Parówki,30 gr musztardy, mrożone frytki? Oszlalałaś? 8-o Nutella, croissant, nestea? No co to w ogóle ma ku.rwa być? :-? Sorry, ale nie dziwię się, że doprowadziłaś się do stanu w jakim się znajdujesz. Nawet bez żadnego czytania osoba o przeciętnym ilorazie inteligencji domyśli się, że tak się nie je. Poprawiaj i nie ma zmiłuj, nikt Ci nie pomoże [...]
[...] miety z ½ peczka (lodygi wyrzucamy) 50 g swiezego startego kokosa 25 g startych migdalow albo calych migdalow 3 zielone papryczki chilli ½ lyzeczki roztartej gorczycy albo musztardy 10 g masla klarowanego (ghee) 2 cm kawalek cynamonu albo ½ lyzeczki startego 4 ziarna zielonego kardamonu rozgniecone w mozdzierzu 3 gozdziki ½ lyzeczki kurkumy 1 [...]
zainspirowany tematem dziś wszamałem pierwszego tatara. gotowy sokołów bo nie chciało mi się krowy szukać, z ogórkiem konserwowym, cebulą, łyżką musztardy i żółtkiem wszedł jak złoto ;D
Tatar mam na drugie! Oczywiście najlepszy z polędwicy wołowej, ale czasem też skuszę się na wersję tanią i szybką czyli marketowy gotowy z sokołowa, morlin czy olejnika. Do tego żółtko, ogórek, cebula, łyżeczka musztardy dijon i duuużo świeżo mielonego pieprzu. Jadłem też kiedyś tatar z sarniny - pyyyycha!
[...] wyłóż zamarynowany filet i piecz po około 6 minut z każdej strony. - Surówka Duży liść sałaty lodowej + duży pomidor + sos winegret (łyżeczkę oliwy z oliwek, pół łyżeczki musztardy, pół łyżeczki octu winnego, szczyptę soli i cukru wymieszaj na jednolitą masę). - Szklanka wody mineralnej z plasterkiem cytryny Podwieczorek - Pomarańcza - Łyżka [...]
dobry temat bo uwielbiam tatara %-) ja daje ogórka konserwowego, cebulkę, żółtko, sól, pieprz, i trochę musztardy sarepskiej :-)) jeszcze dodam że wp*****lam widelcem bez niczego %-) Zmieniony przez - chimera1 w dniu 2012-07-25 12:45:20
Plecy raczej wrzuciłem, żeby mieć datę zrobienia fotki niż przyrost od 1. strony :-) /w piątek trening był, ale nie miałem czasu na wypiskę :-( Nie wrzucam musztardy po obiedzie, dziś będą wieczorem nogi, nogi Oczywiście za komentarze dziękuję, braków jestem świadomy, fajnie jednak wiedzieć, że tragedii nie ma (priorytetem pozostaje jednak siła, [...]
Majonez (przynajmniej domowy) powstaje przez zmiksowanie oleju, żółtka, musztardy, odrobiny cukru, soli i kwasku cytrynowego lub octu. Największym składnikiem jest olej roślinny, najczęściej rzepakowy, w proporcji około 1 litr na 1 żółtko! Wyobraźcie sobie ile tego żółtka (nawet jeśli jest w proszku) zjecie smarując kanapkę majonezem? W [...]
[...] -ogórkiem -pomidorem -cebulką -papryką czerwoną, zieloną i trochę żółtej Do sałatki też jedna kiełbaska "targowa" (tak się nazywa) no i zapewne trochę musztardy chrzanowej do tego. Później wam dopiszę o której godzinie zjem obiad bo to u mnie różnie z godzinami. Uwielbiam wakacje bo da się normalnie zjeść, ale w roku [...]
jeden robie majonez+keczup+musztardy malo+troche smietany a drugi majonez+smietana+zgnieciony czosnek+sol,pieprz obydwa zayebiste ale na redu moge tylko ten 2 wiec caly czas go wpyerdalalem %-) Zmieniony przez - shitman_xD w dniu 2012-07-01 20:23:37
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] Piję oczywiście 2L-4L wody dziennie + 3 razy zieloną herbatę bez cukru Nie jem: słodyczy , fast foodów , słodzonych oraz smażonych smażonych rzeczy , soli , przypraw , musztardy , majonezu , tłustych wędlin itp Moje śniadanie wygląda zazwyczaj tak : 20-30 gr Musli + 150-200 ml 0.5% mleka + zielone jabłko 2 posiłek: Jogurt naturalny albo [...]
[...] 8.Unikać jedzenia tłustych ryb np. halibut, łosoś, węgorz oraz przetworów z ryb. 9.Unikać jedzenia potraw smażonych, grillowanych. 10.Zrezygnować z ostrych przypraw, musztardy, ketchupu, dodawania do potraw sztucznych sosów w proszku, octu do surówek, jedzenia potraw typu instant oraz fast-food, żucia gumy. Co powinno się jeść w [...]
[...] lodówki, na 2 dni, przewracając szynkę co 12 godzin. Wyjąc szynkę z zalewy, osuszyć ręcznikiem papierowym, związać sznurkiem, pod niego włożyć 2 liście laurowe. 1 łyżeczkę musztardy Dijon i 0,5 łyżeczki mielonego kminku wymieszać razem i posmarować szynkę z wierzchu. Tak przygotowaną szynkę wkładamy do rękawa foliowego, a całość do naczynia [...]
[...] oczkach a czosnek przecisnąć przez praskę. Przygotowanie sosu jogurtowego: Cebulę, jabłko i czosnek włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, dodać jogurt i ćwierć łyżeczki musztardy i wymieszać. Śledzie układamy warstwowo przekładając wcześniej przygotowanym sosem jogurtowym. Tak przygotowane śledzie najlepiej smakują na drugi dzień :) [...]
[...] później wszystko na patelnię plus świeże, ugotowane pomidory, do tego 1/3 butelki salsy, ziele angielskie, liście laurowe, dużo chilli, pieprzu, czosnek, oregano i trochę musztardy, chwile duszone i gotowe - pycha! /SFD/Images/2015/10/6/d5a70ee5db5840e2be95f8cda63330df.jpg /SFD/Images/2015/10/6/ee95f79c68ba409bbffdd7bc88fda320.jpg [...]