Oj można można, oni te sosy robią z mąką, nie było za smaczne, ale cóż... patka, nie musisz tego czytać tylko po to, żeby sobie po mnie jeździć. Jestem tu nowa, ta dieta to dla mnie zupełna nowość, na internecie nie siedzę 24 godziny na dobę, więc jestem niezorientowana, przyznaję. Jak już masz coś do powiedzenia, to napisz mi coś mądrego. Od [...]
[...] to chleb bez konserwantow skald w zaleznosci od "smaku". ja mam zytni trzymam tak " w razie niemaca".. minimum 62% maki zytniej.. lamane ziarna zyta.. maka pszenna woda sol drozdze na 100g produktu 179kcal i 27% skladu to blonnik bialko 5g w opakowaniu jest siedem sporych kromek... co daje 72 kalorie na sztuke.. chleb [...]
[...] bialej dluzej jest trawiony do 4 godzin i na dluzej pozostawia uczucie sytosci. Chleb pszenny jest trawiony bardzo szybko i szybciej odczuwasz glod. Im mniej przetworzona maka tym lepiej.To tak jak z jabkiem jesli je jesz OK ale jesli zjadasz cale(zostawiajac tylko ogonek) to oslonki ktore w nim sa pozwalaja scierac mase pokarmowa z zoladka i [...]
[...] ze tyle to a tyle miarek to jest tyle gramow i bylo dobrze. SP 80 o smaku banana ledwo tym bananem zalatuje. SP 65 ktore kupilem w pafoscanie we wroclawiu (2500g) bylo jak maka, kurz czy co tam jeszcze. W opakowaniu pylilo sie ze hej, nie sposob bylo TO COS nabrac miarka czy lyzka bo sypalo sie przy drgnieciu palcow. Rozpuscic tez sie nijak nie [...]
Nie wiem, czy gdzieś to jest na forum. Jeżeli tak to proszę szanownych modów o kasację. A jak nie ma, to dla ogólnego pożytku... Wapń - mleko, żółte sery, żółtko jaj, skorupiaki, czekolada, figi, groch, fasola, jogurt, brokuły, migdały, nasiona słonecznika Fosfor - nabiał, mięso zwierzęce, ryby (tuńczyk, pstrąg, sardynki, makrela), drób, orzechy, [...]
my lubimy się wymądrzać! nie po to masz podwieszony post o zakupach na allegro... poczytaj , pośmiejesz się, przestraszysz , a na koniec załamiesz... chcesz opinii, to ją masz prosty klucz: pytasz się , upewniasz, decydujesz, kupujesz ominąłeś dwa elementy, więc czego oczekujesz?? jak powiemy, jak dami, że g****, to pójdziesz do WC i w sedesie [...]
już troche czasu mineło nie będe sobie już tym głowy zawracał..... Z początku bardzo sie wkurzyłem bo taki mam charakter ale teraz po przemyśleniu sprawy nie potrzebnie to zrobiłem A na benzyne ściąganie kolegów żeby za***ać jednego oszusta nie mam na to głowy i czasu a mąka dalej stoi w domu:D
[...] na ścianach zbroje i mnóstwo mis błyszczących jak słońca oraz pięknie wyciętych łyżników, z szeregami łyżek, z których dwie były ze srebra. Gdzieniegdzie wisiały też makatki, złupione w wojnach lub nabyte od wędrownych kupców. Pod stołami leżały olbrzymie płowe skóry turze, a takoż żubrze i dzicze. Zych z chęcią pokazywał swoje bogactwa, [...]
[...] ułożone końcem do siebie, jak sznurek pereł, podczas gdy inne wyglądają jak obszarpana roślina. Enzymy rozbijają wszystkie złożone struktury węglowodanów — chleby, makarony, zboża i warzywa — do prostej glukozy. Wiele czynników będzie zwalniać absorpcję, albo opóźniać opróżnianie żołądka do małego jelita czy zwalniać [...]
Ten supergainer to wyjątkowa kicha nie wiem czym się podniecasz. 13% tego gainera to MĄKA PSZENNA a pozostałe składniki też żadna rewelacja. Po co przepłacać za taki syf?
Chcem w tym poscie pokazać pewnego rodzaju dominacje atrybutów w walkach nie tylko na ulicy ale tez na ringu. Zawarte tutaj informacje czerpałem z głowy jak i również uzupełniałem swoje treści tekstami z książki: ''Silna Elastyczność'' To angl. książka którą sam sobie przetłumaczyłem. Niektóre info. sa oparte na przeżyciach osób które [...]
Dziś przeglądajac w sklepiku działa z makaronami natknołem się na makaron z gospodarstwa ekologicznego w 100% robiony z mąki razowej przennej. Skład: maka razowa przenna, woda :) I tu moje pytanie czy warto włączyć taki makaron do diety czy lepiej trzymać sie "druma"? Pozdrawiam jarek^
Masz soga za to, że się starasz Przepis jednak możnaby sporo zmodyfikować dla dobra ludzkości. Nie widzę powodu, żeby to była właśnie pszenna mąka. Lepiej zastąpić ją np mąką gryczaną. Cukier odpada. Rzeczywiście o niebo lepszy będzie miód zarówno dla smaku jak i zdrowia. Można też wykorzystać syrop glukozowy. Olej też można zastąpić oliwą. [...]
Dzięki ziomek za uznanie A co do ciasteczek - to Ty możesz zrobić wg Kopta z mąką gryczną, a ja tak jak jest w oryginalnym przepisie i jak Sachem mówi- z pszenną. Spotkamy się nad Silnicą, bedziemy degustować i zobaczymy, które lepsze, a potem bieg przez Sienkiewkę- od teatru po dworzec PKP, żeby to spalić No i co Ty na to? hahaha