Cześć, Chciałbym zwiększyć swoją masę mięśniową więc zwracam się do was o pomoc. Postanowiłem dodać coś do swojego treningu i teram mam pytanie. Ogólnie teraz mam 84kg / 180 cm ale chciałbym zwiększyć swoją masę mięśniową. Trenuje 3-4 razy w tyg więc postanowiłem dorzucić odżywki. I tu jest moje pytane bo nie wiem co dokładnie. Poczytałem troszkę [...]
[...] Extensor, Izolat 97 instant, bez smaku. Nie mam po nim żadnej zgagi, nic się nie odbija, super lekkostrawne. Trochę boli cena tj. 100 PLN+ za kilogram. Czytałem, że izolaty dla osób mało trenujących/początkujących nie mają większego sensu, więc po co przepłacać... Czy znacie jakieś lekkostrawne (najlepiej bezsmakowe) białka lub tańsze [...]
[...] składników preparatu, oraz zmniejszają możliwość wystąpienia dolegliwości żołądkowych, takich jak np. wzdęcia.< Monster Maxx ma ich mnóstwo! Wyłącznie 100% niedenaturowane izolaty i koncentraty białek serwatki pozyskiwane metodą mikrofiltracji przepływu krzyżowego w niskich temperaturach zostały zastosowane w tej potężnej formule. Monster Maxx [...]
[...] mam pytanie czy BV białka to jest najważniejszy czynnik klasyfikujący jakośc białka? Bo Izolaty maja po 160 prawie a to więcej prawie o polowe od innych bialek, tylko ze izolaty chyba nic prócz białka nie maja w składzie a dla mnie tez smak jest ważny. Także chciałbym białeczko jakies dobre w smaku i z wysokim BV (nie musi byc 160 ale zeby [...]
[...] wyrazisty smak ale i niestety ma bardziej gestą strukture i mi to nie odpowiada poniewaz gdy pije je po przyjsciu do domu z siłki nie mam juz takiego apetytu i miejsca zeby zjeśc solidny posiłek. Prosze o podanie sprawdzonych nazw białek ktore bedą własnie takie wodniste najlepjej izolaty albo izolaty z koncentratem .Z góry dziekuje pozdrawiam.
CZEŚĆ! Poniżej znajdziecie większość suplementów/odżywek które są polecane w tym dziale. Produkty są sprawdzone, dobre i na każdą kieszeń. Pewnie łatwo zauważyć że brakuje kilku produktów typu: l-karnityny, cla, hmb, glutaminy - nie ma ich poniżej ponieważ nie polecamy tych supli. Nie ma również gotowych przedtreningówek i spalaczy, głównie [...]
[...] PÓŁPRODUKT, bez żadnej wartości. Białko serwatkowe jest kilkukrotnie droższe z powodu obróbki. Im bardziej złożony proces produkcyjny, tym z reguły droższy produkt. Dlatego izolaty i hydrolizaty białek serwatkowych są droższe niż koncentrat (WPC). SERWATKA BIAŁKOWA: LEDWIE 13% białka W 100 G NIE NADAJE SIĘ DO BEZPOŚREDNIEJ KONSUMPCJI (serwatkę [...]
[...] do krwi. Charakteryzują się one wysoką wartością biologiczną, przyswajalnością. WPH czyli hydrolizaty białek serwatkowych są najszybciej wchłaniane przez organizm. WPI czyli izolaty białek serwatkowych są szybkowchłanialne. Jest to bardzo istotne, aby spożyć odpowiednią ilość szybkowchłanialnej proteiny, ponieważ w ten sposób mięśnie dostaną [...]
[...] oraz enzymów oddechowych. W efekcie przekłada się na poprawę wytrzymałości i wydolności tlenowej. W sportach wytrzymałościowych polecam szczególnie odżywki oparte o izolaty i koncentraty białek serwatkowych (np. WHEY PRO MATRIX), względnie zestawy aminokwasów OLIMP AMINO ANABOLIC 5500. Można także w ramach regeneracji zastosować odżywkę [...]
