przepis prosty - wbijasz jajka lub/i białka jaj, dodajesz jeśli chcesz twaróg(ale nie jest konieczny) miksujesz to blenderem(widelcem też sie da ale długo się robi) dodajesz słodzik, cynamon i odrobinę aromatu do ciasta. Mieszasz dalej i dodajesz mąka razowa żytnią typ2000 i mieszasz. Konsystencja ma być taka jak budyń powiedzmy, im rzadsza tym [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Takie jeszcze jedno pytanie kupiłem makaron jakiejś włoskiej firmy palandri i w składzie jest napisane: mąka semolina z ziarna durum, Czyli mam rozumieć że jest to makaron durum i jest to ten dobry makaron?
mogłeś już wybrać jakiś inny rodzaj mąki - ryżową, owsianą, kukurydzianą, nie jestem pewien ale wydaje mi się że taka mąka nie była by dobrze strawiona i po prostu wydalona Zmieniony przez - Mateusz4949 w dniu 2017-08-19 19:24:01
http://www.sfd.pl/sklep/Peak_Whey_Protein-opis25729.html Ale odradzam wanilię bo smakuje jak mąka z cukrem. Reszta to pychota ze świetnym aminogramem ;) Dokładnie! Peak Whey Delicious smaczne białko ;-) Trec Whey 100% też podobno smaczne.
Zazdroszczę jak masz takie posiłki na redukcji %-) starym i dobrym patentem jest mielenie płatków owsianych lub można kupić już zmielone tzw mąka owsiana, jest np w Tesco + WPC dokladnie ja zawsze robilem platki,bialko i jakies tluszcze typu opiwa do szejkera,duzo wydy i blendowalem i wypijalem
[...] ziołowa antydepresyjna i antynerwicowa (to tak w skrócie). Wg mnie jest to bardzo skuteczny preparat i na pewno nieszkodliwy dla zdrowia. Stosowany wg zaleceń producenta 3 razy dziennie pól godziny przed posiłkiem na pewno pomoże. Polecam Donio faka maka "...a nolva sra gdzieś tam po krzakach wokół tej przysadki..." by sweter
[...] uzbierać. Buraki to bym zważyła, bo 50 g buraków, to na talerzu nie widać, a one sa dość kaloryczne - a jeśli to buraczki zasmażane, z masłem, mąką i śmietaną - to już bomba kaloryczna niestety. Wymieniaj zródła ww - bo biały ryż, makaron i chleb, to akurat te najbardziej przetworzone - inne ryże, kasze, ziemniaki. Owoce to nie tylko banany ;-)
Db to pierw dieta 3100kcal b140 t100 w410 68kg Śniadanie: chleb graham 150g 3jajka 10g masło extra W szkole; 2 jaja 75g mąka owsiana 30g orzechy (mieszanka lub włoskie) przed treningien 150g kasza gryczana/ryż basmati -75g pierś z kurczaka warzywa 15min po treningu (tylko w DT) -15g wpc -200g banan Po treningu ryż biały 175g lub ziemniaki (tyle [...]
Diller obecnie były Tomaszewia Zwleka 17 dni z wysyłką tyle miał pieniędzy robie haje na forum wysyła mi mąke porównałem identycznie pachnie rozpuściłem non obok u siebie mam 100% pewności ze to mąka http://www.sfd.pl/temat211297/ Wiec go omijać bo to oszust
Mam zamiar kupic, tylko z tego co wiem, to ostrowia podobno smakuje jak maka Ogolnie chodzi mi o taki bazowy gainer, ktory da sie przelknac, potem bede sobie dosypywal jakies bialka. Pokombinuje cos najwyzej z goraca czekolada, albo jakimis smakowymi paskudztwami do mleka.
No dokładnie, kwestia tego co potrafisz robić w kuchni ;-) Dobrym rozwiązaniem są babki np. z jabłkiem, czy bananem, migdałami, mieszasz z jajem, mąką ryżową i do foremek sylikonowych, placki jaglane/owsiane mieszasz jaja z płatkami, dodajesz owoc, można też orzechy, inne bakalie smażysz na odrobienie oleju z obu stron i gotowe, robi się to w [...]
O dawnych sosach mówiło się, że tłuste i zawiesiste. Zawierały mąkę, nieraz sporo, pewnie stąd takie określenie, że "ciężkie". One są ciężkie na wygląd także, jak podsmaża sie mięso, potem daje do garnka celem podduszenia, podlewa to woda i dodaje odrobinę masła, to taki sos na oko już jest lekki, a jak jest dużo tłuszczu, zagęścimy [...]
ja robiłam w zeszłym roku pieczone faworki: z tych składników poniżej wyszło mi 35szt. 1szt.=30kcal Skład: Mąka pszenna - 200g Jogurt naturalny - 4 łyżki Jajka - (2 żółtka) Rum/koniak - 2 łyżeczki i spirytus 1 łyżeczka Puder z ksylitolu Wykonanie: 1. Łączymy wszystkie składniki 2. Ciasto zagniatamy dobrze i odstawiamy na 20 min do lodówki, 3. [...]