powiem tak: miód jem od ponad roku ok. 1-3 łyżki stołowej (czyli 1-3*6 gramów, czyli od 6 do 18 gram) i jak kiedyś chorowałem średnio 3-4 razy na rok to teraz to minęło, poczułem się zdrowszy i silniejszy. Może przyczyną są jakieś inne czynniki, ale dla mnie miód i tak ma wspaniałą cechę - jest smaczny
miód - daj pół łyżeczki małej, miód jest b.zdrowy kurde no, goździki wsypujesz do kubka ale pijesz sam płyn imbir raczej się nie przeterminuje, chyba że jakieś dodatki konserwujące sypią, wówczas może to być szkodliwe. Aczkolwiek nieznane są do końca skutki uboczne spożycia przeterminowanych produktów zawierających sztuczne aromaty, środki [...]
[...] i inne przetworzone i oczyszczone źródła węglowodanów, dotyczy to również wszelkich odmian cukrów w tym fruktozy oraz innych zastępczych substancji słodzących; wyjątkiem są oczywiście gotowe odżywki białkowe) Wolę się upewnić: podczas konkursu obowiązuje całkowity zakaz konsumpcji owoców, czy chodzi o fruktozę jako substancję słodzącą (miód)?
owszem miód to jest super ja go spożywam zawsze po treningu i sie swietnie czuje .Miód zalewany wodą powyzej 40 stopni C ,traci bardzo waze składniki lecznicze wiec zgadazam sie z marcinieckim.Pozdrawiam
No i mi wysłało niechcący ;) Chałwa klasyczna - sezam (najlepiej łuskany, ale z niełuskanego też wychodzi) 100g - miód (można zastąpić cukrem, ale nie polecam) Sezam prażymy na patelni (nie może się przypalić bo zgorzknieje), mielimy w młynku na rzadką masę (tahini), dodajemy miód, mieszamy i zjadamy. kcal - 622 b/w/t 18/53/42 Chałwa moja ulubiona [...]
[...] laskowe, nerkowce, migdały i do tego jeszcze pestki dyni i słonecznika) żurawina suszona śliwki suszone morele,rodzynki, figi suszone odrobina wody odrobina oleju miód Płatki owsiane wrzucamy do michy, dodajemy wodę i olej (łyżka, dwie, jak kto woli). Następnie dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Miód powinien nam posklejać część [...]
[...] odpadają? Miód jest pszczeli od znajomego taty. Dodam tylko, że Obliques napisała na początku, że gdy ktoś nie cierpi na nadwagę to od czasu do czasu można pozwolić sobie na miód - ja zjadłam łyżeczkę na 2 tygodnie. Nie wiedziałam, że błonnik jest zły (a mam jeszcze jedno pełne opakowanie...) Jak patrzyłam na skład, to nie ma ani żadnego cukru i [...]
Basterek, nie chodzi o to, że sacharoza, tylko o to, że cukier rafinowany. Zawsze możesz jeść miód czy cukier trzcinowy. Będzie zdrowiej. A ze słodzików masz w 100% naturalną stevię. Niemniej jak jesteś na diecie to od 2 zwykłych słodzików dziennie na pewno nie umrzesz
wafle-jak adzik\ ale miod? miod w 40% to fruktoza zostawilbym go jako dodatek do owsianych,plackow etc. - a nigdy traktowal jako carbo z fruktoza z polaczeniuz glukoza jest ten problem - ze najsampierw wykorzystywana jest glukoza fruktoza idzie w odstawke a jak wiadomo fruktoza moze byc magazynowana tylko w watrobie (lub zamienic sie w fat) tak [...]
[...] I oczywiście podpowiedzi jak je poprawić: Śniadanie - 6:30 - dodałem ser o którym wspominał Rothen i zamieniłem zły cukier na dobry miodzik 1. mleko 300 ml 9/9,6/14,1 2. miód 20 g 0/0/15,9 3. płatki 80 g 5,6/3/63 4. rodzynki 25 g 0,5/0,1/17,8 5. orzechy arachidowe 30 g 7,8/14,5/5,8 6. ser biały półtłusty 100 g 18,7/4,7/3,5 razem: [...]
[...] Poza tym wchłania się lepiej rozpuszczony, takze jak ktoś pije z rana kawke czy herbate to do troche przestudzonych jak najbardziej można dodac troszke miodku. Zresztą miód bardzo dobrze działa na wątrobe. Co od osłony wątroby, to dziwie się ze nikt nie wspomniał glutationu IV. Zresztą działą profilaktycznie nie tylko na wątrobe. Białka [...]
[...] uwagę - sądzę, że sa od niego liczne wyjątki (niektóre formy przetwrzania, również przemysłowego są OK i pozwalajaotrzymać produkty lepszej jakosci) W tym wypadku sądzę, że miód jest gorsżą opcją niż malto (która de facto powstaje w procesie enzymatycznego rozkładu ziemniaczanej/kukurydzianej skrobi a nie chemicznej syntezy), bo: - dominującym w [...]
no właściwie to tak.... jakby ko chciał to może przenieść..... Miód pitny naturalny (niesycony) Aby otrzymać 10 l brzeczki miodowej na miód pitny: półtorak - 6,7 l miodu rozcieńcza się wodą do 10 l dwójniak - 5,0 l miodu rozciencza sie woda do 10 l trójniak - 3,3 l miodu rozciencza sie woda do 10 l czwórniak - 2,5 l miodu rozciencza sie woda do [...]
Po treningu wrzucasz kilka składników do blendera, wciskasz "start", chwilę czekasz i masz. Koktajl. W zależności od potrzeb: białkowy, z dużą porcją węglowodanów lub sporą dawką witamin... Koktajl to łatwo przyswajalna przez organizm przekąska. Może być świetnym źródłem białka i węglowodanów. Intensywny trening powoduje duże [...]
[...] No nie, nie ma równicy czy zjadłaś cukier brązowy czy cukier biały wpływ na insulinę jest zawsze ten sam. a co do miodu, to jak juz ta łyzke jesz wanze jest by był to miód z pasieki niepodgrzewany i z okolic, wtedy masz dodatkowo wszystkie zalety związane z dobrym wpływem enzymów z antyuczuleniowym wypływem pyłków zawartych w miodzie. Ale [...]