[...] się tą dużą ilość białka, a to ona najczęściej właśnie blokuje nasz progres czy siły czy nawet wręcz redukcji tkanki tłuszczowej. Mięsień nie ucieknie dopóki ma bodziec, o ile jest to mięsień zdobyty ciężką pracą wytrzymałościowo-siłową a nie tylko pompowaniem obwodu. Ludzie się przejadają, mają dziwne tendencje do jedzenia non stop, czy [...]
[...] i wręcz trochę sekciarski, ale przejrzałem trochę badań i dla mnie taki nie jest ;-) Nie ma natomiast dowodó na to, ze wysokie spożycie białka uszkadza nerki czy wątrobę, o ile są one zdrowe. U mnie problem polega na tym, ze uwielbiam mięso i mógłby jeśc je na kilogramy. Ciekawostka - wyczynowi kulturyści aktualnie schodzą istotnie z podażą [...]
[...] i wręcz trochę sekciarski, ale przejrzałem trochę badań i dla mnie taki nie jest ;-) Nie ma natomiast dowodó na to, ze wysokie spożycie białka uszkadza nerki czy wątrobę, o ile są one zdrowe. U mnie problem polega na tym, ze uwielbiam mięso i mógłby jeśc je na kilogramy. Ciekawostka - wyczynowi kulturyści aktualnie schodzą istotnie z podażą [...]
Leci się "jakoś", a potem nagle ni z tego ni z owego: stop orkiestra. I się okazuje, że coś tam wygasło. Te 50 - 100 g węgli warto mieć. Czy można żreć tłuszczu ile dusza zapragnie? Niektórzy mówią, że tak. Czy można żreć białka pod korek? Nie. Raz, że organizm zostanie podtruty resztkami azotowymi (zwłaszcza mocznik bywa toksyczny). A podtrucie [...]
[...] o masę czy ektomorfików. Co wyróżnia ektomorfików ? Jest to grupa osób bardzo szczupłych, o niewielkim umięśnieniu a także drobnych kościach, którym ciężko utyć nie ważne ile by jedli Jak pokazują badania podanie takim osobą nawet 1000 kcal ponad zapotrzebowanie energetyczne w okresie 8 tyg. doprowadziło do przyrostu masy na poziomie 0,5kg !!! [...]
[...] Zapoczątkowany w żołądku proces trawienia białek odbywa się dalej w jelicie cienkim, które składa się z dwunastnicy (duodenum), jelita czczego (jejunum) i jelita krętego (ileum). W jelicie cienkim, mierzącym około 5 m, zachodzi końcowy rozkład i wchłanianie białek,węglowodanów i tłuszczów,gdzie glukoza i aminokwasy zostają wchłonięte przez [...]
Uzupełniam "Kreatyna Kreatyna jest jednym z najlepiej sprzedających się i najczęściej stosowanych suplementów w historii sportu. Dlaczego? Bo zapewnia to, na czym zależy nie tylko kulturystom: większe mięśnie, większą wagę, większy przyrost siły i lepszą wydolność fizyczna podczas intensywnych ćwiczeń. Kreatyna jest nie tylko wyjątkowo [...]
[...] 4.3 ± 1.2 g/kilogram masy ciała, dziennie. Ogólna podaż kalorii też była imponująca: 5,621.7 ± 1,354.7 kcal. Zmierzono ilości kreatyniny oraz potasu w serum oraz zbadano ile azotu i kreatyniny znajduje się w moczu. Dodatkowo zmierzono ilość wydalanego wapnia i fosforu. Badani trenowali więcej niż 4x w tygodniu, po 1,5 godziny na sesję. [...]
[...] zdrowi, przynajmniej do początku XX wieku. Kiedy zaczęli zwiększać ilość spożywanego białka, zaczęły się pojawiać chroniczne schorzenia. Więc nie ma to nic wspólnego z tym ile jedli węglowodanów i tłuszczu. To wszystko dlatego, że nasze ciało może z łatwością konwertować tłuszcz w węglowodany oraz węglowodany w tłuszcz. Bardzo łatwo jest [...]
[...] pozytywny balans energetyczny do zdobywania masy. To jest Twoja nowa liczba kalorii, którą będziesz dziennie spożywał. 4. Pomnóż uzyskaną liczbę przez 0.15 by dowiedzieć się ile kalorii z tłuszczy będziesz spożywał. Następnie podziel uzyskany wynik przez 9 i otrzymasz liczbę, która będzie oznaczała ile gram tłuszczu powinienneś spożywać. [...]
