Pelnowartosciowe bialko pochodzenia zwierzecego, najlepiej mieso lub ryby. Jezeli zjesz 200g piersi z kurczaka to dostarczysz 40g bialka czyli w proporcji 1:2 z weglowodanami z worka ryzu dostarczysz 80g weglowodanow. Zrodla tluszczow zawieraja kwasy tluszczowe, ktore nalezy spozywac w w/w proporcjach. Poczytaj artykuly o tluszczach bo w kilku [...]
W diecie brakuje tluszczow. Do sniadania wiorki kokosowe, w posilku 7 ser poltlusty + orzechy wloskie/pestki z dyni/migdaly. WPC lepiej daj bezposrednio po treningu a za wafle banany. Stosuj mieso wieprzowe, wolowe, jaja a nie tylko drob. Do kazdego posilku warzywa.
Zazwyczaj biorę mięso bezpośrednio od rzeźnika, poza tym rostbef nie jest chyba mięsem z dolnej półki ? Ewentualnie myślisz żeby próbować robić steki z ligawy/polędwicy ?
Przede wszystkim mięso nie może być z lodówki / chłodni. Godzinę przed smażeniem wyciagasz na blat żeby nabrało temperatury pokojowej. Czasu smażenia Ci nie podam bo zależy od grubości setka, ale stopień wysmażenia sprawdza się naciskajac palcem, to sobie wygooglaj. Kolejna ważna rzecz na koniec po wysmazeniu stek musi kilka minut odpocząć. To [...]
Co do mojego przygotowania to a i owszem jakieś ~30 minut przed smażeniem wyciągam aby nabrało temp pokojowej, po 30 minutach jak Wojtek - przyprawiam i wrzucam na rozgrzaną patelnię. Może problem leży w tym, że moja jest zbyt mało nagrzana co do długości smażenia ostatnio smażyłem po ~3 min na stronie możliwe, że trochę za długo ale miałem też [...]
http://www.sfd.pl/SFD/Images/2015/10/20/a2efcedb87fc410aa6267c398e91dceb.jpg http://wrzucaj.net/images/2015/10/21/10_PNG.png Dziś zupełnie inny dzień niż zawsze a spowodowany tym, że zaskoczyli mnie pozytywnie w pracy ;] A dokładnie! Nie mieli nic przeciwko temu żebym najbliższe dni a może i tygodnie pracował z domu z racji tego, że dla nikogo nie [...]
/SFD/Images/2015/11/3/3122f06ea7bd447083d1c5f3b9dcb9f1.jpg /SFD/Images/2015/11/3/dc1b26a92a1f406fa579ec9ef41c062a.png Niedziela/Poniedziałek/Wtorek 3 dni wyjęte z życia dopadł mnie jakiś okrutny wirus który trzyma jeszcze częściowo dziś. Temperatura nie spadała poniżej 37,5*C a do tego wszystkie mięśnie tak obolałe, że głowa mała. Nie życzę [...]
Ja ograniczam tłuszcze a jem więcej węglowodanów (właściwie dlatego, że je mam: owoce w dżemach i kompotach z własnych drzewek i krzewów.) Teraz od 3 dni jem mięso ze szczypiorkiem, fasolką szparagową, koprem i natką pietruszki. Sam jestem ciekaw ile jeszcze wytrzymam :-).
Żebra na 80 % nie są uszkodzone. Na 80% jedynie, ponieważ w czwartek kiedy odbierałem wynik, i szedłem z nim do chirurga-ortopedy, okazało się, że opis został sporządzony nie żeber, ale rysunku płuc, prawidlowości aorty, itp. Słowa nie ma o żebrach. W dodatku płytka okazała się być uszkodzona, jakieś piksele na zdjęciach. W gabinecie RTG inna pani [...]
to może indyk? znalezione na necie: Zarówno mięso z indyka jak i kurczaka ma podobną zawartość białka i kaloryczność. Niestety kurczak hodowany na mięso żyje tylko 6 tygodni, żeby urósł w tak szybkim czasie potrzebuje więc wielu sztucznych wspomagaczy. Indyk rośnie za to 24 tygodnie i hodowany jest w lepszych warunkach. Ptaki te nie mogą żyć w [...]
