No wlasnie kurcze sam jestem ciekaw jak z tym twarogiem i ta laktoza...czy to zatrzymuje wodę podskorna i czy ta laktoza od razu zamienia sie w tluszcz czy jak bo juz tyle,zdan,slyszalem na ten temat...w sumie jesteśmy teraz na masie wiec powinno być to nam obojetne ale:))ciekaw jestem jak to jest
[...] lub polihydroksyketony). Jeśli chodzi o występowanie w pokarmach (a więc to co nas interesuje) to największą rolę odgrywają takie monosacharydy jak glukoza, fruktoza i galaktoza; disacharydy (ich cząsteczki są zbudowane z dwóch cząsteczek monosacharydów) takie jak sacharoza, laktoza, maltoza i polisacharydy (ich cząsteczki są polikondensatami [...]
Chciałeś dyskusji to masz podaje jak wygląda procentowa ilość tłuszczów nienasyconych ( zużywanych przez nasz organizm budulcowo lub energetycznie ) do nasyconych Jeżeli mowa o odżywkach to tłuszcze zajmują znikowmy procent( 1 poracja to ok 2-4g) To tak jak by łyżeczke 5g carbo rozdrabniać na poszczególne skłądniki....bez sensu. Jakie węglowodany [...]
[...] jakosci odzywek na sukcesu - nie powinienes watpic ! odzywki powstaja z pozywienia , a czy jakosc diety nie ma wplywu na twoja muskulature ? bo na moaj - kolosalny ! - laktoza - mam nietolerancje - nawet kilka gram powoduje u mnie efekt laksacyjny, co dla mnie i mnie podobnych ma duze znaczenie ! ilu ludzi twierdzi ze po mixie ma [...]
z produktów niskolaktozowych z których jest celowo usunięta laktoza to jedynie preferuję wpi/wpc :D a kawę to Ci przyrządzę bez takich dodatków tylko się spotkać musimy :)
1. dodaj jaj , reszta ok 2.wywaliłbym pieczywo- zamienił na kasze/ryż/ makaron. Mało białka. Wędlina- jeśli nie pieczesz sam - wywal. Upiecz kawał mięcha najlepiej. Dodaj zdrowe tłuszcze zamiast masła. 3.mało białka, reszta jak wyżej 4.ok 5.ok 6.Twaróg półtłusty + oliwa/lniany + warzywa Laktoza laktozą. NIkt nie każe Ci pić 2 litrów mleka. [...]
[...] babka z extensora, byłem na tej stronie sądząc po składzie to bomba białkowa, ale po smaku to szajs zjadłem 6 kg izolatu i nic, wpc nie ruszałem ciagną z irlandii powód laktoza!!!, latem z niemiec przywiozłem sobie proteine z multi-Fooda 4kg 80%Białka za 55euro miks białka jaj serwatki i białek mleka Bv110% podnosiła z fotela, teraz wszamam [...]
najczesiej wegle w tego typu whey (scitec) to laktoza, nalezy do dwucukrow wiec wg nomenklatury zapisuje ja producent jako weglolodany zlozone....jesli dla kogos laktoza nie stanowi problemu ?? !! mc
Ja czytałem kiedys że laktoza nie jest taka zła jak się niektórym wydaje laktoza ma index glikemiczny 46 a głupi ryz 82 ..::To jest miejsce na twoją reklamę::.. .::Całkowity kosze wynosi 1 SOG::.. PROMOCJA!!!!!!!!!!!
[...] pozywienia , a czy jakosc diety nie ma wplywu na twoja muskulature ? bo na moaj - kolosalny ! Zaraz zaraz, pisałeś o suplementach!!!! Dieta a suplementy to 2 rózne sprawy. laktoza - mam nietolerancje - nawet kilka gram powoduje u mnie efekt laksacyjny, co dla mnie i mnie podobnych ma duze znaczenie Kilka gram?? To Ty nie powinienieś odżywek [...]
W przypadku napojów mlecznych, lodów i różnego rodzaju deserów niepożądane objawy ze strony układu trawiennego (głównie wzdęcia) może powodować laktoza, ale również używane powszechnie zagęstniki (m.in. karagen, mączka chleba świętojańskiego, guma guar).
[...] dodatkowo sporo nabiału. Uznaję nabiał za wartościowy składnik diety, ale sam dobrze toleruję jedynie umiarkowane jego ilości i znowuż problemem nie koniecznie jest tutaj laktoza i charakterystyczne dla zaburzeń tolerancji tego cukru objawy ;-) dideek - jeśli miałbym powiedzieć co jest takim problemem "ludzi z tego forum" stanowiacym wspólny [...]
[...] a to pangą, a to mlekiem, etc... Nie dajmy się zastraszyć" Dlatego właśnie jesteś moim Top1, ale cały czas staram się nie czytać innych, bo potem namieszane w głowie laktoza,gluten,twaróg takie miesio nie to też zle....i co jesc, tym bardziej jak ktoś nie zarabia nawet średniej krajowej, wystarczy, że kobieta nadal kupuje mleko bez [...]
[...] hormonalnej krowki. Jogurt NIGDY NIE BYL I NIE BEDZIE zrodlem bialka. Co wiecej, nie jest zbawienny jezeli chodzi o dobre bakterie bo nadal zawiera ponad 5g cukru na 100g (laktoza). Podczas pradziwej fermentacji laktoza jest rozkladana przez bakterie wiec dlaczego w jogurcie jest tyle samo cukru co w mleku (czyli produkcie niefermentowanym)? [...]
[...] hormonalnej krowki. Jogurt NIGDY NIE BYL I NIE BEDZIE zrodlem bialka. Co wiecej, nie jest zbawienny jezeli chodzi o dobre bakterie bo nadal zawiera ponad 5g cukru na 100g (laktoza). Podczas pradziwej fermentacji laktoza jest rozkladana przez bakterie wiec dlaczego w jogurcie jest tyle samo cukru co w mleku (czyli produkcie niefermentowanym)? [...]