[...] jeszcze porcjujesz ten kawalek miesa potem, to ja bym sobie darowala to wliczanie 5g oliwy. Jak dodajesz 5g oliwy do marynaty kawalka 200g i malo jest ogolnie tego plynu, cala marynata pokrywa mieso to mozesz wliczyc, choc to juz jest naprawde taki drobiazg, nie przejmuj sie takimi detalami, w skali tygodnia maly to wplyw bedzie mialo na efekt :)
Kiedy myślimy o grillowaniu, często wyobrażamy sobie rozgrzanego do czerwoności grilla w ogrodzie wypełnionego mięsnymi przysmakami. Lato sprzyja spotkaniom ze znajomymi i biesiadowaniu przy grillu, ale wiedz, że to nie tylko przywilej mięsożerców! Coraz więcej osób przechodzi na wegańską dietę, a wraz z nią rośnie zapotrzebowanie na pomysły dla [...]
[...] – 796 kcal, 108 g węglowodanów, 65,2 g białka, 11,5 g tłuszczu* 200 g piersi z kurczaka (przyprawionej czosnkiem, solą, cebulą w proszku i sosem barbecue) słodkie ziemniaki marynata Posiłek 3 – 706 kcal, 91,3 g węglowodanów, 60 g białka, 11,2 g tłuszczu* ryż 200 g chudego czerwonego mięsa 2 całe jajka 230 g ananasa koktajl proteinowy bajgiel [...]
[...] są one szkodliwe dla zdrowia i spotkać je możemy w wielu innych produktach. Skład Tofu (woda, ziarna soi 25% (bez GMO), substancje wiążące: chlorek wapnia, chlorek magnezu), marynata 12% (bezglutenowy sos sojowy (woda, ziarna soi, pszenica, sól), olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, tymianek 1%). Wartości odżywcze Wartość energetyczna (na 100 [...]
Na poczatek: mężczyzna 35 lat, 98 kg, 180cm wzrostu. Na oko z 15 kg do zrzucenia ale już z 10 byłoby ok. Miesiąc temu warzylem 104kg, przez dwa tygodnie postu warzywnego spadło 6kg, następne 2 tygodnie robię trening siłowy 3 razy w tygodniu fbw i waga ani drgnie. Moja dieta wygląda tak (dodam że codziennie tak samo, ale nie przeszkadzam mi to): I [...]
Polędwica wołowa Najpierw oczyszczam mięso z tłuszczu, potem marynuje moja magiczna marynatą koło 2 godzin w lodówce. Następnie godzinę musi stać w temwlraturze pokojowej. Kolejny krok to obsmażanie na patelni na odrobinie oliwy z oliwek w wysokiej temperaturze Ale krótko, żeby zamknąć pory w miesię. Wtedy jest bardzo soczysta. Dalej do [...]
Polędwica wołowa Najpierw oczyszczam mięso z tłuszczu, potem marynuje moja magiczna marynatą koło 2 godzin w lodówce. Następnie godzinę musi stać w temwlraturze pokojowej. Kolejny krok to obsmażanie na patelni na odrobinie oliwy z oliwek w wysokiej temperaturze Ale krótko, żeby zamknąć pory w miesię. Wtedy jest bardzo soczysta. Dalej do [...]
ja robiłam tak ale co wyjdzie to dam znać ;P SKŁADNIKI 2 średnie kapusty pekińskie (pokrojone na kawałki, wcześniej usuwamy twardą część głąba) DODATKOWE WARZYWA: Biala rzodkiew 2 średnie marchewki 1 średnia dymka z pęczkiem szczypiorku 1 mini jabłko ZAPRAWA / MARYNATA NR 2 (Z ZASTOSOWANIEM PASTY GOCh**ANG): 2 łyżki azjatyckiej pasty z ostrych [...]
ja wczoraj stosowalem do dobrze doprawione karkowki, to powiem CI ze z marynata paprykowa na ostro sos BBQ smakowal bardzo fajnie. Skusilem sie tez na tego mango, to nie bolo tragedii, jednak jak dla mnie ten smak bardziej by mi pasowal do jakiejs salatki w formie sosu, moze do wedzonego losiosia bardziej... trudno powiedziec, bo wiadomo, ze [...]
Po pierwsze, skoro używasz tego typu przyprawy/marynaty okazyjnie, to osobiście nawet bym tego nie wliczał w bilans kaloryczny. Po drugie skoro przyprawa jest na skórze, a skórę po pieczeniu/przygotowaniu zdejmujesz, to śladowa ilość powinna być na mięsie, które będziesz jadł. Po trzecie dlaczego ściągasz skórę? Jeżeli nie lubisz, to możesz [...]
To jak miałem 880 gram surowego kurczaka i tyle mięsa ma 882 kcal to i po usmażeniu dałem do 6 placków to wychodzi że w placku jest 147 kcal z miesa a marynata miała 180 kcal to przez 6 to 30 kcal razem wychodzi 177kcal. Czyli niby to samo co z proporcji. Zmieniony przez - Fr000000st w dniu 2021-01-31 11:43:31
Podpowiedzcie jakiś dobry posiłek z mięsa bo pomysły się kończą sos sojowy sos sriracha sos z papryczek chipotle mieszanka warzych chinskich olej sezamowy czosnek miod wielokwiatowy cytryna cyc z kury makaron woda imbir w proszku cyc pluczemy staannie ,pluczemy w paski , dajemy na sito do osuszenia. Marynata : pół szklanki wody podgrzewamy [...]
Podpowiedzcie jakiś dobry posiłek z mięsa bo pomysły się kończą sos sojowy sos sriracha sos z papryczek chipotle mieszanka warzych chinskich olej sezamowy czosnek miod wielokwiatowy cytryna cyc z kury makaron woda imbir w proszku cyc pluczemy staannie ,pluczemy w paski , dajemy na sito do osuszenia. Marynata : pół szklanki wody podgrzewamy [...]
Z ostatnich zdjęć michy, tylko surówka zrobiona przez Renię :-)) Oczywiście to też mega czasochłonna robota, więc dlatego tak rzadko u mnie goszczą surówki - a to forma ,w jakiej mógłbym jeść naprawdę duże ilości warzyw. Ta z białej kapusty wyszła petarda. Jem 3 dzień z rzędu i już mi smutno, że się skończyła wielka micha. Resztę jedzenia [...]
To dużo od mięsa zależy, ja ostatnio łopatkę piekłam też z wodą i marynatą a i tak wyszła sucha i niezjadliwa - a mięso kupuje od gospodarza. to już trzeba było zrobić suszoną :-P