[...] udział pozostałych składowych białka, co pozwala na szczegółową kontrolę diety przed startowej bez strachu o złe zbilansowanie i dostarczenie nadmiaru kalorii. Dodatkowo izolaty wykorzystywane są chętnie przez osoby cierpiące na wszelkiego rodzaju nietolerancje pokarmowe, co często powiązane jest z brakiem enzymu laktazy w organizmie. WPI [...]
[...] czy moge, zeby nie byc stronniczym nie powiem. Cena dosc wysoka ale dobry izolat orazu po treninigu z duza zawartoscia bcaa. Ze wzgledu na cene moja ocena 9/10, choc wiem ze izolaty sa zawsze drogie,to tez trzeba brac pod uwage. Big Zone – vitamaxx i cynk – powiem krotko, poraz pierwszy biore multivitamine po ktorej nie zmienia mi sie kolor [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] nie służy – izolat lub hydrolizat są suplementami jeszcze „czystszymi” pod tym względem, a co za tym idzie – mniej problematycznymi. Z białek serwatkowych napotkacie na izolaty, koncentraty i hydrolizaty. Hydrolizat białka serwatkowego (Whey Protein Hydrolisate – WPH) to odżywka poddana wstępnemu „trawieniu” enzymatycznemu – są one [...]
[...] jednak o tym,ze aby osiagnac maksymalne mozliwosci rozwoju naszych muskul przy udziale sterydow,musimy zastosowac suplementy wzbogacajace nasza diete: koncentraty badz izolaty bialek,kompleksy aminokwasow w tabletkach badz w plynie.W koncu nasze miesnie zbudowane sa z bialka,a nawet najbardziej wyszukana dieta nie zapewni nam tak duzej [...]
[...] nie służy – izolat lub hydrolizat są suplementami jeszcze „czystszymi” pod tym względem, a co za tym idzie – mniej problematycznymi. Z białek serwatkowych napotkacie na izolaty, koncentraty i hydrolizaty. Hydrolizat białka serwatkowego (Whey Protein Hydrolisate – WPH) to odżywka poddana wstępnemu „trawieniu” enzymatycznemu – są one [...]
[...] jednak o tym,ze aby osiagnac maksymalne mozliwosci rozwoju naszych muskul przy udziale sterydow,musimy zastosowac suplementy wzbogacajace nasza diete: koncentraty badz izolaty bialek,kompleksy aminokwasow w tabletkach badz w plynie.W koncu nasze miesnie zbudowane sa z bialka,a nawet najbardziej wyszukana dieta nie zapewni nam tak duzej [...]
[...] funkcji poznawczych. U japonskich Amerykanów, spozycie tofu w srednim wieku jest wiazane z przypadkami choroby Alzheimera w pózniejszych latach. Mit: Sojowe izoflawony i izolaty proteinowe maja status GRAS (Generally Recognized As Safe - uznanych za calkowicie bezpieczne) Fakt: Archer Daniels Midland (ADM), w odpowiedzi na liczne protesty [...]
[...] najwyższa wartość biologiczna BV=159, idealne kiedy potrzebujemy praktycznie bardzo szybkiej dostawy aminokwasów dla naszego organizmu. Sposób w jaki otrzymywane są te izolaty gwarantują minimalną zawartość innych makroskładników - tłuszczy i węglowodanów. Hydrolizat Białka Serwatki - białko poddane procesowi wstępnego trawienia [...]
[...] funkcji poznawczych. U japonskich Amerykanów, spozycie tofu w srednim wieku jest wiazane z przypadkami choroby Alzheimera w pózniejszych latach. Mit: Sojowe izoflawony i izolaty proteinowe maja status GRAS (Generally Recognized As Safe - uznanych za calkowicie bezpieczne) Fakt: Archer Daniels Midland (ADM), w odpowiedzi na liczne protesty [...]
[...] przepływu krzyżowego (CFM) przebiegającą w niskich temperaturach. Dzięki tej metodzie nie dochodzi do denaturacji aktywnych biokomponentów, choć na rynku dostępne są też izolaty powstałe z użyciem metod wymiany jonowej i z zastosowaniem wysokiej temperatury. Te drugie, pomimo pewnych wad mają jedną ważną zaletę - charakteryzują się [...]