Mięso wchłania podczas smażenia ok. 70 % tłuszczu- jeśli nic nie dodasz na patelnię, to z samego powietrza dodatkowe kalorie się nie wezmą. %-) Zmieniony przez - Aaaarielkaaaa w dniu 8/15/2021 5:18:53 PM
Na starcie, dziękuje za te odpowiedzi od was, mega mi pomogły poukładać sobie trochę w głowie i już wiem co mam robić dalej :) Tutaj niestety trzeba nadal redukować bo tłuszczu jest jesczze sporo tylko kwestia jak dokładnie wyglądała poprzednia redukcja bo jeśli była za długa i na niskich kcal to trzeba zrobić przerwę na regeneracje . Pamiętaj [...]
1. Kupujesz jak dobrze rozumiem produkty z dość długą datą przydatności do spożycia, a nie z krótkim terminem. Nie będzie więc specjalnej różnicy, czy zaczniesz je spożywać teraz, czy za miesiąc. Nawet w sytuacji, gdyby data była krótka, to produkty te nie psują się tak łatwo, jak mięso, ryby, czy nabiał. Nie ma w nich dużej ilości tłuszczów, czy [...]
pierś usmaż najlepiej na suchej patelni lub spryskanej tłuszczem w sprayu (wtedy nie musisz się zastanawiać czy wliczać tłuszcz z patelni) i oczywiście przypraw tak jak lubisz - to ma smakować :-) Co do jajka to tak jak wspominałem - w kalkualtorze potreningu masz pozycję "jaja kurze 100g) i wpisujesz dokładną gramaturę jajka, a nie na sztuki. Co [...]
Najszybszymi posiłkami będą wszelkiego rodzaju szejki , tyle tylko , że jeżeli chcesz żeby to był wartościowy shake , oparty na weglowodanach złożonych , białku dobrej jakosci i tłuszczu dobrej jakości to już niestety nie idzie to w parze ze smakiem XD no chyba , że ktoś tak lubi kwestia gustu. Mówię tu np. o zblendowanych platkach owsianych / [...]
Ja robię mięso na kilka dni w piekarniku, dużej patelni, nieraz nawet gotuję sobie ryż, makaron na kilka dni, oszczędność czasu oraz pieniędzy bo jednak taka płyta indukcyjna jak gotujemy codziennie trochę pochłonie. Fajnie wychodzi pierś z kurczaka w rękawie do pieczenia, mega krucha, nie jest sucha, tak zrobioną mogę jeść i jeść.
Placówki naturę house to zwykła sekta, nakręcanie biznesu polegające na wciskaniu ich suplementów jako tajemniczego srodka do utraty kg. Nic poza pustym portfelem i frustracja i Głodówka nic to nie przynosi. Jak chcesz jakieś fajne przepisy, to zerknij sobie chłopaków z dietetyki nie na żarty, ja jestem zadowolony z ich ebooków z przepisami, [...]
Najszybszym i zarazem najsmaczniejszym moim sposobem na mięcho jest filet z kurczaka czy z indyka gotowany. Potrzebujemy z 1-1.5kg kury, duzy garnek, wode doprowadzamy do wrzenia w garnku, dodajemy przyprawy(moimi faworytami jest combo papryka wędzona/cynamon/sól lub zwyczajna vegeta) i do wrzącej wody wrzucamy mięso(ja daje całe piersi, bo ide [...]
gainer na kolacje to nieporozumienie, łądowanie w siebie niepotrzebie cukrów. Tyle tych tematów że może w innym o gainerze ktoś pisał. Naleśnika sobie zrobić do tego zblenodować twaróg z owocami i bedzie git, nalesników można zrobić na 2-3 dni, i raz dasz twaróg, kolejnego dnia można mięso jakieś dodać warzywa i ala tortille sobie zjeść.
To już bardziej kwestia gustu i tym też bym się kierował w dobieraniu rodzaju posiłku w danym momencie. Ja np. lubię i mam ochotę na każdy rodzaj posiłku np. w okresie śniadania. Zarówno chętnie bym zjadł pieczone ziemniaczki z rybą, jak i płatki owsiane z owocami i skyrem. Jeżeli jednak ktoś robi to na siłę i spożywa specjalnie mięso z [...]
