Witam. Mam kilka pytan... 1. Czy chleb domowy w tesco Skład: mąka żytnia, zakwas piekarski, ekstrakt słodowy, sól, drożdze, jest dobry? 2.Gdzie można dostać makaron razowy (mąka żytnia)? 3. Jakie sosy polecacie do ryżu, makaronu z piersią? Zmieniony przez - Sprinteer w dniu 2014-12-04 23:54:25
nie dałbym rady tego zjeść, bez szans. Jak robię omleta to owsiane ~90g, mąka pszenna ~10g, 3 całe jajka, orzechy, rodzynki, cukier, wszystko smaruje nutellą/masą krówkową, albo dżemem. I jak kończe go jeść to wiem że jestem MEGA PEŁNY- nie wyobrażam sobie dodatkowo jeszcze 6 jajek do tego. Za duży by dla mnie był. Możesz te jajka ugotować, [...]
[...] drożdżach, żeby był swój albo drogą wyjątku dotychczas kupowałam z piekarni, z takim składem może być? Wiem, że słonecznika się nie poleca, ale tam jest go jak na lekarstwo. mąka orkiszowa, woda, mąka żytnia, mąka pszenna, mąka żytnia zaparzona, drożdże, płynny zakwas, zaczyn, miód (0,5%), ekstrakt słodu jęczmiennego, słonecznik (posypka) Dzisiaj [...]
[...] co by się nie zanudzić na śmierć) + rozciąganie suple: omega 3, magnez płyny: woda, kawa, zielona herbata dieta: pekińska, pomidor, marchewka, cebula, szparagowa zielona I. mąka, jaja, migdały, kakao II. mąka, jaja, kakao III. jaglana, kura IV. masło, ryż, ryba, serca V. jw. zaczynam nową tabelkę z wymiarami, ale jest późno i nie mam siły na [...]
A jakim cudem wyszło Ci ciasto na pizzę z mąki żytniej? Zdradź ten sekret by nie smakowało to jak kamień :D Kurczę, sekretu nie zdradzę, bo go nie ma :( po prostu zrobiłem tak jak zawsze zwykłą pizzę :( nasypałem mąki do michy, wlałem wody z rozpuszczonymi drożdżami, cukrem i solą i ulepiłem ciasto, a potem po wyrośnięciu piekłem 20minut w [...]