[...] wypieki /ciasta, ciasteczka, pączki itd/, spożywać dużo swieżych warzyw i owoców, które zawierają dużą ilość witamin i minerałów. Spożywaj też ryby, głównie tłuste jak np makrela, łosoś, śledź /świeży/. Możesz czasem też zjeść wędzone, ale nie za dużo. Nie unikaj również jajek. 1-2 dziennie możesz jeść spokojnie, a jeśli nie masz problemów z [...]
[...] mięsa a w posiłku nr.2 śmiało można zastąpić mięso 100 g/makreli/tuńczyka/szprotek itd. (jest to dla mnie ważne bo to posiłek w pracy wygodny) (może to też być pasta brokuły/makrela/awokado ,pomysłem na inne śniadanie jest też kawa+białko+olej kokosowy , gdyby masa się nie ruszyła można by dietę podbić czekoladą z białka i oleju kokosowego :) [...]
[...] (w tym przypadku makro) obala mity na temat kosztownosci diety. Bialko mozesz uzupelniac z roslin: ciecierzyca, soczewica, starczkowe. Jest tanie. Rybu sa drogie? Sledz, makrela, szprot sa drogie? Swieze sa tanie i maja wszystko co potrzeba. Kupuje omulki, kosztuja 10 pln za kg, malo ich zostaje po usunieciu muszli, ale to i tak korzystne [...]
[...] cross po treningu bezpośrednio banan + 30gr whey ok 9tej godziny śniadanie 4jaja, boczek ok 20-30gr, 2 kromki ciemnego pieczywa ok 12tej ok 160gr pieczywa ciemnego + 100 gr makrela ok 15tej zupa krem lidl + 3-4 wafle ryżowe ok 17tej (posiłek już w domu) ziemniaki ok 400gr + ok 250gr pierś z kury (ziemniaki piekarnik / pierś robiona na może [...]
[...] tłuste ryby, olej roślinny, orzechy leśne, ziarna słonecznika. Również zdrowymi tłuszczami są tłuszcze omega-3 (poli). Zwykle można je znaleźć w rybach, takich jak : łosoś, makrela, sardynki, pstrąg. Tłuszcze omega-3 mogą zapobiec chorobom serca, ponieważ niwelują powstawanie skrzepów krwi. Mogą także obniżać ciśnienie krwi oraz zapobiegać [...]
[...] + bułka razowa +pomidor/ogórek kiszony II i III posilek-makaron ziarnisty (50 gram) +250 gram piersi z kurczaka+warzywa+2 łyżki oliwy Ostatni posiłek tutaj różnie:czasami makrela wędzona,czasami tuńczyk z puszki w sosie własnym,czasami omlet a czasami po prostu białko z łyżką oleju rzepakowego Trening Trenowałem wcześniej FBW natomiast [...]
Dzięki za odpowiedź. No właśnie taki jestem. Sugerujesz podwyższenie węgli? Normalnie jem 210g, ten ostatni posiłek z makrelą, dożucę tam chleba razowego żytniego. Tłuszcze 120g, zmniejszę ilosć oleju i orzechów, będę więcej piekł. Białko tak wychodzi, postaram się go czymś zastąpić w 2 posiłku. Zmieniony przez - NowyAmator w dniu 2012-11-25 [...]
[...] tabletki o3, jednak tego co masz w rybach Ci to nie zastąpi, dodatkowo o3 możesz brać z oleju lnianego,orzechów włoskich itp. Białko: Kurczak,indyk,wołowina wieprzowina,jajka,twaróg,odżywki białkowe,sery,wątroba drobiowa i wieprzowa,rośliny strączkowe,ryby:mintaj,dorsz,pstrąg,łosoś,makrela. Zmieniony przez - MilkyLayne w dniu 2015-09-15 07:35:17
Stojeden - mówisz o płatkach owsianych i WPC tak? jak dokładnie robisz takiego szejka tj w takich proporcjach? Ja jem bardzo monotonnie , praktycznie codziennie to samo tylko obiadem mieszam i surówkami i po treningu carbo dodaje. Przyzywczaiłem się do takiego jedzenia, szybko to robię, nie siedzę długo w kuchni . Wojozmc- w wolnej chwili [...]
Tłuszczy zwierzęcych się nie bój, prędzej właśnie oleju o którym pisał Xzaar oraz prostych przetworzonych cukrów. Wędliny tylko jeśli domowe a tak w ogóle to sam przygotowuję mięso i rzadko kupuję wędliny a jeśli już to od sklepikarza Polaka który sam robi i wędzi. Mieszkam w Dublinie, tuż nad morzem i w sumie w relacji do zarobków ryby choć [...]
Myślę, że redukcji mam już dość, chciałbym zwiększyć obwody mięśni przy zachowaniu brzucha. Węgle planuję podciągnąć do 250-300g, tłuszcze do 90g. Dodatkowo wskoczy kreatyna oraz no xplode. Z tego co mi wiadomo węgle można przyjmować rano i okołotrenigowo, kiedy zatem dorzucić te 100g węgli. Oto mój plan proszę o ew. korekty: 07:30 Śniadanie: [...]
[...] chcesz kontrolować to jakie tłuszcze spożywasz, i dokonać idealnego wyboru to proponuje, spożywać olej lniany i suplementację tranem(bądz jak Cię stać ryby ale tylko łosoś, makrela, sardela, śledź jest dobry ale ma dwukrotnie większe stężenie rtęci od podobnej makreli, unikaj ryb bałtyckich), wtedy masz dostarczone wszystkie kwasy tłuszczowe [...]
[...] A w jadłospisie, który podałaś, białko było tylko w tym kurczaku (i niewielkie ilości w mleku). Nie namawiam cię do krwistych befsztyków, ale drób, tłuste ryby (np. wędzona makrela) i chudy twaróg powinnaś jeść codziennie. Możesz np. ugnieść pół kostki twarogu z odrobiną mleka, doprawić do smaku, może wkroić jakąś rzodkiewkę i szczypiorek. W [...]