[...] Gym" (pewnie też go masz na sklepie więc możesz sprawdzić). I oto jaki jest skład: 15% białka, 76% węgli. A w składzie surowcowym min.: białko mleka, maltodekstryna, mąka pszenna (!), skrobia pszenna, mąka kukurydziana, olej roślinny, sól. Przecież gdyby takiego gainera, z mąką, olejem, solą itp. wypuściła każda z innych firm to [...]
[...] farmaceutyczne, wydają kupę kasy na badania, testy przydatności odżywek itp. żeby wszystko było ok i dobrze działało. A co powiesz na to, że w składzie ich gainera jest np. mąka pszenna, skrobia pszenna, mąka kukurydziana, olej roślinny? Oglądałeś zakłady i proces produkcji badań Muscle Techa? Tam też wszystko jest dopięte na ostatni guzik i [...]
[...] chwile grand prix i sie zwijam. Micha: 1.platki owsiane,jajka,wpc,banan,slodzik=placuch 2.kasza gryczana,schab,warzywa,oliwa 3.naleśniki pełnoziarniste z twarogiem,warzywa(mąka pełn.jajka,mleko,twarog,oliwa) 4.naleśniki pełnoziarniste z twarogiem,warzywa(mąka pełn.jajka,mleko,twarog,oliwa) 5.placek białkowy(jajka,wpc),orzechy,warzywa 6.wjedzie [...]
Na stronie taki skład, natomiast w piekarni na plakietce zobaczyłem o taki : mąka żytnia razowa typ 2000 (44%), woda, kwas piekarski, mąka żytnia(14%), mąka pszenna typ 750l. Dodatkowo może zawierać: jaja, mleko, soję, sezam.
[...] do siebie ale łatwiej rozbujać metabolizm zwiększając liczbę posiłków. Grahamki polecam zmienić na inne pieczywo- chleb dobrej jakosci lub robiony w domu. Maka graham to mąka pszenna która udaje razową :P Wydaje nam się że ciemne pieczywo jest dobre ale tu nie wiadomo jaki skład. Po za tym to że jest taka nadmuchana zazwyczaj to przecież też [...]
[...] do siebie ale łatwiej rozbujać metabolizm zwiększając liczbę posiłków. Grahamki polecam zmienić na inne pieczywo- chleb dobrej jakosci lub robiony w domu. Maka graham to mąka pszenna która udaje razową :P Wydaje nam się że ciemne pieczywo jest dobre ale tu nie wiadomo jaki skład. Po za tym to że jest taka nadmuchana zazwyczaj to przecież też [...]
No dobra ale chyba Ciezko jest dostac chleb tylko i wylacznie pieczony z jednej maki??? Dla przykładu podam skłąd chleba ,,Magnus" ktos kiedys chyba mowil ze jest dobry: -Maka przenna -Maka Zytnia -Śruta Pszenna -Śruta Żytnia -Śruta Sojowa -Płatki Pszenne -Płatki Zytnie -Gluten -Maka kukurydziana -Słonecznik -Sól -Przyprawy i regulatory [...]
[...] aktywny zakwas - ten który hodowaliśmy 5 dni -120g mąki żytniej typ 2000 - czyli razowej - można kupić w polskim sklepie , a jeśli nie macie polskiego sklepu to w Tesco jest mąka "wholemeal rye flour" ja tej właśnie używam , jest jeszcze typ 3000 czyli z pełnego przemiału , ale szczerze powiedziawszy w Polsce jest problem dostać i trzeba się [...]
[...] + na lini styku czoła z włosami kilka podskórnych gul, na dokładkę dorąbałam sobie na koniec na własne życzenie, bo chodziłam tak głodna,ze zjadłam pierogi (co prawda własnej roboty,ale ze zwyką mąką) reakcja na gluten natychmiastowa - całe policzki w krostkach... O ile ta mąka to wynik mojej durnej zachcianki, o tyle martwię się tym PMSem. :-(
Policzylam dla 1400 kcal, tyle ile kalulkulator pokazuje mi na gorze, jest chyba w miare ok? Od nirmalnego zapotrzebowania wyszloby mi troche za duzo (ok2000kcal) Prace mam fizyczna, cwiczenia 5xtyg. Posilek o 12 rozbijam na 2 razy, jem rowniez o 15. Ostatni- posilek potreningowy. Ps.Maka jest tam dlatego, ze lacze te skladniki (jajka mleko maka) [...]