Znowu mua :-D Misek nie wklejam,bo zajmują za dużo miejsca, podpatrzyłam w innych dziennikach,że kobitki po prostu wypisują ręcznie co jadły, więc i ja tak zrobię :-D, Micha dzisiejsza + na jutro 1782 kcal, BTW - 140/83/120 - chleb żytni razowy /twaróg półtłusty - omlet - kasza gryczana/dorsz świeży/warzywa/oliwa z oliwek - pierś indor/ryż [...]
na sniadanie omlet (mąka,płatki owsiane jajka+dżem brzosk) liczymy do BTW - białko z platków owsianych albo weglowodany z mąki (2łyżki 24g) albo dżemu? Bo przy liczeniu wszystkiego wyszło by mi sniadanie ktore zawiera 1050 kcal z czym mozna sie zgodzic i B-49,7g , T-35,5g W-142g ? Jak to wyglada dokladnie z liczeniem takich rzeczy. Wrzuc sobie do [...]
Ważne żeby z serii na serię i z treningu na trening, dokładać kg :-)) Aero 'po' się robi ;-) "Po" też robiłam }:-( }:-( ale tego wiosłowania, to nie mogę sobie wyobrazić }:-( Leżysz na brzuchu, na piłce i prostą w łokciu rękę, unosisz do góry, do tyłu? Si siniora, góra dół, tak jak Obliques pokazuje :-)) [...]
[...] Co do łydek... taka Twoja uroda. Micha do korekty - do wywalenia sztuczny sos, kukurydza i w sumie ta fasola z puszki. Chleb może zostać jeśli jest na zakwasie (skład: mąka, sól, woda). Kurczaka zamieniaj na inne mięso (chyba że masz kuraka ze wsi to jedz do woli). Jogurt zastąp twarogiem tłustym jeśli koniecznie musisz nabiał. Leah [...]
[...] nie znaczy lepiej ;-) Co do miski: almete, miód i tortilla do wyrzucenia, kurczak jak sklepowy też do wywalenia. Chleb jeżeli nie jest żytnim na zakwasie (skład: woda, mąka żytnia, sól) to też do wyrzucenia. W ostatnim posiłku staraj się unikać węgli (chyba, że ostatni posiłek jest po treningu to wtedy normalnie B+T+W). Zamiast suszonych [...]
bo grzybol szefowo się panoszy u mnie od stu lat. Walczę z nim co chwilę. Chleb, mąka i owoce w większości są out. Strączki u mnie nie przechodzą, bo mam 9 miesiąc ciąży od razu.... Chciałam jeszcze jedno tu nadmienić filozoficznie pojeżdżając, że wprawdzie podziwiam wszystkie niestękające w swoich dziennikach laski, które twardo podchodzą do [...]
Zaplanowane na dziś posiłki wciągnęłam, przyzna się że łatwo nie było ale poszło :-D Wyrzuciłam serek i miód, chleb zostawiłam (skład: mąka żytnia, sól, woda, trochę drożdży, siemię lniane i nasiona słonecznika) jutro ostatnią kromkę zjem i biorę się za robienie domowego chleba. Miska na jutro ułożona, jednak nie bardzo mi wychodziła i sobie [...]
Iza, dziekuje za odpowiedz. Terco, plany sa dobudowac klate, lydki i miesnie na brzuchu zrobic. Lejjla :-) Piatek REGE DT }:-(8-) mial byc rower, ale pogoda beznadziejna sie zrobila, juz mnie nosilo troszku wiec sie udalam na silke :P z 1, 2 tygodnie planuje roztrenowanie myslalam o FBW by Obi dla zyrafki http://www.sfd.pl/-t840097.html z tym ze [...]
Obstawiałbym, że mąka będzie miała nieco wyższe IG. Dla pewności musiałbyś sprawdzić w tabelach - jednak samo IG jeszcze nie jest wyznacznikiem czegokolwiek. By określić wartośc produktu warto zwrócić uwagę, prócz IG, czy ładunku glikemicznego, jeszcze na indeks sytości, czy gęstość odżywczą. Jeśli już wybierać - osobiście obstawałbym za tym, by [...]
Skerx - tylko szukam jakiejs dobrej maki do np. pizzy/nalesnikow, bo jak wiadomo razowa typ 2000 nie zabardzo da sie wyrobic. Natomiast ostatnio ktos mi doradzil, ze maka durum bedzie gicio, a co myslisz o owsianej do takich celow? Co do makaronu to u mnie w "miescie" chyba durum to najlepszy wybor. Chyba trza bedzie z neta zamowic z pol toy na [...]
wrzuć przepis na tą pizzę 500 g maki tortowej 1 i 1/2 lyz soli 1 lyzeczka oliwy z oliwek 10 g drozdzy suszonych lub 30g swiezych 1 lyzeczka cukru 270 ml cieplej wody Sekretem mojej pizzy jest mąka tortowa :-D
Czy ten chleb zytni jest ok? nie, chleb żytni ma mieć skład: mąka żytnia 2000, woda, sól i nic poza tym. Na przyszłość staraj się jeść makaron raz na jakiś czas i najlepiej w jednym posiłku, jedz ryż, kasze, warzywa strączkowe, owoce z rana czy po treningu, marchew czy buraki - które też wliczamy do bilansu, a nabijają węglowodany. 130g to mało [...]
Jak dla mnie boskie ;) mielę filety (morszczuk,miruna), dodaję 2 całe jaja, smazoną na maśle cebulę i czosnek, sól, pieprz i mieszam. Potem mąka, znowu mieszam. Na koniec daję curry lub paprykę słodką - smak dominujący. I na patelnię rozgrzaną - koniecznie przykryć aby "doszły" na średnim ogniu. I gotowe ;)
myślę że tak jak MArtucca podała w przepisie na frykadele - błonnikiem można spróbować zagęścić albo ...mąką ziemniaczaną %-) jak wolno kartofle ;p ale ja na 1kg ryb dałam 35g mąki żytniej to tyle co nic - w sensie ta ziemniaczana by przeszła chyba w takiej ilości ;p