[...] jak jadlem jakies 600-700 kcal dziennie. Wlasnie po to tu pisze, zeby dowiedziec się czegoś ale widze ze tu raczej tylko klasyczne przypadki i porady kopiuj wklej. Ryz i mieso jem jak zreszta widac w rozpisce. Nie moge dorzucic dodatkowego ryzu i mies bo waga juz teraz idzie 1.5kg-2 miesiecznie a ciemnego chleba nie zastąpie Zmieniony przez - [...]
Produkty należy ważyć przed ich obróbką i takie też wartości podane są w tabelach kalorycznych. Chyba, że twórca ich zasugerował inaczej. Wtedy będzie napisane, że "produkt po obróbce termicznej". W tabelach mięso z piersi kurczaka ma takie same wartości odżywcze i ilość kalorii. Śladowe różnice nie będą miały żadnego znaczenia w ogólnej [...]
Jak najbardziej z tymi źródłami białka jest ok. Więc nie masz czym się przejmować ;) wstaw zdjęcie to zobaczymy co tam Ci trzeba, to znaczy może nie co Ci trzeba a co naszym zdaniem by bylo najlepsze dla Ciebie żeby teraz zrobić. Bo niestety ale przy pewnym poziomie bf nie ma co budować dalej mięsa bo jedyne co się dobuduje to fat a nie mięso ;)
Nabiał jak najbardziej może być elementem dobrze zbilansowanej diety i źródłem białka. Warto jednak pamiętać o tym, że dieta powinna być przede wszystkim odpowiednio urozmaicona. Masz do wyboru różnego rodzaju mięsa, ryby, jajka, nabiał. Jedzenie codziennie trzech takich serków plus mięso nie brzmi zbyt dobrze i sugeruję analizę całości Twojej [...]
Również jestem tego zdania, że kateringi dietetyczne niestety z reguły nie odzwierciedlają rzeczywistej ilości kalorii w posiłku. Wystarczy na zdrowy rozsądek zastanowić się w jaki sposób oni by mogli określić ilość np. białka w posiłku? Posiłki gotowane są w dużej ilości, np. mięso z sosem i warzywami. Nie da się określić ilości składników [...]
Siemka, tutaj jak najbardziej bym postawił na redukcję tkanki tłuszczowej. Trochę tego tłuszczu najzwyczajniej masz więc ciężko będzie o dobry przyrost samej masy mięśniowej. Poziom tkanki tłuszczowej oceniłbym na około 20-22% tak na oko więc przydałoby się zrzucić do tych 10-12% akurat idzie lato więc fajnie bys miał formę na plażę czy basen. [...]
Co do białka to nie jest tak, że odżywkę musisz przyjąć w okolicy około treningowej, bo to nic innego jak porównanie jej do kurczaka w proszku, idąc tym tokiem myślenia to produktu typu twaróg, mięso można by było jeść tylko przed lub po treningu, a to nieprawda :-) w celu jak najlepszej kontroli progresu nie sugeruj się wagą tylko obserwuj obwody [...]
https://i.imgur.com/Ss2nIqB.jpeg Jared Cannonier ogłosił podpisanie kontraktu na walkę o pas z Israelem Adesanyą Panujący mistrz wagi średniej UFC, Israel Adesanya, będzie bronił tytułu w wadze 185 funtów w walce z numerem 2 w dywizji Jaredem Cannonierem, na jednej z gai PPV, która odbędzie się jeszcze w tym roku. „Kontrakt podpisany. Duzy news [...]
Tak jak wyżej, największym wydatkiem jest w tej chwili źródło Białka. Bo ryże , kasze, makarony sobie ogarniesz ale mięso poszlo mocno w górę. Musiałbyś sobie rozpisać co lubisz i wyliczyć koszta . Ewentualnie szukać zamienników np Filet na jakieś podroby . Ale najpierw np po 3 warianty na dany Posiłek i połączyć sobie ile to będzie kosztować [...]
Warto bazować na promocjach i kupić więcej rzeczy jak są w promocji w ten sposób bardzo dużo można zaoszczędzić tak naprawdę, co prawda na mięso teraz bardzo rzadko są promocje, ale na różnego rodzaju twarogi, skyry itp promki są dość często, co to podrobów itp to naprawdę trzeba to lubić, co innego jest zjeść sobie to raz na jakiś czas a co [...]