Potrzebujemy:
-6 średnich jajek,
-100g WPC,
-1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia,
-czubata łyżeczka kakao (dla koloru),
-ewentualnie słodzik.
Przygotowanie:
1)Białka oddzielamy od żółtek
2)Białka ubijamy na sztywną pianę
3)Dodajemy proszek, żółtka i WPC.
4)Mieszamy do połączenia składników na wolnych obrotach albo łyżką (nie chcemy żeby piana nam mocno opadła).
5)Formę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto.
6)Pieczemy w około 160*C do momentu gdy wbita w ciasto wykałaczka będzie sucha. (czas zależy od rodzaju formy, u mnie, w keksówce, około 40 min)
B: 120,4g
W: 10,6g
T: 36,5g
wartość energetyczna: 875,6kcal
Zmieniony przez - Klepak94 w dniu 2013-05-15 14:44:43
Zmieniony przez - Klepak94 w dniu 2013-05-15 14:45:06