Źródła tłuszczy ( oliwa z oliwek/olej kokosowy/awokado/tłuszcz rybi/olej lniany/masło/olej rzepakowy (zimnotłoczony i nierafinowany)/awokado/orzechy/żółtka jaj... ) wzbogać swoje posiłki o solidną porcję świeżych warzywa. Nie przesadzaj z bananami, jadaj różnokolorowe owoce. Optymalna dawka warzyw i owoców na dzień wynosi około 0.5kg-1kg. [...]
[...] szynka schab wieprzowy , wołowina , ryby jak śledź , makrela , łosoś , dorsz , jajka ) węglowodany ( ziemniaki , ryż , kasza gryczana/jaglana/kuskus/pęczak) tłuszcze ( oleje lniany rzępakowy zimnotłoczony , awokado , orzechy nerkowce, włoskie, laskowe , migdały ). Co do warzyw pójdź na rynek i kup to co lubisz zaczyna się sezon na warzywa. [...]
[...] 3 tyś kilokalorii to powinieneś zacząć od obcięcia 200-300 na początek i wtedy obserwować jak organizm reaguje. Jeśli już chodzi o same posiłki to osobiście wyrzucił bym masło a w zamian dorzucił zdrowych tłuszczy takich jak olej lniany. Tłustą rybę dał na kolacje wraz z warzywami ewentualnie bułka wieloziarnista i jakaś chuda wędlinka.
Wrzuć jeszcze inne rybki, łosoś, dorsz, morszczuk też bardzo dobry. Kaszy masz kilka rodzajów więc śmiało możesz kombinować. Nie zapomnij o warzywach i zdrowych tłuszczach: oliwa z oliwek, olej lniany, szamaj orzechy, dynię, słonecznik:)
dulcobis powinien Cię ruszyć i naprawić, mi pomagają płatki owsiane i olej lniany, jesli nie wrócisz do normy to do lekarza, nie zmieniaj diety skoro na pop[rzedniej było ok