zouza te puchnięcie może przy tej pogodzie się zwiększa, jak jest tak cieplo i duszno też czuję się jak wielki serdel, wczoraj uda mąką ziemniaczana musialam posypaćwilgotne powietrze mi nie służy
Dzisiaj skorzystałem z przepisu na placuszki owsiane i muszę powiedzieć, że nie wyszło to najlepiej:/ Nie chciały przewrócić się na drugą stronę. Czy przypadkiem mąka nie byłaby wskazana???
[...] ml odtłuszczonego mleka Wlewanie mleka do miski z mąką razową pszenna z 2 żółtkami Mieszanie w misce wody, mleka, mąki razowej pszennej z 2 żółtkami Wymieszane; woda, mleko, mąka z 2 żółtkami Wlewanie ubitych białek do miski z wodą, mlekiem, mąką razową pszenna z 2 żółtkami Dodawanie słodzika Rogniatanie łyżeczkami słodzika i dodawanie go do [...]
widzieliście kiedyś kurczaka wielkości mięska które sie tam przygrzewa ja myśle że szit ale lepiej zjeść kebaba niż big maka, wiecej surówek itp Zmieniony przez - borao w dniu 2011-07-11 01:18:01
Pamiętam .. WSZYSTKO ! Miska ciastek przed kompa i dawaj, płatki jadłem z paczki, po pare cheesów itp. Takie bylo moje jedzenie za czasów gimnazjum. Rozumiem, ale też chciałbym coś słodkiego zjeść. Przecież jak zjadłbym loda, to z tydzień bym nie tknal nic slodkiego z moim problemem. Przeciez nie mówie, ze chce wcinac slodkie itp nie wiadomo [...]
[...] żeby nie zleciał. Dzieciak, przechylając głowę, tak wygryzł szynkę, że zostały tylko kółka tam gdzie były palce. Chleba nie ruszył. Ale rodzice przez lata praktyki nauczyli młodego, że podstawa to mąka, a reszta to dodatek smakowy i dziś je spaghetti z sosem z torebki na zmianę z chińskimi zupkami i kanapkami, najchętniej z McDonalda :-]
No cóż, ja w to wierzę. Pamiętam pierwszy gainer jaki kupiłem przez internet. Beczka była niezafoliowana u góry, troszkę się ździwiłem, ale nie miałem tego wcześniej więc myślałem że tak musi być. Prochu było mniej niż 3/4 ale w dzisiejszych czasach to norma, że opakowanie jest dwa razy większe niż zawartość tego wymaga. Smak był okropny i cofało [...]
super danie, lubię szpinak :), sog za przepis policzyłam w dzienniku (wszystkie produkty lącznie z mlekiem, cebulą i czosnkiem, mąka żytnia, bo brak w spisie razowej): wyniki B/T/W = 36/30/14 Kcal = 468 Gdy chcemy więcej T, dodajemy sera więcej; gdy więcej W to więcej szpinaku pomidor też dobry Zmieniony przez - babcia1950 w dniu 2011-07-07 [...]
Czy takie cos moze byc na dzien ktory przede mna? Skonczylam 7 dni 50/50 B/T ..mam doladowac 120 wegli z tluszczy nie zmieniajac bialek. O cos w tym stylu chodzi? no i wyjasnienia - chleb - znaczy pieczony w domku z maki 2000 pszennej - i tu pytanie wiekszosc piecze z zytniej ....jest jakis cel i sens? Pamietam ze pl zadko mi pszenny chleb [...]
jaki chleb jest najlepszy? ostatnio kupiłem jakis ciemny (nie pamiętam nazwy) z ziarnami ale w składnie była mąka pszenna i orkiszowa, są chleby pozbawione mąki pszennej? jak się nazwyają bo ja w temacie chleba jestem zielony bo ostatni raz go jadłem z 2lata temu :D
[...] mnie Co do razowca- stał się rodzinną sensacją i wszyscy martwią się, że zatruję się tym zakalcem Ale znalazłam w Piotrze i Pawle chleb o takim składzie: naturalny zakwas (mąka żytnia + woda), mąka żytnia, woda, sól Czyli skład taki jak mój, nawet jest z tych mocno zbitych, więc żadnych spulchniających substancji nie dali. W smaku jest bardzo [...]
Chleb pyszny, zrobiłem ostatnio ze śliwką. Modyfikacje jakie wprowadziłem to 50% to zmielone płatki owsiane, kolejne 50% to mąka razowa 2000. Problem polega na to, że pojawia mi się dziura wzdłuż. Co może być przyczyną? chleb po 40min nakłuwam sprawdzając czy jest w środku gotowy no i od razu po upieczeniu wyjmuje go z pieca.