Czego potrzebujemy: Na ciasto: 170 g czerwonej fasoli z puszki - dobrze wypłukanej z zalewy 70 g banana 1 jajko 15 g kakao 30 g białka - izolat białka serwatkowego o smaku czekolady 3 g proszku do pieczenia Na masę serową: 70 g białego sera 100 g jogurtu naturalnego 170 g serka wiejskiego - tylko granulki 30 g białka - WPC smak biała czekolada - [...]
Dieta redukcyjna nigdy nie jest prostym procesem. Gdyby tak było, nie byłoby ogromnego społecznego problemu z postępującą otyłością. Oczywiście nie u każdego problem z utrzymaniem wymogów diety redukcyjnej jest identyczny. Między każdym odchudzającym się różnić się mogą nie tylko główne przyczyny, występowania problemów z utrzymaniem diety [...]
[...] blaszkę o średnicy około 24 cm wykładamy na spodzie papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na trzy części. Dwoma wyklejamy spód i boki blaszki na wysokość około 2 cm. Jeśli ciasto będzie się za bardzo kleić - podsypujcie mąką. Spód podpiekamy około 8 minut w 180 stopniach. Na podpieczony spód wykładamy jabłka. Resztę ciasta wałkujemy i wycinamy [...]
[...] rafinowanego w temperaturze pokojowej 1 całe jajko 1 żółtko Na masę: 110 g ser mascarpone 30 g białka WPC Delicious o smaku waniliowym Jak wykonać: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy razem w misce. Jak się dobrze połączą formujemy kulę, spłaszczamy, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 20-30 minut. Po tym czasie ciasto [...]
[...] bezkalorycznym słodzidłem do smaku. Na końcu dodajemy wystudzoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Jeśli spód ciasta zdążał stężeć, wlewamy owocową masę i ponownie wkładamy ciasto do lodówki. Podczas przygotowywania dwóch warstw ciasta, nasiona chia zdążyły napęcznieć w jogurcie. Podobnie jak w przypadku masy owocowej - jeśli lubicie to [...]
[...] masła. Do wykonania ciasta na naleśniki amerykańskie wystarczą cztery produkty, czyli: mleko (najlepiej, żeby było letnie), jajka, mąka, środek spulchniający. To ciasto jest nieco „cięższe” niż do naszych naleśników, placki te są znacznie grubsze. Smaży się je z obu stron na złoty kolor, np.: na oleju kokosowym. Pancakes [...]
Czego potrzebujemy: 120 g banana 70 g pestek słonecznika 10 g kakao 40 g mąki kokosowej 250 g twarogu półtłustego 200 g jogurtu naturalnego 70 g erytrytolu 15 g żelatyny + 100 ml wody 30 g kakao 30 g odżywki o ulubionym smaku owoce do dekoracji Jak wykonać: Banana, pestki, kakao i mąkę blendujemy. Foremkę o średnicy 18 cm wyklejamy masą i [...]
[...] ograniczać "złe" tłuszcze, słodycze i żywność przetworzona. Można robić sobie tzw. dzień wolny od diety. ja np. robię tak w niedziele, kiedy pozwalam sobie na pizze , lody, ciasto i inne przyjemności, jednak w miarę rozsądnie. Należy jeść ok. 20-30% białek, 50-60% węglowodanów oraz ok. 15% tłuszczów. jednak chodzi tutaj o kalorie (patrz wyżej) , [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] 60 minut. Bezpośrednio po ćwiczeniach badanym podano… CIASTKO! Grupa placebo otrzymywała ciastko składające się jedynie z węglowodanów, grupa badana natomiast dostawała ciasto złożone z węglowodanów i białka serwatkowego w stosunku 3,5:1. Próbki krwi badanych pobierano 30minut, 4h i 48h po teście. Wykazano, iż grupa spożywająca proteiny [...]
[...] smietankowego -jogurt naturalny, cale opakowanie; ja mialem Pilos z Lidla 1,5%, weszlo prawie 500g (moim zdaniem to wlasnie jogurt nadaje sernikowi swietna konsystencje, ciasto nie jest suche w srodku) Wykonanie -Zoltka i jaja rozbijamy na 2 osobne miski, bialka do bialek zoltka do zoltek -Zoltka miksujemy robotem, az zmienia troche kolor, w [...]
[...] petarda: Ciasto otrębowe z serem białym i czarną porzeczką. Jest to zapożyczony przepis jednak trochę zmodyfikowany aby był bardziej przystępny do diety. Składniki na ciasto: - 3 jajka + 1 białko - 12 łyżek otrębów owsianych (inne też pewnie się nadadzą) - łyżka bądź dwie przyprawy do piernika (może być w zamian jakiś aromat [...]
[...] soli ubijamy na sztywną pianę, dodajemy szczyptę proszku do pieczenia, kakao i 70g WPC. Miksujemy delikatnie na jednolitą masę i pieczemy ok 15min na 180st. Upieczone ciasto należy przekroić wzdłuż po wystygnięciu. Śmietanę 30% ubijamy na pianę, dodajemy rozkruszony słodzik, serek homo, mieszamy całość. Uzyskaną masą przekładamy upieczone [...]
Witam, dzisiaj zaczynam swoją pierwszą UD 2.0 Jak czas i dobra wola pozwoli, postaram się na bieżąco podawać postępy. Może mnie to trochę zmobilizuje do trzymania rygoru a innym przyda się na jako fokusik jeżeli planują coś podobnego. Dietę planuję na razie na 6-8 tygodni (czas pokaże) Wcześniej jakieś 2 tyg przy bilansie na 0. Wszelkie uwagi od [...]
[...] żółtka i WPC. 4)Mieszamy do połączenia składników na wolnych obrotach albo łyżką (nie chcemy żeby piana nam mocno opadła). 5)Formę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. 6)Pieczemy w około 160*C do momentu gdy wbita w ciasto wykałaczka będzie sucha. (czas zależy od rodzaju formy, u mnie, w keksówce, około 40 min) B: 120,4g W: 10,6g T: [...]
[...] ograniczać "złe" tłuszcze, słodycze i żywność przetworzona. Można robić sobie tzw. dzień wolny od diety. ja np. robię tak w niedziele, kiedy pozwalam sobie na pizze , lody, ciasto i inne przyjemności, jednak w miarę rozsądnie. Należy jeść ok. 20-30% białek, 50-60% węglowodanów oraz ok. 15% tłuszczów. jednak chodzi tutaj o kalorie (patrz wyżej) , [...]
[...] będzie przypominać papkę. Krok 5: przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Krok 6: Piec w temperaturze 200 stopni C przez 15-25 minut. Po tym czasie wyciągamy "ciasto" z piekarnika, czekamy aż ostygnie i na koniec kroimy w prostokąty. Wartości odżywcze na porcję: kalorie: 87 białko: 3,1 g (w wersji z WPC: 9 g) węglowodany: 17 g [...]
[...] zębów po posiłku) i powtarzamy czynność, tym razem używając samych rąk, dlatego polecam założenie rękawiczek. W ten cały miks wlewamy płyn i dokładnie ugniatamy powstałe ciasto, na koniec lepimy kulkę. Jeżeli dodaliśmy miód wszystko będzie trzymać się kupy idealnie, jeżeli pominęliśmy ten etap, możemy chcieć dodać jeszcze 2 łyżeczki płynu. [...]