[...] - wiem, że nie powinnam traktować tego jak posiłku, ale uwielbiam takie koktajle poza tym musimy zjeść te owoce i kupować mniej (a przynajmniej z niskim IG) 5) mintaj mrożony (z lenistwa, bo nie chce mi się jechać na zakupy) z kaszą i brokułami Dużo tych węgli. Nigdy tyle nie jadłam na diecie, coś tą moją redukcję czarno widzę @-| [...]
[...] spozywajac olej lniany trzeba by go wypic ponad 100g dziennie. i faktycznie warto bylo by sie skupic na kwasach EPA i DHA. bardzo dobra alternatywa do drogiego lososia jest mintaj. oczywiscie wybieraj ryby tylko i wylacznie zlowione na wolnosci. hodowlane to bogactwo toksyn. i w sumie tez nie codziennie z racji duzego zanieczyszczenia wod [...]
Pęczak z mintajem Składniki: 1 Kasza pęczak - 100g 2. Warzywa (różne) - 250g 3. Mintaj - 150g 4. Sos z papierka (opcjonalnie) Przygotowanie: Mintaja wkładamy do piekarnika na ok. 20 minut na 180 stopni. Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Warzywa podsmażamy na woku. Dodatkowo możemy przygotować sos z papierka. Tłuszcz 8g / [...]
[...] wołowina, wieprzowina(świnia należy do bardziej tłustych mięs) ,podroby np. wątróbka z kurczaka czy wieprzowa to ten tańszy zamiennik - ryby(tuńczyk, morszczuk, dorsz, mintaj itp.), - jajka, -twarogi, serki wiejskie, - odżywka Bałkowa wpc Tłuszcze: - jajka(żółtka), -tłuste mięsa i ryby, - orzechy, -wiórki kokosowe, -oliwa z oliwek, [...]
[...] tłustych ryb (makrela, śledzie, karp), a wybierać chude gatunki: chudy drób (kurczak, indyk - najlepiej bez skóry), chude mięso wołowe, cielęcina i schab, chude ryby (dorsz, mintaj, szczupak). Z wędlin można polecać wędliny drobiowe, chudą szynkę i polędwicę, chude mięsa pieczone. Z mięsa i wędlin należy usuwać tłuste części. Zupy gotujemy na [...]
[...] produkty mam jeść a jakie unikać. Czytając forum wyłapałem kilka: Wolno jeść: ryz brazowy,kasza,platki owsiane zdrowe tluszcze (oliwa,orzechy) (kurczak,wolowina,jaja,tunczyk,mintaj) W internecie krąży taka lista przy diecie redukcyjnej. Jednak nie rozumiem pisze ze wolno jeść białe pieczywo, myślałem, że raczej tylko razowe pełnoziarniste. [...]
Siemanko, tak jak w temacie zna ktoś smaczny sposób przygotowania ryb? (oczywiście fit, chodzi mi o ryby takie jak:mrożone filety Morszczuk/Mintaj/Śledzie.) Zmieniony przez - Arreeoo w dniu 2018-04-16 22:56:05
6g tluszczu nie robi roznicy - spokojnie przeciez i tak nie mozna wyliczyc wszystkiego co do grama co do zastapienia mintaja to znajdziesz multum przykladow np. 120g piersi z kurczaka badz z indyka, tunczyk, ser twarogowy chudy, - mozesz dowolnie wybierac produkty, ktore zawieraja podobna ilosc skladnikow odzywczych co mintaj - w doborze [...]
[...] lub bunc (ser owczy podobny do białego) i dla urozmaicenia troszkę warzyw z marynat typu oliwki, kapary itp (nie mają cukru) z pestkami słonecznika albo 2 jajka i ryba typu mintaj na parze ok 400g. Dodatkowo w dni kiedy biegam jem jeszcze jeden posiłek albo godzinę przed albo po treningu w zależności od układu dnia. Przeważnie jest to kanapka [...]
filet kury, indyka , przepiórki i strusia ok 20 g białka w 100g, Tilapia , mintaj ok 20g białka w 100g wątróbka ok 20 g białka w 100g mięso wieprzowe ok 20g białka w 100g , twaróg ok 18g białka w 100g . wszystkie produkty mączne ok 70-74% zawartosci to WW . tłuszcze każdy olej ( tłoczony na zimno) to prawie zawsze w 100% tłuszcz. A np płatki [...]
Wszystko zależy od tego jak ryba jest hodowana, czym karmiona. Dlatego przeważnie kupuje ryby z połowu jakiś mintaj, morszczuk. A co sądzisz o dorszu atlantyckim, dzikim łososiu?
[...] ale ryzyko ich przetrwania jest bardzo niewielkie. Surowe ryby oczywiście mogę je mieć, co nawet nie jest jakaś specjalną rzadkością. Szczególnie w sytuacji ryb białych, jak mintaj, miruna, czy morszczuk. Łosoś ma stosunkowo niewiele. Ryzyko jednak zawsze istnieje. Tak samo w sytuacji bakterii i ich przetrwalników. W wędzonych produktach również, [...]