[...] dietę w przybliżeniu taką jak ta: 1posilek okolo 7.00----- 2białka i 2 całe jajka conajmniej + musli z 400ml mleka 0,5% 2posilek okolo 10.00---- 2 kanapki (szynka indyka, margaryna ogorek) 3posilek okolo 13.00----- 2 kanapki chleba razowego(szynka indyka,margaryna ogorek)+ duzy jugurt 4posilek okolo 16.00 ----- Makaron, Ser twarogowy chudy, [...]
[...] w większości gotowych produktów żywnościowych ( fast food) oraz w większości wyrobów piekarniczych i cukierniczych ( ciastka, rogaliki, pączki, chipsy ) do grupy tej należy margaryna, masła roślinne, sosy do sałatek (dressings) , niektóre sery, masło orzechowe, czyli praktycznie w większości wyrobów znajdujących się na półkach supermarketów. [...]
nie wiem jakie dales dokladnie stosunek BTW... jesli od 1,5-2g bialka na kg masy ciala , 0,8-1,5g tluszczy reszta ww to ok... i mam nadzieje ze obliczyles swoje zapotrzebowanie i dodales do niego 500kcal posiłek Mleko 0,5% - 500g / troche sporo tego mleczka Płatki owsiane - 100g / dorzucilabym rodzynek i orzechy 2 posiłek Chleb żytni razowy - [...]
Witam No wiec, mam problem z masa - stosuje diete i nie chce rosnac. Staz : 3 miesiace i pare dni Wiek: 17 Waga: 66(63,5 jak zaczynalem) Wzrost: 185 cm Dieta: (zalozenie - 7 g w/w , 2 g bialka, 1 g tluszczy) I : 1.4 jajka 2.Jogurt 3.Platki owsiane(105 g) II: 1.400 g chleba białego ( 8 kromek) 2.Margaryna (20 g) 3.Szynka(tak zeby pokryla chleb ) [...]
Jak jest ze smarowaniem pieczywa margaryną? Bo już od dluższego czasu nie smaruje, ale nie wiem czy to dobrze, bo margaryna to tłuszcz roślinny, dużo witamin. Nie smarowałem dlatego, że nie chciałem, żeby przez to mi przybyło tłuszczu. Ostatnio jednak wydaje mi się, że tłuszcz roślinny nie jest tak szkodliwy jak ten zwierzęcy i że niepotrzebnie [...]
To był żart(buźka mówi sama za siebie), ale tak prawdę powiedziawszy to nie mam pojęcia czemu ta margaryna jest taka zła. Przecież skład tłuszczy ma dobry jak wyżej napisali.
To wszystko bardzo szybko sie zmienia. Raz naukowcy uważają, że masło jest lepsze, a za kilka lat lepsza może być margaryna(chociaż większość osób w dzisiejszych czasach sądzi, że to właśnie margaryna jest lepsza). Ja osobiście zazwyczaj niczym nie smaruję z wyjątkiem śniadania.
Ja chłopaki już od paru miesięcy nie smaruje ani masłem, ani margaryną (tylko kanapki do szkoły smaruje), ale chciałem się dowiedzieć czy to dobrze, ze względu na te witaminy, które tam są?
wystarczy w szafce, chron tylko przed swiatlem. "To wszystko bardzo szybko sie zmienia. Raz naukowcy uważają, że masło jest lepsze, a za kilka lat lepsza może być margaryna" Naukowcy (ci prawdziwi) raczej tak czesto zdania nie zmieniaja, a ze raz slyszysz ze maslo jest dobre a raz ze margaryna... proste... reklama.
Witam ! Mam takie pytanko czy warto jesc taka margaryne ? "http://www.florainstitute.pl/consumer/flora/" ?? a jesli dobre czy w tedy spozycie tranu w takich samych ilosciach jak przedtem jest dobre ?