Ta kiełbasa domowa, to własnej produkcji, czy jakaś nazwa handlowa? Boczek staraj się przygotowywać sam, te kupne często mają dłuższy skład niż przeciętna lista zakupów. ;-) Rekordzista, którego widziałem miał z tego co pamiętam 54 czy 57% boczku w boczku. %-)
Kielbasa to prawie tyle samo bialka co tluszczu, a oliwa to sam tluszcz Nie robcie smietnika z dobrego temat, a Ty zastanow sie zanim cos napiszesz i nie spamuj A jak zdanie, że białko trzyma mięso przed spadkami na niskich ww? Trzyma, ale bialka widocznie potrzeba jeszcze mniej niz nam wmowiono lub/i zwlaszcza przy tak wysokim udziale tluszczow [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] potem wskakuję na redukcję, bo zaczynają się biegi i ponownie chcę dać sobie szansę na krótkich dystansach i półmaratonie. Przykładowa dieta: 6:00 Sniadanie - jajecznica i kiełbasa 9:30 I posiłek w pracy - jogurt naturalny, twaróg półtłusty, odżywka białkowa 13:00 II posiłek w pracy - płatki jaglane, nasiona chia, banan 16:00-18:00 trening [...]
U mnie tyle co wędzona szynka, lub 150% surowej. Więc mój salceson jest na pewno dobry :) Raz na ruski rok wpadnie jakaś kaszanka czy pasztet (taki od rzeźnika). Kiedyś parówki w menu były czymś nadzwyczajnym a jak nie zjem dwa razy w tygodniu po 5-6 sztuk to czegoś mi brakuje. Kiełbasa i każdy inny o 'domniemanej' dobrej jakości produkt [...]