[...] zaleceń kolegów i cierpliwie czekać na efekty. Niewiedza, bezmyślność czy naiwność? Trudno powiedzieć, a jeszcze trudniej oceniać. Chciałbym jedynie przedstawić, na ile pochłanianie ogromnych ilości białka poprawia wyniki sportowe i co na to ma do powiedzenia nasz organizm. Białko jest niewątpliwie jednym z najcenniejszych składników [...]
[...] w g/kg masy ciała. Czyli jeśli ważmy 80 kg i wyliczymy sobie , że powinniśmy jeść 2g białka na kg masy ciała , wychodzi nam 160 gram białka dziennie. Skąd mamy wiedzieć ile zawiera weglowodanów,białka i tłuszczu np 100g (100ml) mleka ???.Tu z pomoca przychodzą nam tabele żywienia. Można je znaleźć w internecie w bardzo dużej ilości.(na dole [...]
[...] to, że jak zjesz kaszę o niskiej jakości białka to te białko nie zostanie w ogóle wykorzystane. Zostanie, ale tylko jakiś odpowiednio mniejszy procent - w zależności od tego ile w sumie miligramów danych aminokwasów zostanie ogólnie dostarczone w pożywieniu i na jaką ilość syntezy endogennej białka to wystarczy. Mięso i produkty zwierzęce mają [...]
Najczęściej wśród osób ćwiczących króluje teoria, iż spożycie białka powinno wynosić około 2g na kilogram masy ciała. Niekiedy osoby trenujące przyjmują nawet 3 -3.5 gram białka na kilogram masy ciała. Kierując się zasadą, że mięśnie potrzebują aminokwasów kładą szczególny nacisk na spożycie białka w diecie. Jednocześnie jednka pojawiają się [...]
Jak już wielokrotnie zostało napisane - w praktyce nie istnieje coś takiego jak miejscowe spalanie tkanki tłuszczowej. W związku z tym nie ma możliwości ułożenia planu treningowego bądź dietetycznego ukierunkowanego na utratę zbędnych centymetrów w wybranych przez nas partiach. Aby redukcja przyniosła zadowalające nas rezultaty niezbędna jest [...]
[...] się sportami sylwetkowymi :-D ) Tłuszcz możemy magazynować. W tłuszczu. Aminokwasów nie możemy magazynować. Są jak rozrobiona zaprawa murarska. Albo zużyjesz tyle ile trzeba przez swoją dniówkę, albo masz kłopot. Dobra - część da się zamienić na cukier (glukoneogeneza - zwłaszcza gdy w diecie brak węgli, to ten proces może mieć nawet [...]
Aby redukcja przyniosła zadowalające nas rezultaty niezbędna jest odpowiednia dieta, uwzględniająca deficyt kaloryczny na poziomie 15-20% dziennego zapotrzebowania, a także odpowiednio ukierunkowany trening, jak również suplementacja. Przyjmuje się, iż optymalnym oraz zdrowym tempem redukcji tkanki tłuszczowej jest ubytek ok. 500-700g masy ciała w [...]
[...] po treningu Zbyt duża ilość cukru dostarczonego w posiłku spowoduje duży, stale utrzymujący się wyrzut insuliny do krwi. Skutkiem tego będzie spadek hgh. Nasuwa się pytanie, ile cukru powinniśmy umieścić w owym posiłku? Moja sugestia to 2-4 gramy cukru na każdy gram białka. Zaś cała kaloryczność posiłku powinna być największa w całej diecie, [...]
Najczęściej wśród osób ćwiczących króluje teoria, iż spożycie białka powinno wynosić około 2g na kilogram masy ciała. Niekiedy osoby trenujące przyjmują nawet 3 -3.5 gram białka na kilogram masy ciała. Kierując się zasadą, że mięśnie potrzebują aminokwasów kładą szczególny nacisk na spożycie białka w diecie. Jednocześnie jednak pojawiają się [...]
/SFD/2016/12/1/60ae4a01e0d5487aa7d4907e27e82fb9.jpg Aby rzeźba mięśni była widoczna niezbędne jest przeprowadzenie redukcji tkanki tłuszczowej. W tym celu niezbędna jest odpowiednia dieta, uwzględniająca deficyt kaloryczny na poziomie 15-20% dziennego zapotrzebowania, a także odpowiednio ukierunkowany trening, jak również suplementacja. 1. [...]