Suwica : P Przysiad.. marzenie :D co do tych posiłków to jeszcze to przerobie ale dzięki za info! a więc przed jak i po siłowni wrzucę więcej kurczaczka + ryżu dodatkowo jakiś bukiecik warzyw powiedz mi marynata do kurczaka może być przed jak i po siłownią ? czy raczej zwykła gotowana pierś ?
Jasne, ja tylko podrzucam dobry patent na soczyste mięsko, przez to że nie ma bezpośredniego kontaktu z patelnią, zioła i ew. marynata zachowują więcej aromatu, polecam :>
Wcześniej zrazy ze schabu, w srodku ogórek małosolny boczek i jakaś marynata, a niedługo pierś i makaron durum. Piwo pszeniczne paulaneri i połtora takiego zraza jak na zdjęciu. Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2011-07-03 22:09:47
Pieczona szynka wieprzowa Marynata: - oliwa z oliwek - sól morska - pieprz - rozmaryn (ja dałam 5 gałązek) - pokrojony czosnek Wszystkie składniki na marynatę dokładnie mieszamy. Obtaczamy w tym nasze mięcho. I tak marynujemy przez całą noc. Na drugi dzień siekamy rozmaryn i obtaczamy w tym szynkę. Dno naczynia, w którym będziemy piec polewamy [...]
sadasa, zapewne oliwa i jakieś klasyczne przyprawy tak to wyglądą, sól pieprz i jakieś zioła. Nie wklejamy filmików,reklam etc. aha, przepraszam nie wiedziałem ;] i dzięki ze mimo to odpisałaś ;] powiedz mi jeszcze jak możesz jak to jest z tą marynatą. Jak juz się ja przygotuje to naciera się nią mięso czy mięso ma w niej leżeć, bo jeśli leżeć to [...]
a tam odrazu pussycat ja poprostu smakosz jestem Swoja droga kura z marynata Sphinx z grilla wchodzi lepiej niz KFC Zmieniony przez - Marcin_Olb w dniu 2010-05-31 10:27:33
Chicken Tikka Masala Składniki: - 400 g piersi z kurczaka - 150 ml jogurtu typu greckiego lub naturalnego - 400 g krojonych pomidorów z puszki - 3 łyżeczki czerwonej pasty curry w słoiczku - duża cebula - 2 ząbki czosnku - 200 ml mleczka kokosowego - 2 łyżeczki przyprawy curry - 1 łyżka kminu rzymskiego - 1 łyżeczka mieszanki tikka masala– jeśli [...]
Ja już 3 dzień jem tylko podudzia z kurczaka :D właśnie porcję zarzuciłem do lodówki żeby się przegryzły z marynatą :D robię sobie pakiety takie w rękawie do pieczenia i zostawiam w lodówce i godzinę przed planowaną konsumpcją wrzucam taki pakiet do piekarnika :) chyba szybszego sposobu na dobry posiłek nie ma :D
Super sticky BBQ ribs 700g żeberek gotować przez około 2h w osolonej wodzie, tak aby mięso było miękkie ale nie odpadało od kosci. Po ugotowaniu, mięso osuszyć, zalać marynatą i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Sos BBQ : - 8 łyżek keczupu - 8 łyżek cukru - 2 łyżki sosu worcestershire - 2 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki sosu sweet chilli [...]
Chimichurri Argentyńska marynata / sos do mięs. Idealna do steka ale dobrze też łączy się z innymi mięsami. Ja w chimichurri zakochałam się w argentyńskiej knajpie więc spróbowałam odtworzyć ją w domu :-) Składniki: - pęczek natki pietruszki - główka czosnku (u mnie 9 cząstek) - pół niedużej czerwonej cebuli - sok z ćwiartki cytryny - łyżeczka [...]
[...] za 4zł to taniutko jak na basmati, bo kupiec ma 400g sypanego za 7zł aha panowie w biedronce pojawiła sie karkówka taka marynowana zaj**iście za 1kg 18zł jakoś, nie wiem co to za marynata ale pewnie jakiś syf ale w smaku jest przehoooj! mięciutka smaczna zaj**ista, polecam jak najbardziej Zmieniony przez - davidooo w dniu 2013-04-03 20:50:02
Marynata na 24h przed przyrządzeniem - może być miodowa, ewentualnie sól rozmiękczająca mięso(ale tam różne sztuczne badziewia są, więc lepiej pierwsza opcja). Jeśli mowa ciągle o tym antrykocie z sokołowa, to nie trzeba rozmiękczać: po przygotowaniu wg przepisu z tyłu pudełka mięso jest tak miękkie, że widelcem pokroisz.