Jaki jest sens wstawiania tego co jadasz bardzo rzadko? Wstaw te posiłki, które jadasz często. Wafle, miód do usunięcia. Daj dobrej jakości źródła węglowodanów.
[...] nieco ponad butelkę, a tu nawet nie było pół...).Po powrocie po świętach do trzymania diety kupiłem sobie białeczko, które jest niby bez laktozy, bez glutenu i w ogóle cud miód malina i co?i nic w sumie, dalej była masakra...Inna sprawa, że to białko spożywałem w owsiance, a dokładniej płatki orkiszowe to były, więc był tam gluten i były [...]
nie musisz rezygnować z miodu, miód to samo zdrowie - tylko w głową a co do twarogu, ostatnio nie miałem nic ciekawego w lodowce i zrobiłem z papryką konserwową, oliwkami i olejem lnianym (+ pieprz, sól, papryczka chili) - smak petarda :) po wsunięciu jednej kostki poszła druga :-D i dalej było mi mało %-) polecam też z awokado + tuńczyk + jajko [...]
jak chcesz to rób sam izotoniki: woda, miód, cytryna, sól ale ze sklepu sa ok... nie pijesz ich codziennie chyba. Tym bardziej, że to raczej nie po biegu się odwodniłeś tylko już wcześniej ....
Wywal ten miod. Do niczego cukry proste nie są Ci potrzebne. Izotonik również nie jest potrzebny. Wafle ryżowe to przetworzony produkt. Jak nic innego nie masz, to na szybko można. W innym wypadku lepiej inne źródło węglowodanów. Za dużo oliwy. Masz do wyboru wiele innych źródeł tłuszczów.
Witam!MEZOMORFIK 17 lat 75 kg 185cm (domator - narazie) Trening 3 razy w tygodniu 45minut. WSPÓŁCZYNNIK AKTYWNOŚCI: 1,2(średnio aktywny - ćwiczenia 3 razy na tydzien i praca siedząca) Zapotrzebowanie Ilość białka 165 Ilość węglowodanów 353 Ilość tłuszczu 75 I Posiłek Mleko zaw. 0,5 % tłuszczu 200g Płatki owsiane 100 II Posiłek Jogurt [...]
[...] masę. Mój młynek nie jest pierwszej młodości, ale spisuje się znakomicie. Zmielone orzechy i słonecznik wsypujemy do pojemnika lub miski. Następnie dodajemy do nich oliwę, miód i szczyptę soli. Wszystko staramy się wymieszać tak ,aby powstała jednolita masa. Bez żadnych gródek. Wartości odżywcze(na 100g): 602kcal 20b 25ww 46t I to by było na [...]
[...] (pełna szklanka) otręby żytnie 50g (szklanka) płatki owsiane 100g (szklanka bez ugniatania ;P) jajka 2 całe rodzynki, słonecznik po 50g miód 100g mleko (moje było 0,5%) 100g aromat jaki kto lubi, ew. trochę słodzika w płynie wszystko mieszamy rękami w dużej misce, formujemy nieduże [...]
[...] pokryliśmy powierzchnię blachy. Pieczemy w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. "przyrumienienia". UWAGA: wszelkie dodatki np. miód, rodzynki WYKLUCZONE !!. Takie dodatki sprzyjają OTYŁOŚCI oraz CUKRZYCY typu 2. Szczegółowa identyfikacja CHLEBA typu KR-IRL (mini chlebki): 1. białko roślinne 10,5% 2. [...]
Witam:) A tak sobie siedze i pomyslałem ze zajrzę. A jak juz zaglądam to coś napisze moze ktoś skorzysta:) Mam takie 2 ciekawe przepisy na biały ser dla niejadków:) Oto one: Ser na słodko: Składniki: 1) Kakao (3 łyżki czubate stołowe) 2) kostka chudego sera(250g) 3) Mleko/jogurt/woda (dla zmiękczenia sera białego) 4) Miód/Słodzik -2tabsy. Przepis [...]
[...] owoce, warzywa, owsianki, serek wiejski, twaróg. Słodyczy staram się nie jeść (gdy mam ochotę na słodycze to piekę swoje ciaseczka owsiane, ciasto fasolowe, albo wcinam miód bądź owoce). Piję alkohol - wiadomo, jak to studenci. Średnio raz na dwa tygodnie. Wstaję o 8, kładę się spać o 23-24. Jem z reguły 4-5 posiłków dziennie. Przykładowe [...]
[...] Składniki: - 100 g migdałów w płatkach ( lub mąki migdałowej ) - 1 łyżka miodu - 1 łyżka oleju sezamowego Przygotowanie: 1. Płatki ,miód i olej wrzucić do blendera i zmiksować na gładką masę , 2. Uformować 6 kulek , można obtoczyć w dowolnej posypce ( np. kakao, wiórki kokosowe ) , odłożyć do lodówki na [...]
[...] zeszłego roku (2016) zacząłem bardziej pilnować kolarskiej michy. Internety radziły, żeby podstawą diety były węglowodany. No to jadłem ryż/kasze, płatki owsiane, rodzynki, miód, owoce trochę pieczywa (około 400-500g węgli na dzień). Początkowo na tej diecie czułem się w miarę dobrze, ale im dłużej na niej byłem tym gorzej się czułem. Latem [...]
Witam. Otóż jestem obecnie na etapie "zbijania wagi" i chciałem się zapytać, czy miód jest dobry, jeżeli tak, to jaki? Chciałem się zapytać czy z miodem (oczywiście jeżeli można go używać) można na śniadanko sobie zjeść twaróg pół-tłusty (wybieram ten, bo inne mi nie wchodzą). I z czym polecacie twaróg wcinać na śniadanko? :-P Pozdrawiam
[...] uwagę - sądzę, że sa od niego liczne wyjątki (niektóre formy przetwrzania, również przemysłowego są OK i pozwalajaotrzymać produkty lepszej jakosci) W tym wypadku sądzę, że miód jest gorsżą opcją niż malto (która de facto powstaje w procesie enzymatycznego rozkładu ziemniaczanej/kukurydzianej skrobi a nie chemicznej syntezy), bo: - dominującym w [...]
Wolne rodniki powstają w organizmie w wyniku reakcji metabolicznych a zwłaszcza w procesie spalania tłuszczów nasyconych. Mogą również pochodzić z zewnątrz ze skażonego powietrza, dymu z papierosów, występują w zjonizowanym powietrzu, wysoko przetworzonej lub zepsutej żywności, lekach itp. Wolne rodniki tworzą się w wielu produktach spożywczych [...]