Cześć dziewczyny mam takie pytanie, czy ciasto na pierogi z mąki żytniej razowej typ 2000 + zwykła mąka pszenna, jest okej?:> Ostatnio staram się kombinować z samą razową, ale ciężka ta mąka do działania. Spora większość przepisów to mieszanki razowej + innej.
Ta informacja będzie przydatna szczególnie tym, którzy pieką chlebek bezglutenowy, co na pewno jest trudniejszą sztuką niż pieczenie glutenowych. Główny przepis jest tutaj: http://www.sfd.pl/Lady_w_kuchni%2C_czyli_nasze_babskie_przepisy_%3B_-t696301-s28.html , ale ja cały czas eksperymentuję i teraz dopiero wyszedł mi chlebek idealny. Poprzednie [...]
Te okrągłe i podłużne wkładam w koszyki do wyrastania obficie wysypane mąką by nie przywarły podczas wyrastania.Potem wyrzucam je na kamień do pieczenia i tak oto mąka jest na wierzchu:-)
mąka razowa zamiast orkiszowej obleci? Ja kiedyś robiłem biszkopt na patelni z razowej. Dałem 5 jajek, 50 g mąki żyniej 2000. Białka ubiłem mikserem do puszystości, dodałem żółtka rozbełtane z mąką, proszkiem do pieczenia i słodzikiem, zmiksowałem razem i na patelnie pod przykryciem. Wyszło dobre, miękkie, ale nie mam porównania do pszennej 500 bo [...]
" wrażenia: koktajl z wodą - jakbym pił wode z mąką, grud w ****u więc blenderem musiałem dośmigać, żadnej wanilli nie czułem jedynie ta mąka. 15 minut po tym koktajlu muła załapałem jakbym się zjarał. Sranie po tym to piekło! nawet jak szybko usiądziesz na kiblu i zrobisz klocka i spuścisz wode to i tak trzeba szczotką pomachać, bo się [...]
Pierś zawsze panierowałem mieszanką mąki pszennej typu 500 wymieszaną z przyprawami (papryka słodka, ostra, pieprz cayanee, pieprz czarny, sól, zioła prowansalskie, czosnek granulowany). Mąka ta nie jest najlepszym rozwiązaniem. Czy mieszając te przyprawy z mąką pełnoziarnistą razową typu 2000 wyjdzie podobnie? Jak może zmienić się smak? Druga [...]
Z tym tempem to różnie bywa, dziś bardzo ciężko mi się ćwiczyło.. po siłowym byłam na godzinny interwałach, czy według nazwy na tabacie i czekałam kiedy się skończy, żeby móc się doczołgać pod prysznic :) Mąką różni się zmieleniem tylko, to jest taki pył, no jak mąka :) ja nienawidzę siemienia lnianego a jest ponoć zdrowe więc narazie pododaje [...]
Pierwszy test i leci tak: - rozpuszczalność z mlekiem e blenderze perfekcyjna, - piany trochę jest, - biała czekolada, smak tragiczny, bardzo ładnie słodzik daje o sobie znać. Nie rozumiem osób które dają 4/5 czy ogólnie piszą że smak jest OK, czy Wy nie piliście nigdy białek dobrych firm?! Jaką ocenę wystawicie nawet naszemu Olimpowi, jeżeli tu [...]
DNT aktywność: - dostałam pyerdolca w domu to sobie trochę poskakałam %-) - wyprowadziłam się na spacer warzywa: kapusta czerwona, pomidor, papryka, ogórek zielony, kalafior, szczątkowe ilości marchewki, pietruszki w zupie napoje: ok. 2,5l wody, kawa z mlekiem 4x, być może herbatka suple: omega3 x2, magnez+b6 x4, luteina x2, cynamon Miska: BTW: [...]
No dobra bułka pójdzie out, a mleko to tylko do tych płatków i kawy :-) A chleb ma nastepujące skladniki :rozdrobnione ziarno żytnie i mąka żytnia (59%),woda,ziarno słonecznika (3%),mąka pszenna,sól,błonnik owsiany,drożdże.
[...] a nam to pasowało bo co ktoś przyszedł to brał wszystko na wynos a potem jak wychodził i otwierał torbe to sie okazywało że miał wniej dwa razy tyle co zamówił ) donas do maka robić a po około pół roku sie zwolnił i kazał im wystawić sobie referencje on wystawili a on wy***ał do Irlandi (chyba) do maka pokazał referencje i bez szukania dostał [...]
1. Kupiłem w sklepie semolinę. Czy jest ona pod względem dietetycznym na równi z np. mąką żytnia 2000 czy jednak jest słabsza. Stosowałbym w połączeniu z mąką żytnią do naleśników. 2. Nie wiem gdzie zgłaszać takie uwagi, ale w dzienniku żywieniowym ksylitol ma 400 kcal w 100g a powinien mieć 240 kcal.
razowy to też może być pszenna mąka, lub miks pszennej żytniej. Lubella ma też pełnoziarnisty 5 zbóż. Pszenica może być po dobrym przemiale i będzie biała mąka, a zmielona raz daje razową Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2015-07-22 07:15:53
Kołyska nie wiem jaki dokładnie Fix masz na myśli ale zobacz sobie pierwszy lepszy z brzegu Fix Spaghetti: koncentrat pomidorowy*** (19,7%), cukier, skrobia, cebula (9,1%), mąka pszenna, tłuszcz palmowy, czosnek (7,3%), sól (w tym jodowana), natka pietruszki (2,1%), zamiennik soli****, oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia [...]