wiele sposobów. Jednym z nich mogą być tradycyjne kotlety, jednak w trochę innej formie. Oto bardzo ciekawy przepis: Pieczone kotlety schabowe by [...]
szamka z wczoraj: kefir naturalny 1,5 % 330 g ser edam 40g polędwica sopocka 46g chleb żytni razowy 118g chleb tostowy z mąką pełnoziarnistą (wiem, ze to ble ale tylko na jednego tościka) 46g ziemniaki 328g dorsz świeży 130g olej rzepakowy 23g mleko 3,2% 250g kakao decomorreno 8g serek wiejski naturalny 200g orzechy arachidowe 14g moje musli 43g [...]
[...] mocno przetworzonym, odpowiednim dla układu trawiennego dziecka, a nie osoby chcącej budować mięśnie, czy redukować tkankę tłuszczową. W skład kasze dla dzieci wchodzą: - mąka ryżowa, - cukier, - owoce, - maltodekstryna, - dodatki witamin i składników mineralnych. Produkt poza tym jest bardzo drogi, więc nic nie przemawia za tym, aby go [...]