pstrąg łososiowy pieczony i ryż tooskafki, miały wlecieć w jakiś fajny sposób a co zrobiłem? próbując zjadłem wszystkie na sucho :-D jaja lody low carb z kazeiną i masłem orzehcowym /SFD/2019/5/27/2ee8f7353f744d59bdba88e16529cb85.jpg /SFD/2019/5/27/ba969657ff6a4617ba0294207ce433cd.jpg /SFD/2019/5/27/929e5d990ae741bfa6055250ef28fa57.jpg [...]
Typowym i najczęściej stosowanym białkiem nocnym, jest wolnowchłanialna micelarna kazeina, np. https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Casein_Micellar-opis34819.html Odżywka ta jest pochodzenia zwierzęcego, z mleka. Występuje obficie w nabiale. Pozyskuje się ją poprzez odwodnienie mleka i usunięcie z niego jak największej ilości laktozy oraz [...]
mielone z warzywkami jajki truskawy z kazeiną /SFD/2019/5/24/4dfa91a62b054a40b2c2ac1e45ed5c30.jpg /SFD/2019/5/24/9cbc2416066e4b5e81128365f98b2914.jpg /SFD/2019/5/24/f72d46f4edce4be5918bdfc8619650e6.jpg
to ja białka pure nie mam ale mam antybiotyk ; Ja mam to bialko pure i mam je raczej ostatni raz. Na mnie jednak dobrze dziala z Treca Whey 100 i Whey Booster oraz Kazeina.
[...] w tym także okresie redukcyjnym. Oczywiście, jakościowo jest wiele lepszych rodzajów białka, np. białka serwatkowe: koncentraty, izolaty czy hydrolizaty, białka jajeczne, kazeina micelarna, czy też białka wołowe. Białko roślinne, odpowiednio wkomponowane w dietę i uzupełnione dobrej jakości pokarmem, będzie ekonomicznym rozwiązaniem. Jednak w [...]
[...] masz na to ochotę, możesz kupić białka o różnym stopniu wchłaniania i szybkości rozkładu, aby stosować je w kilku porach dnia / czy też na noc. Przyjęło się np. iż micelarna kazeina będzie białkiem idealnym na noc, przed snem. Z racji długiego czasu wchłaniania i powolnego tempa uwalniania aminokwasów do krwiobiegu i komórek mięśniowych Tak [...]
[...] zastąpić dla osób, które nie mają pod ręką białka w prochu? :-) Wpc nie daje konsystencji, jedynie smak daje. Możesz zastąpić serkiem wiejskim/twarozkiem. Slodzenie w takim wypadku polecam albo slodziki albo 20g suszonych daktyli zalanych odrobiną wrzątku i zmiksowanych solidnie. Za konsystencje odpowiadaja kazeina lub chia albo siemię lniane.
[...] rodzajach białka (białka pochodzenia mlecznego: koncentraty, izolaty czy hydrolizaty serwatkowe, białka jaja, białka wołowe, roślinne rodzaje białek np. soja, groch, ryż, kazeina, czy różne połączenia i miksy białkowe), różnych gramaturach opakowań , itd. Najważniejsze aby wybrana odżywka białkowa była dobrej jakości, od pewnego producenta, [...]
Nie jest to do końca prawdą. Z tego powodu iż wszystko zależy od indywidualnego systemu żywienia. Jednemu na noc wystarczy dobrej jakości wolnowchłanialna mielarna kazeina np. https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Casein_Micellar-opis34819.html, drugi będzie chciał dać odpocząć swojemu układowi trawiennemu (po całym dniu pracy) i wrzuci [...]
[...] mięśnie (6.3%) < białko serwatkowe (8.6%) izoleucyna: mięśnie (3.4%) < białko serwatkowe (3.8%) walina: mięśnie (4.3%) > białko serwatkowe (3.5%) Co najciekawsze, kazeina jest uznana za „zło” przez wielu „szamanów” z Youtube oraz autorów „oświeconych” książek (np. Bożena Przyjemska uważa mleko za [...]
[...] uzupełnienie do posiłków na redukcji tkanki tłuszczowej, jednak jak najbardziej można wypić też takie białko np. na noc. Wchłonie się znacznie szybciej niż długo wchłanialna kazeina - ale w końcu kiedyś nasz układ trawienny musi odpocząć, dobrze jest więc po całym dniu, kiedy trawimy pokarm z posiłków / odżywek - dać mu odsapnąć w nocy, kiedy [...]
[...] W serwatce białkowej występuje 0,6-0,8% białka (inne źródła podają 0.6 – 0.7%), w tym 70-80% przypada na α-laktoalbuminę i β-laktoglobulinę, 2.5% składu mleka stanowi kazeina. Dlatego białka serwatkowe są takie drogie (gdyż zawierają np. 80% i więcej protein serwatkowych w 100 g). Podsumowując najciekawsze właściwości: α–laktoalbumina - [...]
[...] serwatkowe stanowią 0,6-0,7% białka ogólnego w mleku, w tym około 75% przypada na albuminy, tj. α-laktoalbuminę i β-laktoglobulinę. 2.5% składu mleka stanowi kazeina. Kazeina jest nośnikiem jonów wapnia, żelaza, miedzi, cynku, PO4. Laktoferyna wykazuje działanie antybakteryjne, peptydy z niego pochodzące wykazują działanie, jak [...]