Obcięcie tłuszczu zrobi robotę, no i cierpliwości. Lepiej powoli zrób tą wycinkę , to zostanie na Tobie całe mięso, które nabudowałeś. To nie wyścigi :-)
Obaj chyba macie trochę racji. Ryż i inne potrawy łatwo rozgotować. Przez długotrwałe przetrzymywanie w wodzie można je po prostu wypłukać ze składników odżywczych. Plastik w kontakcie z żywnością też mógłby być marny, ale jak to jakaś odmiana polimerów, bez dodatków produktów ropopochodnych, to też im się chyba nic nie stanie. Natomiast już sam [...]
TROCHE OBRZYDZIŁES MI TO MIĘSO Z KUR!!! CZASAMI JAK KUPIE PIERSI W SUPERMARKECIE TO SĄ JAKIES TAKIE TWARDE I WŁOKNISTE I TERAZ WIEM SKAD TO SIE BIERZE FUUUJ Jakby się tak zastanowić, to chyba jednak zdrowsze będą te z niosek niż z hodowanych typowo pod duże cycki - kury nie pakują więc od czego im klata się rozrasta ponad standard?
[...] do Macieja. O ile jestem w stanie jakos pojac zasadnosc trybu - ryz i kurak u osob przejawiajacych fobie na punkcie tluszczu - to juz u osob na "zbilansowanej" - nie ;) Skoro masz w diecie miejsce na tluszcz to jedz zdrowe mieso, karkowke, schab, golonko, barana itp - zamiast dolewac do jedzenia plynnej trucizny - patrz oliwa z oliwek itp :)
niestety jemy to co możemy kupić bo inaczej smutny stary pan z młotkiem w ręce i todze nazwie nas kłusownikiem;-) Czasem jadam dziczyznę. Prawdziwie dziką dziczyznę. I też nie jest błogo. Niby mięso badane i z dobrego źródła, ale zawsze ta niepewność pozostaje. Niektórzy za lawinowy rozwój chorób nowotworowych obwiniają zbyt łatwy dostęp do [...]
jsdolan - ojan uciął dyskusję bo zmierzała w złym kierunku. Nie pamiętam abym pisał, że jem 1,5kg mięsa (mogłem napisać, że kiedyś jadłem 1,5kg twarogu). Mięso zazwyczaj jem 6x15-20dkg dziennie i to praktycznie cały czas od 2 miesięcy (wcześniej było po ok. 15dkg mięsa).
jsdolan - ojan uciął dyskusję bo zmierzała w złym kierunku. Nie pamiętam abym pisał, że jem 1,5kg mięsa (mogłem napisać, że kiedyś jadłem 1,5kg twarogu). Mięso zazwyczaj jem 6x15-20dkg dziennie i to praktycznie cały czas od 2 miesięcy (wcześniej było po ok. 15dkg mięsa). Janie mój drogi };-) napisałem to humorystycznie z przymrużeniem oka ;-). Ja [...]
dużo tych jajek wrzucasz 60-90 tygodniowo,to wychodzi Ci 10-12 jaj dziennie to słabo z porównaniu z toba sie prezentuje ,bo zjadam co drugi dzien 4-6 jajców,wychodzi 35 na tydzień gdzieś TROCHE OBRZYDZIŁES MI TO MIĘSO Z KUR!!! CZASAMI JAK KUPIE PIERSI W SUPERMARKECIE TO SĄ JAKIES TAKIE TWARDE I WŁOKNISTE I TERAZ WIEM SKAD TO SIE BIERZE FUUUJ
Ostatnio u zaprzyjaźnionego człowieka z gór %-) miałem okazję zjeść tatara z sarniny (mięso bez badań, prosto z lasu - jest ryzyko jest zabawa) - ambrozja, na każde wspomnienie ślina mi cieknie wiadrami.