Ja teraz jestem na etapie gumy guar. Jeżeli macie możliwość to kupcie. Można robić masę fajnych rzeczy, od kisieli mlecznych / owocowych po sosy musy i budynie. Ogólnie to mam fazę na krem czekoladowy - guma + woda + kakao + słodzik = pychota :-D
Skoro jakiś progres widać...to dobrze. A póki co nie śpię od 20h. Jestem po nocce, ale nogi i cardio trzeba zrobić }:-( Siedziałem i oglądałem jak ludzie gotują albo jedzą. Myślałem ciągle o jedzeniu, o ładowaniu, o czit deju. Nawet teraz oglądam jak typ żre pizze albo jakieś 20 tyś kcal challange }:-( O dziwo pomaga xd No kurde, ale [...]
[...] bez wc...74 kg. Od wczoraj - 0,8 kg. I teraz...dodać węgli (50g) czy nie dodawać skoro leci. Czy może jest akurat czy może za szybko. Hmmm...Nie wiem, ale póki co guma ksantanowa i guar przyszły. Z 50g kaszy mannej, 150g mleka i 50g jogurtu naturalnego zrobiłem litr budyniu przedtreningowego - kosa %-) Chyba po treningu zrobię z 2 [...]
REDUKCJA Dzięki Gienek ;d Może jeszcze coś się uda przez 8 tyg zdziałać. Co do dnia dzisiejszego - no cóż, robiłem w nocy angielski zaległy, więc spałem tylko 3h gdy budzik zadzwonił, głos mówiący by kimać dalej i olać trening był silniejszy xd Myślałem, że zrobię po uczelni, ale poszedłem z kumplami i koleżankami nad wisłę na piwo bo z tymi [...]
wrzuć kiedyś sprawdzone przepisy z tą gumą ^^ Hm.. tutaj chyba ciężko o jakiś konkretny przepis. Bo nią raczej zastępuje się mąkę - tzn używam jako zagestnika. Do pankejksa na 2 całe jajk lub 4 białka daję 200ml wody + 1g gumy guar. Do sosu na 300ml 2g guar Do musu lub budyniu (400ml) 5-8g Będę chciał jeszcze zrobić taki mega batony ale muszę [...]
Jak macie jakieś pomysły na b. niskokaloryczne zapychacze nie będące przy tym warzywami, to chętnie przyjmę. Białko-proch, woda, guma ksantanowa lub guar. Podczas miksowania bardzo zwiększa się objętośc i masz coś a la niskokaloryczny budyń czy piankę. Proporcji nie podam, bo dawno robiłam. Tak mi wówczas posmakowało,że prawie codziennie. W [...]
[...] do żelu masy. Wolę mąkę guar gum, ponieważ badania naukowe udokumentowały, że podnosi wrażliwość na insulinę i wzmaga termogenezę. Wyobrażam sobie, że inne gumy, jak guma ziarnka chleba świętojańskiego albo jedna z pektyn, chciałyby posiadać podobne korzyści. Możesz wziąć do 10 g mąki guar gum 3 razy dziennie. Nie miałem żadnych [...]
serek wiejski = tanio i smaczniej niż zwykły twaróg :) każde mięso czy ryba z wyjątkiem kurczaka wyjdzie drożej. jeżeli nie zabije cie te 15g tłuszczu to jedz śmiało :) jeżeli przeszkadza ci guma guar i gluten to pozostaje ci już tylko założenie ogródka i hodowanie własnych kur :(
tak, ale zeby to mialo ladna konsystencje dodaje sie czesto kupe polepszaczy co do twarogu do sernika aro jeszcze, nie jest on slodzony, a duza zawartosc ww to glownie skrobia i guma guar
[...] w Budapeszcie, na Węgrzech, a wyniki będą znane w przyszłym tygodniu - głosi oświadczenie firmy. Jak poinformowano, dioksynami mogła być zanieczyszczona zawarta w jogurtach guma guar, substancja zagęszczającą i stabilizująca. Data ważności podejrzanych produktów wygasa 11 września. Dioksyny to silnie toksyczne związki chemiczne o działaniu [...]
"cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, zagęstniki: skrobia kukurydziana, i guma guar" Te składniki najbardziej naruszają zasady zdrowego odżywiania. Ja bym wolał przyprawić przecier pomidorowy i wszamać jako sosik do posiłków po treningowych. Sam tak robie. Pozdr
mogli sie rypnąć w obliczeniach. a białka jest tyle dlatego że --->E 406 to albumina. E 440 to chyba pektyna albo guma guar. Natomiast węgli wydaje mi się jest troszkę za mało RUN CLEAN, RUN FAST! AGILITY HANDLER PRO
[...] w 50 gramowych i większych porcjach - charakteryzują się bardzo dobrym wchłanianiem, oraz tzw. "lekkością trawienia". Dodatki funkcyjne * Hydrokoloidy i emulgatory ( nap.: guma guar, karagen. Lecytyna) - ich podstawowym zadaniem jest równomierne rozpuszczenie, rozprowadzenie i rozmieszanie sproszkowanego wieloskładnikowego produktu w nośniku, [...]
wyzsza szkola jazdy. Mozesz napisac do Pupki (ale skladniej prosze, bo to co tutaj jest to 4 razy trzeba czytac zeby skumac), chociaz moim zdaniem powinienes udac sie do kilku specjalistow. Mozesz byc uczulony na pewne aminokwasy, ktore wystepuja w duzej ilosci w serwatoce (watpliwe), albo na substancje dodatkowe (guma guar, lecytyna sojowa itp).