/SFD/Images/2015/12/2/e7cf642f7b3b4aea92a6481648304985.png Data 02.11.2015 - DT - High Carb Dzisiaj trening solidnie zrobiony. Pracuję mocno nad techniką, bo kuleje u mnie. Ale pierwsze serie ciężko, jak zakwasy się rozruszały to już było konkret. W końcu opanowałem wyciskanie hantli na skosie, czułem już tylko klatę a nie - barki/tric. MC wydaje [...]
[...] Ważne, aby ciasto było gęste, nie za mokre i dobrze by było w nim trochę glutenu, choć może i bez niego by wyszło. Ja na razie ciągle jestem w fazie eksperymentów z innymi mąkami, niż pszenna i nie mam po prostu doświadczenia. Na pewno kruchość nadają ciastom mąka gryczana, kasza manna, mąka krupczatka - więc dobrze, aby choć jedna była w [...]
Dostałam zapytanie o pierogi ktore wstawiłam na swoj blog. Oto przepis: Na ciasto: 250 g mąki pszennej pełnoziarnistej + mąka do podsypywania 180 ml cieplej wody 1 łyżeczka oliwy nadzienie: To dowolność. Ja dałam jagody, a dzien pozniej dorobiłam jeszcze farsz ze szpinaku i mozarelli. Oba juz próbowałam- super Na stolnicę wysypujemy pełnoziarnistą [...]
A więc tak :) wszyscy na pewno lubią pizzę ja też :D Dziś postanowiłem wykonać ją z mąki orkiszowej. Składniki ciasta na 3 szt: Mąka 450g oliwa z oliwek 25ml łyżeczka soli ok 4g łyżeczka cukru ok 4g woda 290ml drożdże 10g Woda+drożdże+cukier - robimy zaczyn i odczekujemy około 15 min w osobnej misce wsypujemy połowę mąki i po ok 15 minutach [...]
Mam gumę ksantanową od jakiegos czasu, zagęszczałam ni domowy sos chili , cos jak Tao Tao, ale na przepis na keczup nie wpadłam ! Dzisiaj zrobiłam, doprawiłam jeszcze czosnkiem granulowanym i sokiem z cytryny. MEGA ! Dzieki za pomysł !:-D utrzymuje konsystencje taki sos? bo kiedyś robiłem sos chili ze skrobi i po paru dniach już kiepsko wyglądał [...]
[...] zależy od wielkości jajek, jakości mąki i zawsze może wyjść za gęste lub za rzadkie. Mam nadzieję, że mi wybaczysz.... Te cięższe mąki są niestety trudniejsze w obróbce, niż mąka pszenna i trzeba mieć właśnie trochę wyczucia. Za mało wilgoci - źle, za dużo - jeszcze gorzej. Co do wyrośnięcia ciasta - musi być dobrze podrośnięte, wyraźnie [...]
/SFD/Images/2015/12/6/3691d8259c81407f87aae9fc81215e90.png Data 06.12.2015 - DNT – Low Carb Dzisiaj mikołaj, mnie odwiedził :-D Dostałem czekoladowego mikołaja i kalendarz wędkarski na 2016 rok %-) Także bardzo miły akcent mnie z rana spotkał. Ogólnie dzisiaj odpoczynek dla układu trawiennego, bardzo dobrze się czuję na niskich węglach, choć [...]