[...] surowiec białka serwatkowego jest tak drogi, że ciężko o coś sensownego pod kątem ilości do ceny. Większość firm wychodzi bardzo podobnie. Pytanie też dlaczego akurat izolat białka serwatkowego? Masz ku temu jakieś istotne powody? Nie wiem czy wiesz, ale dla osób amatorsko trenujących nie będzie to robiło różnicy czy zastosuje izolat, czy [...]
[...] ceniona jest za wysoką wartość biologiczną. Rodzaje odżywek serwatkowych Najczęściej spotykanymi w asortymencie odżywek białkowych w ogóle są odżywki typu koncentrat oraz izolat białek serwatkowych. Znacznie przewyższają popularnością takie produkty jak izolaty białek roślinnych czy jajecznych. Koncentraty uzyskiwane są przez odwodnienie [...]
Witam Proszę o poradę w mojej diecie . Mam 31 lat aktualna waga 88 pas okolo 89-90 cm Trenuje 4 dni w tygodniu + dorzucam jeden interwal raz w tyg 25 min na bieżni. Moje pytanie to czy dieta jest ok ?? co by tu najlepiej dodawac zeby masa jeszcze szla do gory... czy ogolnie cos do zmiany cos do wyrzucenia z diety nie znam sie za bardzo na [...]
O tym samym pomyślałem, izolat tutaj nie załatwiłby sprawy, gdybyś nieco pozmieniał w diecie? Chociaż u Ciebie tego mięsa i tak zapewne leci dość mało..
[...] jak w cyklu to w DT taka porcja jak wyżej dwa razy dziennie, a w DNT jedna taka porcja BCAA - przed i/lub w trakcie treningu min. 1g bcaa na 10kg masy ciała Bialko izolat - wg braków w diecie Cytrulina Jablczan - przed treningiem, zacznij sobie od 3-4g gram i jak nie odczujesz to zwiększaj dawkę o 1g znajdująć idealną ilość dla siebie [...]
Siema, szybkie pytanie. Ktos powie jak stosowac w dni treningowe jak i nie treningowe, w jakich ilosciach oraz czy mozna to wszystko laczyc razem? Kreatyna mono, BCAA, Bialko izolat, Cytrulina Jablczan Betaalanina Thermo speed Hardcore domyslam sie ze betaalanina i cytrulina w DT przed treningiem w DNT nie ma potrzeby stosowannia, tylko w jakiej [...]
[...] bać. Może to była kwestia odżywki? Nie wiem, to było bardzo dawno temu, ale używałam chyba 3 różnych i za każdym razem to samo - jedno wielkie wzdęcie i ból. Sprobuj kupic izolat bialkowy, jak tolerujesz normalny nabial to nie powinnas miec klopotow z tolerancja izolatu, ale roznie to bywa :) Zmieniony przez - madzia_666 w dniu 09.11.2022 [...]
[...] ale ja tez napisalam wyraznie ze do tego jogurtu (czy skyru, whatever, chodzi o specyficzna taka gestsza konsystencje gladkiego serka - wiaodmo o co chodzi) zawsze dodaje izolat, czyli bialko w proszku, czyli nawet biorac jogurt zwykly z mala zawartoscia bialka to jak dodasz miarke izolatu to masz wysokoproteinowy posilek, gdzie masz 30-40g [...]
Witam zaczynam mase moja aktualna waga 89 kg (87 cm w pasie 41 obwod ramienia wzrost 185 wiek 31 lat ) aktualnie schudlem 10 kg jestem po redukcji dodaje co tydzien jakies 50-100 kcal . Aktualnie chce zrobic mase co najlepiej dodawac w mojej diecie korzystalem z wzoru 50 % wegli 30% bialka i 20% tluszczu ( cwicze 4 razy w tyg + jeden dzien [...]
Testowany izolat i carbo od Pana Szymona. WPI belgijska czekolada to taki sztos, że mógłbym całe makro na białko tym uzupełniać :) Skład, przyswajalność, rozpuszczalność top.
[...] SMAKACH: TRUSKAWKA, WANILIA FITPROTEIN SHAKE to formuła przeznaczona dla aktywnych fizycznie kobiet, zawierająca szereg składników czynnych, takich jak koncentrat i izolat białka serwatki, kolagen czy inulina, wzbogaconych o koenzym Q10, witaminę C i D oraz chrom. Koncentrat białka serwatkowego WPC to białko pochodzenia zwierzęcego. Jak [...]
[...] buerre, bo to wg mnie „nowość” jeśli chodzi o smak białka. Tez dobrze wspominam smak Lemon mascarpone/tarta cytrynowa bo tez była fajna :) Ja za to dostałem kiedyś ich izolat- rozpuszczalność konsystencja mega spoko. Smak mailem chyba wanilię i mi akurat totalnie nie podszedł. Jeśli to był ten smak robiony przez Sport Definition, o którym [...]
[...] grudy czy nie itd. Ale jak bys sie zdecydował to polecam smak pettit buerre, bo to wg mnie „nowość” jeśli chodzi o smak białka. Tez dobrze wspominam smak Lemon mascarpone/tarta cytrynowa bo tez była fajna :) Ja za to dostałem kiedyś ich izolat- rozpuszczalność konsystencja mega spoko. Smak mailem chyba wanilię i mi akurat totalnie nie podszedł.
[...] uginające się od niezdrowej żywności, białko serwatkowe jest całkowicie bezpieczne. W dobie rakotwórczego mięsa czerpanie protein z koncentratu (WPC), hydrolizatu (WPH) czy izolatu (WPI) białka serwatkowego ma uzasadnienie. Eksperyment naukowy Siedemnastu mężczyzn w wieku 23 lat, mających 1,8 m wzrostu i ważących 80 kg otrzymało białko i [...]
Zawsze na wpc, nie ważne jakiej firmy piłem miałem kluski. Jedynie izolat fajnie się mieszał. a tak z ciekaowsci to z jakich firm miales to wpc? aktualnie na rynku naprawde wiekszosc odzywek rozpuszcza sie bardzo dobrze i to nawet w niewielkiej ilosci wody, takze nieco dziwie sie temu co napisales :-D
ja od siebie dodam, ze pracujac w sklepie z suplementami Amix byl marka dosc czesto rozchwytywana przez klientow i popularna, aczkolwiek sam osobiscie nigdy nie stosowalem izolatu lub koncentratu z ich firmy poziom 95g bialka /100g produktu jest rzeczywiscie naprawde wysoki, ale to nie jest tak, ze stanowi top of the top, chocby naturalny izolat z [...]
Nie do końca, ale większość tak. Dam przykładowo w dt. 1. Pre kleik + izolat 2. Post płatki jaglane + płatki słodkie + owoce w żelu sfd + owoce + izolat 3. Ryż + kura 4. Omlet płatki jaglane + skyr bez laktozy + białko jaj + wpc 5. Jajecznica albo 2 serki wiejskie wysokobiałkowe + orzechy