EmLow - nie napisałem amylaza - tylko amyloza - a jest to różnica równie istotna jak pomiędzy lektazą (enzymem), a laktozą (cukrem mlecznym) A glutaminę "poczuć" chyba w ogóle trudno . Jest to jednak aminokwas który występuje bardzo obficie w żywności, zwłaszcza w białkach pochodzenia zbożowego. Podawany drogą pokarmową jednak [...]
czyli rozumiem, że np ten skład Laktoza (substancja wypełniająca), kwas cytrynowy, wodorowęglan sodu (regulator kwasowości), witamina C (substancja aktywna), sorbitol (substancja wiążąca), acesulfam K, aspartam (substancje słodzące), aromaty identyczne z naturalnymi, żółcień pomarańczowa (barwnik). jest ok - to znaczy nie ma w sobie zbednego cukru [...]
UWAGA: Ważna substancja dla kulturystów z złym image. Cala prawda o białku sojowym. Białko sojowe jest zle rozumiane przez wielu kulturystów i niedoceniane na ryku odżywek. Jeżeli również i WY zostaliscie zarażeni ta błędną informacja, i będziecie uważać ze jest to jakiś żart, nie to nie żart tylko prawda o bardzo skutecznym białku do wzrostu [...]
[...] ryba zamiast cycka, albo tunczyk zamiast twarogu + oczywiscie warzywa ktore nie sa podane. Pije sama wode (duzo, jakies 2l dziennie), mleko tylko rano do owsianki (tak wiem, laktoza nie jest mile widziana przy redukcji, ale raz ze sie jeszcze rozwijam, a dwa ze nie trwaie owsianki na wodzie...) i ewentualnie jakas szklanka SOKU owocowego albo [...]
[...] trawiennym Węglowodany Cukry występują w rożnych formach najpopularniejsza to sukroza- cukier stołowy, glukoza główny cukier krążący we krwi i fruktoza cukier owocowy, oraz laktoza - cukier mleczny Ludziom brakuje enzymów pomocnych do trawienia cukrów złożonych zawartych w niektórych warzywach jedynie dzięki bakteryjnej florze jelitowej, oraz [...]
[...] redukcję zatem można spróbować W końcu to sześć tygodni więc zdążysz w tym czasie znaleźć optimum Oby tylko nie za późno Swoją drogą no właśnie jak się będzie piło mleko będzie się wielkim a tutaj nalezałoby troche czegoś się pozbyć Dlatego przy redukcji redukujemy spożycie większości produktów mlecznych a w szczególności mleka (laktoza)
[...] E472c, substancja zagęszczająca, czekolada w proszku(0,04%), aromat, substancja słodząca: sukraloza. Zawiera substancję słodzącą. *Zawiera naturalnie występujące cukry - cukier mleczny laktoza. Może zawierać śladowe ilości glutenu i orzechów. Nie mówię oczywiście o wprowadzeniu tego do diety na stałe, ale o jakimś przyjemnym urozmaiceniu.
[...] E472c, substancja zagęszczająca, czekolada w proszku(0,04%), aromat, substancja słodząca: sukraloza. Zawiera substancję słodzącą. *Zawiera naturalnie występujące cukry - cukier mleczny laktoza. Może zawierać śladowe ilości glutenu i orzechów. Nie mówię oczywiście o wprowadzeniu tego do diety na stałe, ale o jakimś przyjemnym urozmaiceniu.
[...] kupisz od jakiejs firmy krzak czy niewiadomo od kogo jakas 'przesypke' itd tanie bialko od renomowanej firmy = pewnosc jakosci nawet jesli bedie to tanie bialko (wpc) ktore de facto niczym sie nie rozni od wpi czy wph - jak tylko iloscia bialka poporstu ma dodatki typu wegle (laktoza) czy fat ale i tak przewaznie ma 70-80% bialka izolat >90%
[...] teraz chyba tutaj tkwi jeszcze problem nie orientuje sie dokladnie co moze jeszcze powodowac jakies niechciane zachowania jelit ew. jeszcze mix bialko z prochu + mleko mleko-laktoza bialko z prochu-laktoza w sumie cos moze byc tez w tym ale pije izolat i nic a pije tez na mleku ale jak pije mix wolnych bialek - tez na mleku - to sie zaczyna [...]
[...] fruktozy lub galaktozy) nie wymagają rozkładu przez enzymy trawienne w celu bycia przyswojonymi przez organizm. Złożonych cukrów (podwójne cząsteczki - dwusacharydy: laktoza, sacharoza, maltoza i izomaltoza) oraz skrobia (polisacharydy) szczególnie unika się w tej diecie. Niektóre skrobie okazują się być tolerowane, szczególnie te zawarte [...]
[...] pod uwage zapotrzebowania kcal, pozwala jesc nieograniczone ilości nabiału, ktory notabene na redukcji to jakieś nieporozumienie (wszelkie kefiry, maslanki, jogurty to sama laktoza i znikome ilosci bialka). wywalenie warzyw, zdrowego tluszczu. jojo po takiej diecie jest murowane, brak chęci i sily do treningów, waga spada- woda, mięcho i [...]
[...] suggest that whole milk may have increased utilization of available amino acids for protein synthesis. tez ludzie kaza unikac mleko z jakiego powodu? pomijajac fakt ze jest laktoza jesli ktos toleruje ja to jakie jest przeciw spozywaniu mleka nawet po treningu? oczywiscie nie 1000ml ale 100-200ml nikomu nie zaszkodzi ba te 3,5-7g fatu nie [...]
laktoza czuje ze u mnie ten sam problem wywalilem owsiane -> duze ilosci blonnika o niebo lepiej ale w tym samym czasie pozbylem sie wiekszosci wegli zlozonych - skrobi wiec na 99% daje ze to jednak owsiane 1% zostaje jednakl dalej dla skrobi byc moze gluten choc 'maki' nie jadam ryz,kasze ale dzis wpadla tortille i tez bez szalenstw wiec [...]
" ale tak jak napisalem - wychodzi na to ze -blonnik (owsiane) -laktoza (mleko) -gluten lub/i skrobia (w zlym polaczeniu) np. ww zlozone + ww proste jak daje ww proste + bialko - nie ma pronlemu jak daje ww zlozone + bialko - nie ma problemu podobnie z reszta jak kolega testudos (?) " Cały czas tu jestem, chociaż mi ciągle powiadomki [...]
[...] ok 2900kcal. Moja waga to 85kg. Stosunek białek zwierzęcych do roślinnych wynosi 78/22. Stosunek kwasów tłuszczowych J/W/N wynosi ~40/40/20 Stosunek węglowodanów skrobia/laktoza/sacharoza/błonnik wynosi 83/3/5/9. Po 2 tygodniach może 3 powinno być widać pierwsze efekty, a jak nie będziemy myśleć co zmieniać. Pozdrawiam Zmieniony przez - [...]