[...] minut. W tym czasie otwieramy tuńczyka, odsączamy, wrzucamy do miseczki i mieszamy z jogurtem, solą, pieprzem (do smaku), posypujemy zieleniną (polecam natkę pietruszki lub kiełki). Kiedy kuchenka mikrofalowa daje znać, że czas przygotowania się zakończył wyjmujemy ziemniaki, ostrożnie rozpakowujemy, przekrajamy na pół, wsadzamy pastę tuńczykowi [...]
[...] i tłuszczu ma ona fenyloetyloaminę - pochodną amfetaminy wszystko to świetnie dokłada się do pozytywnego humoru! PSZENICA natomiast, której najlepszym źródłem są otręby czy kiełki pszenicy, zawiera betainę glicynową która pomaga nam w koncentracji i poprawia humor! Każdy z nas od czasu do czasu pije mleko - ale czasami naprawdę warto skosztować [...]
[...] E Funkcja w organizmie - przeciwutleniacz, wpływa na czynności rozrodcze Skutki niedoboru - obniżenie płodności , zwyrodnienie mięśni Źródła witaminy - oleje roślinne, kiełki pszenicy, wątroba, ryby, jaja Witamina K Funkcja w organizmie - niezbędna w procesie krzepnięcia krwi oraz syntezie protrombiny Skutki niedoboru - opóźnione [...]
[...] E Funkcja w organizmie - przeciwutleniacz, wpływa na czynności rozrodcze Skutki niedoboru - obniżenie płodności , zwyrodnienie mięśni Źródła witaminy - oleje roślinne, kiełki pszenicy, wątroba, ryby, jaja Witamina K Funkcja w organizmie - niezbędna w procesie krzepnięcia krwi oraz syntezie protrombiny Skutki niedoboru - opóźnione [...]
[...] się komórki nerwowe. Jej wysoki poziom w mózgu i układzie nerwowym zapewnia odpowiednia podaż choliny, której najbogatszym źródłem w pożywieniu są:wątroba, żółtko jaja i kiełki pszenicy.Dzienne zapotrzebowanie na acetylocholinę wynosi ok. 300-400 mg, jednak w wyniku stresu, jaki często towarzyszy nam w codziennym życiu, podaż tego składnika [...]
[...] (łososie, makrele, śledzie, pstrągi, orzechy włoskie, olej rzepakowy; soja i len oraz oleje z tych produktów; typu omega-6: ziarna słonecznika, sezam, orzechy włoskie, kiełki pszenicy, soja, kukurydza oraz oleje z tych produktów, niektóre margaryny (sprawdzaj etykiety)) utwardzone (uwodornione) kwasy tłuszczowe lub utwardzone [...]
[...] mięso smażyć 4-5 min. Dodać szczypior zamieszać. Dodać makaron smażyć 1 min. Wymieszać składniki sosu i dodać do woka następnie dodać ubite jajko i smażyć aż się zetnie. Dodać kiełki i zamieszać parę razy. Czasami tak przygotowany makaron posypuje się łyżeczką cukru brązowego i przybiera kolendrą. Podawać na talerzu posypane orzeszkami ziemnymi.
Witam. Zaczne od tego ze wkoncu jestem zmotywowany do systematycznych treningow, przestrzegania dietey, nawet fajek juz nie pale miesiac koniec z niezdrowym trybem zycia, koniec! Od miesiaca chodze na silownie pierwszys tydzien taki na rozruch bez konkretnego planu, kolejne 3 taki plan jaki przedstawie ponizej. 3 tygodnie takze jem mnie wiecej [...]
[...] co jem i w jakich godzinach i pomożecie mi to ułożyć tak aby był z tego jakiś efekt. 5.00 - 45 min biegu 6.00 - kromka chleba razowego, kawałek białego lub żółtego sera, kiełki i cały pomidor. 40g musli, 100g jog. naturalnego. 10.00 - 2 kromki chleba razowego/ciemnego, plaster sera żółtego i szynki. 13.00 - jabłko 16.00 - 300g piersi z [...]
[...] gruczołu krokowego - prostaty, - wpływa na prawidłowe wydzielanie insuliny, - bierze udział w procesach trawiennych. Najlepszymi źródłami są ostrygi, kraby, wątróbki oraz kiełki. Żelazo - dzienne zapotrzebowanie na: 1mg/dzień - niezbędny przy produkcji hemoglobiny. Najlepszymi źródłami są jaja, wątróbka, mięso(w szczególności czerwone). Fluor [...]
[...] W = 76,5) 344 kcal -Chleb Graham (4P) około 200 G (BR = 15G, T = 3G, W = 90G) 452 kcal -Mleko, serek wiejski również zjadam z chęcia -W tym dość dużo różnych warzyw, często kiełki ale tego nie licze: szpinak, soja, soczewica, fasola mung, kapusta, sałata, pomidory, czasem ogórek ale rzadko bo jest cieniasem :P, itp. -Z owoców jem często banany, [...]
[...] - sałata, pomidory, ziemniaki, * Niezwykle pomocne są witaminy z grupy B, dlatego ważne jest również uwzględnienie takich produktów jak: jaja, drożdże, kiełki zbóż * Szczególnie ważne są produkty zawierające kwasy tłuszczowe omega 3 (olej lniany wysoko linolenowy, ryby, orzechy włoskie) * Należy wypijać dziennie [...]
Dieta strukturalna Zwana także dietą dr Marka Bardadyna, w swoich założeniach zaleca komponowanie menu ze specjalnie wyselekcjonowanych produktów. Wszystkie zalecane produkty (lista produktów strukturalnych), zawierają minimalną ilość kalorii przy maksymalnej zawartości witamin, składników mineralnych i przeciwutleniaczy. Regularne spożywanie [...]
[...] Świeże borówki * Obiad: o Filet z kurczaka o Sałatka z awokado i twarogiem * Kolacja: o Krewetki podsmażane z groszkiem śnieg, pędy bambusa, łyżka ryzu paraboiled i kiełki fasoli o Truskawki z serem Przekąski * Mozzarella i pomarańcza w sałatce * Mrożony jogurt z dodatkiem suszonych owoców
[...] G (B = 33GZ, T = 8G, W = 6,5G) 366 kcal -Chleb graham/jakiś ciemny (2P) około 100 G (BR = 7GR, T = 1,5G, W = 45G) 225 kcal Spać! W tym dość dużo różnych warzyw, często kiełki ale tego nie licze: szpinak, soja, soczewica, fasola mung, kapusta, sałata, pomidory, czasem ogórek ale rzadko bo jest cieniasem :P, itp. Z owoców jem często banany, [...]
[...] nie robie bo nie ma sensu) sniadanie (przed szkola) kromka ciemnego pieczywa z nutellą/serkiem wiejskim obiad - ryż z śmietaną i owocami / warzywami (cukinia,papryka,kiełki itp) / pierś z kurczaka + surówka / ryba + surówka na kolacje jem albo serek wiejski z cebulą i papryką albo tuńczyka z cebulą. Nie jem żadnych slodyczy,nawyk [...]
[...] (z wyjątkiem witaminy E) ponieważ kumulują się one w organizmie, a ich nadmiar może prowadzić do wystąpienia objawów hiperwitaminozy. Witamina E (tokoferol). Występowanie: kiełki pszenicy, ziarna zbóż, pieczywo razowe, ryż orzechy, soja, olej słonecznikowy, pestki słonecznika, warzywa oleiste, żółtka jaj kurzych. Rola: należy do głównych [...]