[...] nie jest taka wspaniała jak się może wydawać Małe porównanie mąki pszennej i orkiszowej z pełnego przemiału: Ze względu na ilość minerałów i witamin pszenna i orkiszowa mąka są podobne. Orkiszowa ma 50% więcej wit. B, ale pszenna ma 50% kw. foliowego. orkisz ma więcej potasu, pszenna więcej wapnia. Obie mają podobne ilości żelaza, magnezu i [...]
Cześć jak obliczyć kcal/b/t/w chleba którego upiekłem . Użyłem na ciasto+zakwas takich składników mąka orkiszowa 425g, mąka pszenna 225g, otręby pszenne 30g, woda 550ml. Z całości wyrósł mi bochenek o wadze 1025g mąka orkiszowa typ 1850 w 100g: 356kcal, 10,3g białko,71,2 węglowodany, tłuszcze 2,3 g mąka pszenna typ 2000 w 100g: 330kcal, 9,2 [...]
26 DZIEŃ 17.04.2011 TRENING: brak DIETA: 1.owies,maka peln.białka jaj,banan 2.ryż,kura,warzywa 3.ryż,kura,warzywa 4.ryż,schab,warzywa 5.łopatka dziś slaby apetyt mam bóle brzucha,nie mam chęci wpychać w siebie żarcia SUPLE: Iron test rano/wieczorem 1/2kaps pzdr. Zmieniony przez - koles08 w dniu 2011-04-17 18:00:18
[...] organizmu i ciała. Wołowinka będzie min. 2 razy w tygodniu, morszczuk pieczony co 2 dzień oczywiście pierś z kurczaka i masa warzyw. Co do węgli strasznie lubię makaron (mąka durum) i ryż basmati. Przed treningiem będzie ryż brązowy lub kasza gryczana, a po treningu coś o wyższym IG czyli np. biały. Nie układałem sobie jeszcze konkretnej [...]
A może jesteś uczulony na gluten (celiakia), wyeliminuj z diety produkty zbożowe (zawierające gluten) biała mąka, płatki owsiane, jęczmień.Polecam ciemne pieczywo, kasza gryczana, ryż brązowy.Problemy powinny ustąpić po paru dniach, jeśli nie to wybierz się lepiej do lekarza. Pozdrawiam
Ale pierdziele tego maka i robote w tym. Moze i to na poczatku po 18 jest dobre ale ja osobiscie mam wieksze aspiracje niz chinska praca i znizki za chinska pracę
Tez nie znam nikogo za granica. Otworzylem wlasna firme i pracuje 4h dziennie i mam wy***ane na wszystko ****a A tak serio to rozwoze mleko i owoce do szkol ale przynajmniej w swojej firmie a nie u kogos Mam znizki do maka ****ay Zmieniony przez - Zawodny w dniu 2011-04-21 11:12:32
[...] jemy, błonnik ma pochodzić z warzyw. dodatkowo ten ananas to w słodzonym syropie? lepiej świeże owoce.. i co do chleba to najlepiej najprostszy żytni na zakwasie, taki co w składzie ma "mąka żytnia, woda, sól" w pumperniklu zawsze jakieś syfy dodają (syropy glukozowe, cuda niewidy. Powodzenia we wdrażaniu się w dietę a la Ladies SFD
Norijaki najlepiej jeżeli makaron jest 100%, tzn. mąka z której został wyprodukowany była 100%. Wtedy masz pewność że zawiera on największa możliwą ilość popiołu. Jeżeli organoleptycznie dany makaron Tobie nie podchodzi to wybieraj te mniej procentowe, wykonane z niższego typu mąki.
Witam, jem na sniadanie omleta, z jednego calego jajka, kilku bialek, orzechow, rodzynek i platkow owsianych gorskich, problem w tym ze mam klopoty zoladkowe po platkach owsianych, chcialem zapytac czy moge je zastapic maka razowa czy moze mozna uzyc jeszcze czegos lepszego. Druga sprawa to czy bialko zawarte np w mace razowej liczyc do ogolnego [...]
Mąka razowa jest w porządku. Po niej nie masz problemów żołądkowych? Ja bym się tam tym białkiem roślinnym nie przejmował, ustaw zwierzęce na 2g/kg masy ciała i będzie okej.
[...] łyżkę pij i nie wliczaj to suplementacja, wiem ze kalorie ale ona i tak zostanie No tak, czytałam przecież, żeby nie wliczać, a wliczam A co z tym moim Janosikiem nie tak? mąka pszenna? Zamiast makaronu jezli nie masz klopotow z trawieniem proponuje wprowadzić warzywa straczkowe soczewica ciecierzyca i fasolki. Nigdy za strączkowymi nie [...]
wiesz chodzi o sklad chleba bo o ile Waza ma staly sklad razowa maka i wszytsko tam w innych chlebach bedzies zmiala polepszacze maki i gluten jako dodatek a zakwasu nie ma najlepiej razowy na zakwasie oryginalny