[...] w ogóle ograniczać spożycie węglowodanów późnym wieczorem prowadzi do tycia, podczas gdy inni uważają, że pora jedzenia węglowodanów nie ma żadnego znaczenia. To, co jest najlepsze dla danej osoby zależy od jej potrzeb. Szczupli powinni jeść w ciągu paru godzin przed pójściem spać, gdyż ich szybki metabolizm stwarza niebezpieczeństwo ujemnego [...]
[...] masy mięśni. Vanadyl "imituje" działanie insuliny, wpływa na poprawę wchłaniania węglowodanów. Ponadto uwrażliwia receptory insulinowe w komórkach mięśniowych, wpływa na lepsze wykorzystanie glukozy do napełniania zapasów glikogenu w mięśniach i również stymuluje odkładanie aminokwasów do komórek mięśniowych. To tyle z mojej strony =o) [...]
[...] w górach od Szwajcarów, poprzez ludy Kaukazu i Bułgarii opierały swoja dietę o mleko oraz jego przetwory Mięso I znów jak w przypadku mleka mięso mięso nie równe, zawsze lepsze pod każdym względem będzie mięso zwierząt hodowanych tradycyjnie oraz mięso zwierząt dzikich niż fermowe. Dotyczy to tak kurczaków (te fermowe sa najbardziej chyba ze [...]
[...] Dobre kombo! Tarczyca (metabolizm). Dodawanie kalorii - szczególnie z węglowodanów - przyczynia się do utrzymania optymalnej produkcji hormonów tarczycy. To oznacza lepsze spalanie kalorii. Serotonina. Kto nie chce czuć się dobrze? Serotonina -> hormon szczęścia Istnieje ścisły związek między spożyciem węglowodanów a poziomem serotoniny [...]
[...] (nie krwią a woda i składnikami odżywczymi) a w dodatku pompa krwi po treningu utrzymuje się kilka godzin (nie będąc przesadnie mocna).. Wszystko jest wtedy na najlepszej drodze do sukcesu. Odczucia treningowe/miedzyseryjne można tu śmiało określić jako przyjemne.. a przynajmniej „masochistyczno-entuzjastyczne". Sztuka [...]
[...] są w różnym stopniu wchłaniane. Wartość biologiczna białek jest uzależniona od bilansu aminokwasów. Im bardziej bilans ten jest zgodny z własnym bilansem organizmu, tym lepsze jest wchłanianie. Najwyższą wartość biologiczną posiada mieszanina białek jaja i ziemniaka. Najczęściej stosowana jest w postaci hydrolizatu. Białka Wartość [...]
[...] określony dla organizmu ludzkiego, zatem jajo kurze ciągle może być wykorzystywane jako przybliżony wzorzec. Dla ssaków, a więc także dla człowieka, jest ono zapewne nawet "lepsze" niż ich "białko doskonałe"; może być wykorzystane w 100% nawet kiedy się je "rozcieńczy" tak kiepskim białkiem, jak żelatyna. (Rafalski, 1964) Oznacza to, że w [...]
[...] również do wzrostu beztłuszczowej masy ciała ZMA - wpływa na zwiększenie poziomu i aktywności testosteronu, podnosi poziom IGF-I oraz leptyny, które są odpowiedzialne za lepsze wykorzystanie energii, zwiększenie wydolności i siły organizmu. - Zmniejsza katabolizm białek, - wspomaga wzrost masy mięśniowej, - zapobiega skurczom mięśni, - [...]
[...] cukru we krwi. Jednym z nich jest właśnie chleb, zwłaszcza jasny. Białko: dostarczaj mięśniom paliwo 6 razy dziennie Pomyśl o posiłkach jak o serii brzuszków. Osiągasz lepsze efekty, kiedy podzielisz swój trening na krótkie, intensywne serie, niż gdy ćwiczysz jednym ciągiem, czego rezultatem jest tylko zmęczenie. Karm swój sześciopak [...]
[...] dodatkowe składniki: KREATYNA - stymuluje wzrost mięśni, potęguje siłę skurczu mięśni oraz zwiększa nawodnienie komórek mięśniowych. Dzięki połączeniu z tauryną daje o wiele lepsze efekty niż stosowanie suplementu posiadającego tylko jedną z tych substancji. TAURYNA - wpływa korzystnie na organizm w trakcie wykonywania ćwiczeń fizycznych. [...]
