[...] przez nas skrobi. Tak więc biała mąka i wyroby z niej otrzymywane (pieczywo białe, ciastka, herbatniki) są źródłem praktycznie tylko kalorii (cukrów) i wysokiego indeksu glikemicznego. W dalszej konsekwencji organizm potrzebuje witamin i soli mineralnych do rozkładu i przyswojenia, czerpiąc je z zapasów naszego organizmu. Najlepszym [...]
Odpowiedzi: 372 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 5/11/2004 10:56:23 AM Liczba szacunów: 0
[...] przez nas skrobi. Tak więc biała mąka i wyroby z niej otrzymywane (pieczywo białe, ciastka, herbatniki) są źródłem praktycznie tylko kalorii (cukrów) i wysokiego indeksu glikemicznego. W dalszej konsekwencji organizm potrzebuje witamin i soli mineralnych do rozkładu i przyswojenia, czerpiąc je z zapasów naszego organizmu. [...]
Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 5844 Data: 4/23/2004 8:44:56 PM Liczba szacunów: 0
[...] powinna być jak najbardziej zbliżona do żywienia człowieka zdrowego. Zasadnicza modyfikacja polega na znacznym ograniczeniu łatwo przyswajalnych węglowodanów (indeks glikemiczny), w tym przede wszystkim słodyczy i przetworów zawierających znaczny dodatek cukru. Ogranicza się również tłuszcze, natomiast zwiększa się ilość białka w [...]
Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 9153 Data: 4/9/2007 3:58:19 PM Liczba szacunów: 0
już po wołowinie, 5 dzień. dobrze, że jutro ten kurczak:) schudłem, widzę efekty ale jeszcze nie ważę się. Ja też po raz kolejny jestem na tej diecie. zastanawiam się czy wytrawne wino czerwone ma wysoki indeks glikemiczny. muszę jakoś uczcić spadek wagi w nocy ostatniego dnia diety:)
Odpowiedzi: 3044 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2/21/2008 6:06:21 PM Liczba szacunów: 0