Spaghetti, czyli długi, cienki makaron znany jest z kuchni włoskiej, ale bardzo popularny jest również na całym świecie. Makaron jak to makaron - jedni wolą rurki, inni świderki, a jeszcze inni spaghetti. Wybór jest naprawdę duży. Weganie mogą teraz śmiało korzystać z mody panującej w sieciowych sklepach, które prześcigają się w poszerzaniu oferty [...]
[...] trening aerobowy pozwala trzymać w ryzach przyrost tkanki tłuszczowej. Zgadza się, ale należy stwierdzić, iż nie jesteś w stanie naprawić na treningu błędów popełnianych w kuchni. Jeśli w menu regularnie goszczą pączki, ciastka, batoniki, słodzone napoje, chipsy, frytki, smażone w grubej panierce mięso, potrawy obficie polewane oliwą z oliwek [...]
coś może być z tym chudym nabiałem, ale tylko dzięki niemu potrafię utrzymać tłuszcze w ryzach }:-( jak żyć %-) jak sobie pomyślę, że teraz eliminując szybki posiłek typu skyr czy serek wiejski będę więcej musiała siedzieć w kuchni to #-P po prostu będę jadła mniej białka ...
[...] kurkumy Nazwą „kurkuma” zazwyczaj określa się korzeń ostryżu długiego (curcuma longa). To właśnie korzeń wykorzystywany jest do celów zarówno kulinarnych (głównie w kuchni indyjskiej), jak i prozdrowotnych. Kurkuma zawiera aż 21 g błonnika na 100 g produktu, 2500 mg potasu i 50 mg witaminy C. Co więcej, zasobna jest w wielonienasycony [...]
Oleje są nieodłączną częścią naszej diety i pojawiają się niemal w każdej potrawie od sosów sałatkowych po marynaty. Służą do obsmażania, smażenia, grillowania czy pieczenia potraw zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Oleje są produktem procesu ekstrakcji i tłoczenia. Pochodzą z nasion i orzechów, takich jak słonecznik, migdały, orzechy włoskie, [...]
Witam. Jak oceniacie tren enan i cypio z Global pharma? I jeszcze takie pytanko tren najlepiej trzymać obok testa w temperaturze pokojowej?testa w jednym pokoju a Tren w kuchni w górnej szafce Masakra @@-)
[...] od płynnej serwatki. Paneer charakteryzuje się delikatną konsystencją oraz smakiem i neutralnym, w porównaniu do wielu serów, zapachem. Wykorzystuje się go w tradycyjnej kuchni subkontynentu indyjskiego zarówno do potraw słodkich, jak i wytrawnych. Najczęściej stanowi alternatywę dla mięs w daniach takich jak curry. Jak zrobić wegański [...]
[...] należy wszech do obowiązku żony i bardzo trzyma się tej tradycji/obowiązku. Szczególnie w niedzielę kiedy całą rodziną siadamy do stołu. Bardzo lubi te momenty kiedy każdy w kuchni krąży z pustym żołądkiem, pogania z szykowaniem lub nakłada do stołu. Nie chcę jej tego odbierać :). Trenuję na poziomie amatorskim lekko wspomagając się teściem. Nie [...]
[...] były wręcz nierozłączne. Jeśli ktoś nie je mięsa, to na pewno je hummus. Nawet częściej potrawa ta była kojarzona z nurtem dietetycznym niż faktem, że to element kuchni bliskowschodniej. Dziś już na szczęście się to zmieniło. Hummus gości na talerzach każdego, niezależnie od stosowanej diety. I bardzo fajnie, bowiem jest to świetny [...]
[...] (rower, bieganie, pływanie) ma niewielki wpływ na powysiłkowe utylizowanie tłuszczu czy przyspieszanie metabolizmu spoczynkowego. Próba „wybiegania” błędów popełnianych w kuchni jest z góry skazana na porażkę. Referencje, badania, literatura: Da mota G.R. I in. Strength training and weight loss. Madzima TA i in. Night-time consumption of [...]
[...] piersi z kurczaka warzywa Posiłek 4: 100g makaronu 200g piersi z kurczaka warzywa Posiłek 5: 250g twarogu 400g truskawek 40g chrupek kukurydzianych, córka nie dojadła to skorzystałem :P Wstawię zdjęcie kolacji, wirtuozem w kuchni to ja nie jestem i nie wazne, że nie wygląda, ale w smaku bajka! /SFD/2022/6/10/1c06e56042c74b3b9f865e0dd7beb996.jpg
Kreatyna jak wejdzie w nawyk to się nie zapomina. Ja biorę zawsze rano i w treningowe dodatkowo po treningu. Mi tak najłatwiej bo nie muszę jej nosić ze sobą tylko mam w domu w kuchni w szafce i przy śniadaniu i przy posiłku potreningowym dodaję.
We wtorek był dzień nietreningowy. Z aktywności spacer i bieg na 5km. Kalorii 1300. A w kuchni eksperymenty wegetariańskie i tofu tikka masala. /SFD/2022/6/25/acc03e5486e745a1960b80b2b47b2b45.jpg
Z reguły przechowując suplementy w kuchni, czy pokoju mamy tam temperaturę pokojową. Nawet latem, gdy przez kilka dni jest gorąco (tak jak obecnie) to w domu i tak nie jest upalnie. Z reguły maksymalnie 25 stopni. Nie będzie to miało negatywnego wpływu na jakość kwasów tłuszczowych i ryzyko ich utlenienia. Spokojnie więc możesz trzymać w szafce, [...]
[...] ćwiczyć, bo formę mają dobrą, ale czy na pewno? Masz zadyszkę przy czynnościach wymagających minimalnego wysiłku Czy zdarzyło Ci się sapać po wstaniu z kanapy i przejściu do kuchni? A może złapała Cię zadyszka, kiedy wchodziłeś/aś po schodach? Bycie w formie oznacza, że układ sercowo-naczyniowy dobrze pracuje i jesteś w stanie utrzymać częstość [...]
[...] plus organizm też będzie chlonal Metek daj na spokojnie z 8 tygodni Dzieki kolego złoty, posłucham Ciebie następny raz , mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie, zaglądam często do działu kuchni i oglądam Twoje posiłki Powiedz mi jak jesc takie fajne rzeczy i przy tym dobrze wyglądać? Jak rozpędzić tak metabolizm? Czy tu juz inne czary mary są :D
[...] smaków. Liście te są doskonałym źródłem witamin A, C i K, a także minerałów takich jak wapń i potas. Portulaka Portulaka to wyjątkowa roślina, która często występuje w kuchni śródziemnomorskiej i bliskowschodniej. Ma soczystą, półmięsistą konsystencję o łagodnym, cytrynowym smaku. Jest bogata w kwasy tłuszczowe omega-3, witaminę c, witaminę [...]
[...] Niby śpiący, ale kładłem się i oczy jak 5 złotych czasem 4h. Dopóki mnie nie oglo lub nie zjadłem. Nic mnie nie goniło, to był test, więc bywało i tak, że szedłem do kuchni, zjadłem coś większego (jadłem czysto, jadłem też iffym, efekty takie same na dużym deficycie) i wtedy usnąłem. Jeśli tak się stało, po prostu jakby jeden dzień [...]