[...] że względu na swój najbardziej pożądany ze wszystkich źródeł białka profil aminokwasowy, może funkcjonować jako samodzielny produkt. Niemniej jednak diametralnie lepsze rezultaty osiągniemy, gdy wybierzemy Pro Amino Xplode Powder®- produkt znacznie bardziej zaawansowany o nowoczesnym składzie, w którym pełnofrakcyjny hydrolizat białek [...]
[...] jak w przypadku płynnej formy,zawiera 20% białka serwatkowego i 80% kazeiny,tak więc czas jego wchłaniania jest średni BIAŁKO Z JAJ Gdy zapytasz dietetyka o najlepsze źródło białka, zwykle wskaże na jaja. Większość podręczników żywienia wskazuje profil aminokwasowy jaj jako złoty wzorzec. Ze względu na olbrzymi ładunek aminokwasów i [...]
[...] u grupy spozywajacej 1 posilek wynosila 4,48 kiedy u grypu spozywajacej 4 posilki 3,75 wniosek? spozycie 1 posilku dostarczjacego calodzienne zapotrezbowanie na bialko bylo lepsze niz spozycie 4 posilkow zawierajacy tyle samo bialka Kolejna sprawa - zródla bialka-> dlugość trawienia czy nie ma wogole znaczenia? Czy jesli chodzi nie tylko o [...]
[...] hormonu wzrostu jest nielegalne i nie można go kupić bez recepty, to cieszy się rosnącą popularnością ze względu a własności antykataboliczne. Jednak jeśli chcesz mieć lepsze mięśnie brzucha trzymaj się od niego z daleka. Stosowany niewłaściwie może dać efekty uboczne m.in. w postaci wystającego brzucha i wydatnej żuchwy. Ochładzaj się. - [...]
Często zastanawiamy się czy białka roślinne należy wliczać do ogólnej liczby spożytych przez nas bialek. Mam nadzieje, że arykuł zamieszczony poniżej pozwoli wam odpowiedziec na to pytanie. Miłej lektury Źródła białka ze względu na wartość odżywczą możemy podzielić na: - pełnowartościowe - zawierają wszystkie aminokwasy niezbędne (egzogenne), we [...]
[...] niż monohydrat kreatyny co bezpośrednio wpływa na znacznie wydajniejszy transport kreatyny przez błonę komórkową do wnętrza komórki mięśniowej. Efektem globalnym jest dużo lepsze wykorzystanie przyjętej kreatyny, możliwość stosowania mniejszych dawek substancji czynnej oraz całkowite zahamowanie gromadzenia wody poskórnej w trakcie stosowania [...]
[...] kalorie podczas ćwiczeń rekompensujemy sobie podświadomie podjadając. Jednak jak później w filmie będzie to powiedziane ćwiczenia powodują redukcję tłuszczy i cukrów, lepsze ich trawienie nawet długo po wysiłku fizycznym. Stąd wynika, że aby schudnąć/utrzymać wagę należy zmienić tryb życia, odżywiania, bo jeśli będziemy zjadać znacznie [...]
[...] rosnących. Białka są odpowiedzialne za prawidłową aktywność enzymów, spełniają rolę nośnika substancji odżywczych (witamin, składników mineralnych) wpływając na ich lepsze wchłanianie i wykorzystanie. Działają też jako substancje buforowe, utrzymując odpowiedni odczyn w różnych płynach ustrojowych (osocze, płyn mózgowo - rdzeniowy, treść [...]
[...] ale jak od roku przeszedłem na głownie nasycone (smalec , kokosowy, masło) widze znaczącą poprawę w każdym aspekcie profil lipidowy idealny, forma lepsza, samopoczucie lepsze. Choc nie ukrywam staram się jeść wszystkie możliwe rodzaje tłuszczy poza TRANS. Co do węgli regulujemy według zapotrzebowania. Preferuje sniadania białkowo-tłuszczowe [...]
[...] wam radę nie jedzcie tego bo to niezdrowe i obciąża żołądek, ja teraz po siłowni wcinam jajecznicę lub mięso, w pracy i rano jem owoce banan, jabłko, kiwi mają kupę witamin, lepsze to niż tabletki z witaminami, jajecznica z 4 jajek ma ok 30 gram czystego białka i też rozkłada się na aminokwasy, tylko na jajkach tego nie piszą, waga z w miarę [...]