Witam. Szukałem na ten temat, ale nic konkretnego nie znalazłem, więc postanowiłem zamieścić ten artykuł,(przypadku jeśli jednak już jest taki artykuł to proszę o jego usunięcie). Wiele osób odżywiając się tym XXI w. tym niezdrowym jedzeniem(fast food), ale i nie tylko takim, nawet dobrze odżywiające się osoby nie do końca wiedzą jak [...]
[...] wegle i pozniej znow na wyskokie. Bedziesz tak sobie mieszac i weglami i kalorycznoscia, to bardzo efektywne a nie doprowadza do spowolnienia metabolizmu PS nie wazne jaka maka wazne by byla razowa, orkisz to starszy krewny pszenicy, ma bardzo przyjemny smak delikatny, jak masz chleb orkiszowy razowy to spróbuj Albo sama upiecz Zmieniony [...]
[...] którego użyliśmy) ------------------------------------------------------------- Leniwe pierogi - 550g twarogu - 2 jajka - ok 25g kaszy manny + ok 25g maki - sol do smaku - maka do posypania stolnicy Twaróg mieszamy z jajkami, sola oraz maka i kasza manna (ilość uzależniona jest od stopnia wilgotności twarogu). Ciasto powinno dać się mieszać [...]
O d ż y w i a n i e. ODżYWIANIE -------------------------------------------------------------------------------- Najbardziej niedocenianym elementem współdecydującym o nabieraniu masy jest prawidłowe odżywianie. Wielu początkujących kulturystów wybiera suplementy białkowe (tj. odżywki) zapominając o prawidłowym żywieniu. Należy [...]
tutaj masz lepsze ćwiczenie, napewno uzyskasz większe efekty niż ciągnąć wyciąg w dół. a i ta miotła to nie dla śmiechu tylko żeby zacować prawidłową postawe i później można dowiesić jakies reklamówki z cókrem albo mąką
Wersja odchudzająca musi być zmodyfikowna. Tradycyjny gulasz, zagęszczony mąką się nie bardzo nadaje. Jak na LC brakuje wam czegoś "ziemniaczanego" to do takiego gulaszu ugotujcie pokrojoną w kostkę kalarepę Można podać po ugotowaniu lub podsmażyć po ostygnięciu i jeść z gulaszem Smak: ziemniaczano/lekko kapuściany. 300 gr kalarepy to [...]
Ale w tej wersji gulasz nie jest zagęszczany mąką (pszenną, białą). "Gdy chcemy zagęścic gulasz możemy to zrobic płatkami owsianymi zmielonymi na mąkę w blenderze (1-2 łyżeczki takiej mąki powinny wystarczyc)." Myślę, że to rozwiązanie też jest dobre na redukcji (nie LC). Pozdrawiam
[...] chleb razowy to nie jest zupelnie dobre zrodlo WW. ZAlezy o jakim mowa,ale taki chleb nie powinien byc glownym zrodlem weglodowanow. Najlepszymi zrodlami WW sa pelnoziarniste makarony/ryze/kasze/platki, na koncu bedzie to chleb razowy, ktory wybierac nalezy najlepij taki aby nie podpadl i byl bez zbednych dodatkow jak karmel,maka pszenna itp.
[...] białka, wal do kanapek mięso - np. pokrojoną w plasterki pierś z kurczaka czasem możesz też dać sera żółtego kiedy trening? obiad - ryż brązowy albo inne ww o niskim ig - makaron pełnoziarnisty, kasze, płatki owsiane brak białka!! daj chude mięso/chudą rybę kolacja - to po treningu? jeżeli tak to ww o wyższym ig, ryż biały, ziemniaki, makaron [...]
jaka mąka jak sprzedaje jakis sklep z odzywkami rozkmin na chlopski rozum ze sie yebnal w cenie i ciekawe czy jak sie kupi to bedzie musial wyslac za tyle
Makaron dla tego nie po treningu poniewaz po treningu sa potrzebne szybko przyswajalne WW a makaron do takiego typu nie nalezy poniewaz jest to malo wartosciowa maka. A co do pangi to jest to bardzo dobra ryba biorac pod uwage jej wartosci odzywcze. A ze sa hodowane w taki a nie inny sposob to juz inny temat, zobacz jak hodowane sa kurczaki i inne [...]
Kupilem dzisiaj w sklepie z odzywkami kreatyne za ktora wyszla mi stosunkowo mala cena (50zl za 500g). Wczesniej zdarzalo mi sie placic wiecej w sklepach w moim miescie. I moje pytanie brzmi czy jest mozliwosc ze ta kreatyna jest nie najlepszej jakosci lub ze czesciowo dosypana jest "mąka"? Dodam ze na opakowaniu pisze ze to 100% kreatyna [...]
[...] (1/4cebuli lub 1/4 kubka zucchini) -Sol (szczypta) -Chili lub jalapeno (1szt - dla tych co lubia pikantne jedzenie) Odcedzamy tunczyka i mieszamy wszystko (tunczyk, jajko, maka, pokrojona zielona cebula, warzywa, sol). Smazyc na duzej patelni, 1 placek = 1 lyzka stolowa tej mieszanki. Rozprowadzic zeby byly jak najciensze. Do tego robi sie sos [...]
wiecie moze, jak pod katem IG prezentuja sie maka orzechowa i gryczana? znalazlam takie cudenka w sklepie ze zdrowym zarelkiem i zastanawiam sie, czy warto kupic, zeby dodawac lyzeczke np do jakiegos "low carb wypieku"...