SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Margaryna? Ważne, do kompetentnych.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3746

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 125 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 2138
Ja chłopaki już od paru miesięcy nie smaruje ani masłem, ani margaryną (tylko kanapki do szkoły smaruje), ale chciałem się dowiedzieć czy to dobrze, ze względu na te witaminy, które tam są?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 35 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 692
A ja ostatnio wpadłem na ciekawy pomysł :D . Chciałem schłodzić oliwę z oliwek, wstawiłem do zamrażalnika. Po 2 godzinach wyjmuję, patrzę, a tu - masło :O . Oczywiście, oliwa uległa zamrożeniu. Ciężko było toto rozmrozić, konsystencja jak masło, mozna smarować chleb - polecam, jak ktoś chce odmiany dla chlania oliwy ze szklaneczki.

Pozd.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
heh, sam sprawdze

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6269 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754788
To normalne ze oliwa gestnieje od zimna Ciekawe co z jej wartosciami od takiej temperatury, chyba nieciwkawie

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 55 Napisanych postów 1932 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 8908
A czy oliwę z oliwek trzeba trzymać w lodówce czy można w szafce? Jak ostatnio wsadziłem ją do lodówki to zrobił mi sie na niej dziwny osad i jak lałem ją na łyżeczkę to leciała jak zwykła woda, natomiast oliwa trzymana w szafce widać że jest gęsta i wolno sie leje. Więc co jest lepsze(piję oliwę z pierwszego tłoczenia)?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 137 Napisanych postów 9203 Wiek 43 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 29034
wystarczy w szafce, chron tylko przed swiatlem.

"To wszystko bardzo szybko sie zmienia. Raz naukowcy uważają, że masło jest lepsze, a za kilka lat lepsza może być margaryna"
Naukowcy (ci prawdziwi) raczej tak czesto zdania nie zmieniaja, a ze raz slyszysz ze maslo jest dobre a raz ze margaryna... proste... reklama.

http://www.smoczyjezdzcy.pl - Smoczy Jeźdźcy - darmowa gra MMORPG w przeglądarce - polecam!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6269 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754788
Oliwa mozesz albo w szafce w suchym i ciemnym miejscu albo w lodowce.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 35 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 692
Eeee domer, nie sądzę żeby zamrożenie miało jakikolwiek wpływ na oliwę oprócz jej stanu skupienia.

A oliwę jak chcesz płynną, to jak wyjmujesz z lodówki to niech poleży trochę żeby siem zagrzała i bedzie płynna.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6269 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754788
Ja tez nie sadze ale dokladnie to nie wiem.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

* DIETA - Do SPRAWDZENIA *

Następny temat

W końcu coś o kulturystyce:)

WHEY premium