Do przygotowania potrzebne: makaron pełnoziarnisty(u mnie ok.150g), mięso z fileta z kurczaka lub szynka do wyboru, pomidor lub przecier pomidorowy, pieczarki, cebulka , papryka, ok.1,2 łyżeczek serka wiejskiego lub jogurtu naturalnego, ser żółty (u mnie edamski) do posypania, zioła (dowolne u mnie oregano ,lubczyk,bazylia,czosnek [...]
Gdybym umiał się ogarnąć na więcej niż 2 tygodnie, to już bym pewnie budował mięso, a tak cały czas punkt wyjścia :P Może potrzebujesz jakiejś większej zachęty/ motywacji?;) Dwa tygodnie to faktycznie nie za długo }:-(
W/w ja stosuje, ale schodząc z wagi 90+ ... oczywiście od posiłku 2 do 5 za każdym razem dokładam warzywa (nie wpisuję ich w tabele). Ryż powinien brązowy (dzisiaj akurat biały ;p). Masło orzechowe najlepiej z firmy PRIMAVIKA (obniżona zawartość soli i cukru). Makaron/ryż brązowy, Basmati, kasza gryczana .... stosuję w formie przekładanej. [...]
O właśnie ja ostatnio dostałam królika i odebrałam sobie tylko udżce i przednie łapy. Jakieś inne części też są dobre?:) A to jest mięso lepsze i gorsze z królika? Bo ja myślałam, że caly jest zayebisty (nigdy nie jadlam) Właśnie nie wiem bo rzadko jadam królika dlatego pytam:-D
O właśnie ja ostatnio dostałam królika i odebrałam sobie tylko udżce i przednie łapy. Jakieś inne części też są dobre?:) A to jest mięso lepsze i gorsze z królika? Bo ja myślałam, że caly jest zayebisty (nigdy nie jadlam)
powinny być usunięte, ale widzisz, dla kogoś niewdrążonego jeszcze jest to wygodne: jadłam jajecznicę, to zważę ja z masłem i wyszukam gotowca. ;-) także do autorki: wszystko ważymy surowe: płatki owsiane przed ugotowaniem/zalaniem wodą, mięso przed obróbką, jajka, ryż/kasza/makaron - wszystko na surowo! a dziekuje dziewczyny :) rozumiem to zaraz [...]
powinny być usunięte, ale widzisz, dla kogoś niewdrążonego jeszcze jest to wygodne: jadłam jajecznicę, to zważę ja z masłem i wyszukam gotowca. ;-) także do autorki: wszystko ważymy surowe: płatki owsiane przed ugotowaniem/zalaniem wodą, mięso przed obróbką, jajka, ryż/kasza/makaron - wszystko na surowo!
[...] jadla syfu teoretycznie moglabym teraz jeszcze wrzucic jakis jogurt czy twarog-ale po co robic cos na pol gwizdka? po co robic cos dobrze kiedy mozna idealnie?:) a przeciez mieso i ryz tez mozna fajnie "ubrac" osobiscie mam faze na zielone warzywa a jak chce mi sie slodkiego to robie placek z platkow owsianych i bialek jaj , polewam odrobina [...]
05.02.2015 DNT Jako że powrót do rodziców na weekend to dziś porobiłem zakupy na kolejny tydzień. Udało się załapać jeszcze na promocje w Biedronce na mięso i kupiłem trochę kurczaka, wieprzowiny i raz wątróbke. Dodatkowo było -30% na ciastka to zakupiłem co nieco, żeby "magiczna szafeczka" nie była pusta %-) Suplementacja: kreatyna 5 g [...]
Hej kochane dziewczynki, juz kiedys tu gościłam, ale szybko sie zniechęciłam, bo jakoś nie miałam warunków i odpowiedniej motywacji, ale wróciłam i mam nadzieję, że szefowa mi coś doradzi, bo ja z podkulonym ogonem wróciłam :< ale obiecuje poprawę!! Wiek : 21 (rocznikowo) Waga : 80 kg Wzrost : 176 cm Obwód w biuście : 80 Obwód pod biustem : 70 [...]
i naet korzonkoiec je jak chłop, no wiat jest piękny %-) Gdybys otrzymał 1000 pocisków ze jesteś pedałem, wsadzasz cukinie w dupę o jajkach nie wspominając i jesz korzonki tez byś się przerzucil na mięso \-)
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
ja kupowałam 3x w życiu mięso w biedrze, żadne inne nie śmierdziało tak bardzo jak ono %-) w lidlu są super mięcha - nigdy nie capią niczym, mało tłuszczu do wykrojenia, cena spoko jak na jakość (po 15,79zł chyba) ja to mam dobrze - kilogram piersi mi na tydzień cały starcza %-)
Pomysł przyrządzenia takie koktajlu jest ok, ale zamiast surowych płatków radził bym tobie zalać je (najlepiej gorącą wodą albo letnią wodą+sokiem z cytryny przez noc), ponieważ surowe mogą powodować wzdęcia/gazy,pęcznieją oraz zawierają kwas fitowy, który blokuje biodostępność związków mineralnych, takich jak wapń, żelazo, cynk, magnez i blokuje [...]
Dzięki, mi wychodzi 1,5 - 1,7 gram, jaja, mozzarella, tłuste mięso wieprzowe (takie mam ze wsi), tran, jogurt naturalny i oliwa do smażenia - cieżko mi z tego zrezygnować a ile białka? Zmieniony przez - cotuwpisac w dniu 2015-02-05 12:41:23 Następne pytanie będzie o węglowodany? %-) Ok 2g. Opisz wszystko dokładnie, wrzuć w nowym temacie i [...]
też jadam wiejską wieprzowinę (prosto od producenta), a mimo to jest to najczęściej schab/szynka bez tłuszczu. Jeśli dostajesz w kawałku mięso to zawsze możesz spróbować to ograniczyć odcinając tłuszcz. Białka ze 2g/kgmc. Ale poczekaj aż ktoś kumaty to potwierdzi bo ja tylko arty na potreningu czytam :-)
Dzięki, mi wychodzi 1,5 - 1,7 gram, jaja, mozzarella, tłuste mięso wieprzowe (takie mam ze wsi), tran, jogurt naturalny i oliwa do smażenia - cieżko mi z tego zrezygnować a ile białka? Zmieniony przez - cotuwpisac w dniu 2015-02-05 12:41:23