ta mąka jest oki - wybieraj tą o najwyższym typie np typ 2000. jakbyś chciał robić naleśniki białkowe (przepis podałam w ostanim chyba nuemrze Rebel Magazin) użyj pszennej razowej bo jest bardzie puszysta niż ta żytnia. Tylko pamiętaj, że rano tych wegli jest niewiele. 100 g mąki razowe to w dużym uogólnieniu około 60 g przyswajalnych węgli.
Drogi Jabol- mąka żytnia może być owszem, z takową też robiłam naleśniki choć czasem przypalały sie pierwsze sztuki . po prostu te z pszenną są bardziej puszyte. A odnośnie mojego kucharzenia to na rynku znajdziesz moją książkę z dietetycznymi "kulturytycznymi" przepisami kulinarnymi "Supersylwetka" (tytuł to wymysł wydawcy, [...]
Rafał, ja bym sobie sama zrobiła taki placek z mąki razowej albo tylko z samych jajek, chociaż to już by była wersja LC no i trochę inaczej smakuje. A tak to starczy sama mąka i trochę wody, po 10s z każdej srony na patelni i jest placek do tortilli.
Możesz raz na jakiś czas upiec pizze z tej mąki. W****ia mnie niemiłosiernie mnie jednak że w tym kraju mąka która wymaga mniejszego przetworzenia jest droższa od białej mąki którą trzeba oczyścić i zmielić - podobnie jak z ryżem białym i brązowym
postanowilem sobie zrobic prawdziwy chleb ze skladnikow mi znanych a nie jakies ze sklepu niewiadomego pochodzenia mialem juz dosc podrabiania chleba razowego potrzebne beda: mąka pszenna pełnoziarnista 220g mąka zytnia 450g 2 lyzeczki soli 50g drozdzy 1 lyzeczka cukru 450ml cieplej wody plus jkaies dodatki w moim przypadku byly to: pestki dyni [...]
[...] i dorzuć czosnku, cebuli i ziel. herbaty z cytryną Lady, dzięki za linka Zaraz przeanalizuję. Słaby, dobry paten z tymi tortillami. Musze tylko jeszcze sprawdzić jaki IG ma mąka kukurydziana Wczoraj z Zawodnym byliśmy na shreku 3d - fajny,ale jakaś taka okrojona wersja. Trwał niecałe 1,5h, więc trochę lipa jak na dizsiejsze czasy. Co do [...]
Cześć, Z Wtorku na Środę w nocy robiliśmy z dziewczyną Naleśniki z Żurawina według przepisu Katarzyny Matelli z gazety Rebel Magazine http://magazine.rebel-mag.eu/ Składniki: - 13 białek jaj - 2 żółtka jaj - 100 ml odtłuszczonego mleka - ok 100 ml wody mineralnej gazowanej - 150 gram mąki razowej pszennej - 400 gram chudego twarogu - 100 gram [...]
[...] 80 ml wody Wlewanie wody do miski z mlekiem, mąką razową pszenna z 2 żółtkami Mieszanie w misce wody, mleka, mąki razowej pszennej z 2 żółtkami Wymieszane; woda, mleko, mąka z 2 żółtkami Wlewanie ubitych białek do miski z wodą, mlekiem, mąką razową pszenna z 2 żółtkami Dodawanie słodzika Rogniatanie łyżeczkami słodzika i dodawanie go do [...]
Cześć, Z Wtorku na Środę w nocy robiliśmy z dziewczyną Naleśniki z Żurawina według przepisu Katarzyny Matelli z gazety Rebel Magazine http://magazine.rebel-mag.eu/ Składniki: - 13 białek jaj - 2 żółtka jaj - 100 ml odtłuszczonego mleka - ok 100 ml wody mineralnej gazowanej - 150 gram mąki razowej pszennej - 400 gram chudego twarogu - 100 gram [...]
[...] 80 ml wody Wlewanie wody do miski z mlekiem, mąką razową pszenna z 2 żółtkami Mieszanie w misce wody, mleka, mąki razowej pszennej z 2 żółtkami Wymieszane; woda, mleko, mąka z 2 żółtkami Wlewanie ubitych białek do miski z wodą, mlekiem, mąką razową pszenna z 2 żółtkami Dodawanie słodzika Rogniatanie łyżeczkami słodzika i dodawanie go do [...]
[...] mógł pójść na trening, będzie służył również do aerobowego treningu itd, itp. Worek wypełniłem do połowy pyłem z drewna (nie mylić z wiórami) jest on zdrobniony tak jak mąka a od połowy ściętymi szmatami. Po wypełnieniu jego waga wynosi około 50 kg. Póki co jest wszystko OKej nic się nie rozwala nie pruje, po kilku tygodniach zdam relację [...]
Worek ma 130cm, szerokość 45cm. Jak na razie ćwiczy się bardzo fajnie, wypełniony do napisu pyłem z drewna (nie mylić z wiórami) jest on zdrobniony tak jak mąka a od połowy ściętymi szmatami.