[...] zdrowego odzywiania. Jestem idealnym ektorfikiem i cwicze na mase aby wyjsc z niedowagi okolo 5 kilogramow ona wynosi. I teraz mam pytanie poniewaz nie mam zbytnio czasu na gotowanie ryzu/kaszy/makaronu - jako zrodlo wegli, to mysle czy mozna zastapic je w duzej ilosci zdrowymi tlusczami??? Czy mialoby to sens gdybym np. z weglowodanow jadl: [...]
[...] możliwych produktów do spożywania. Ma to być jakaś tam dieta do stosowania przez 6 tygodni. Z tej listy mam zrobić 3 posiłki i tyle konsumować dziennie. Z gotowania znam gotowanie wody i tyle :-( Mam pomocną osobę która przygotuje mi posiłki (najlepiej wieczorem dzień wcześniej na kolejny dzień) ale potrzebuje inspiracji w postaci przepisów. [...]
Chcialem zapytac o takie urzadzenie jak PAROWAR. Chodzi o gotowanie na parze np. Ryby, Piersi z kurczaka, steki, karkowki, warzywa, ryz i wiele innych. Poniewaz jem bardzo duzo smazonego i jest to jednak nie zdrowe i zaczynam mmiec bolesci brzucha, jelit, zoladka. Myslicie ze to dobre rozwiazanie? Ze produkty beda mialy dobre wartosi, wlasciwosci [...]
[...] Oddzielne kawałki kurczaka (podudzia, udka, skrzydełka) gotujemy przez około 40 minut na wolnym ogniu. Pamiętajmy, że alternatywą do tradycyjnego gotowania w wodzie jest gotowanie na parze. Podczas tradycyjnego gotowania część cennych składników odżywczych przechodzi do wody, którą wylewamy. Produkty przyrządzane na parze zachowują wyższy [...]
[...] Postaram sie to uwzgledniac co jakis czas i wymieniac z piersia indyka. Jesli chodzi o sposob przygotowania mies i ryb, to w moim przypadku na razie w chodzi w gre tylko gotowanie w wodzie i na parze. Smazenie, pieczenie w piekarniku, grillowanie i mikrofala odpadaja. Tłuszcze do każdego posiłku prócz przed i potreningowego. Jak napisalem w [...]
[...] Postaram sie to uwzgledniac co jakis czas i wymieniac z piersia indyka. Jesli chodzi o sposob przygotowania mies i ryb, to w moim przypadku na razie w chodzi w gre tylko gotowanie w wodzie i na parze. Smazenie, pieczenie w piekarniku, grillowanie i mikrofala odpadaja. A jesli chodzi o omega3 to zastepczo bede bral jakis preparat z apteki [...]
[...] nie należy wylewać, gdyż jest to ścięte pełnowartościowe białko, które przeniknęło do wywaru. Czas przygotowania mięsa skraca znacznie stosowanie szybkowaru, vv którym gotowanie przebiega w warunkach wyższego ciśnienia. -Przy duszeniu mięsa, po umyciu i osuszeniu, zaleca się najpierw obsmażyć je. na gorącym tłuszczu (obramienie), aby ścięła [...]
[...] ale na razie ciężko). Na delegacji jeżeli mam hotel to jest katastrofa ponieważ nie ma aneksu kuchennego i nie moge gotować. Jeżeli jest aneks to po pracy trening i gotowanie - kończę o 23 ze wszystkim. Ostanio zabrałem hantle 2x 25kg i mniejsze. Zrobiłem nogi i barki, gdy kładłem się spać to takie tętno miałem że zarwałem nockę... Do [...]
[...] 4. Smażenie jak najbardziej może być stosowanym sposobem obróbki. Jednak warto mieć tutaj umiar. Lepsze będzie gotowanie i pieczenie. 5. Nie ma sensu kręcić non stop aerobów. Warto zamienić ich część na interwały: [...]
[...] ich źródłem są m.in brukselka, rzodkiew, kapusta, kalafior, brokuły, brukiew, rzepa, szpinak, fistaszki etc. bowiem warto zaznaczyć, że odpowiednia obróbka termiczna (np: gotowanie) niweluje sporą ilość goiteogrenów. Istnieją przesłanki również ku temu, aby eliminować gluten przy niedoczynności bowiem nie jest to oficjalne zalecenie - to [...]
[...] wszystkiego czego nasz organizm potrzebuje. Nie znaczy to jednak, że każdy posiłek musi być inny. Większość z nas żyje dość dynamicznie, oszczędzając czas gdzie się da i gotowanie kilku posiłków dziennie z pewnością pochłonęłoby dużą część tego czasu. Nic nie stoi na przeszkodzie by zjeść dwa albo trzy takie same posiłki. Można tak jeść nawet [...]
[...] właśnie odżywki białkowe są suplementami diety specjalnego przeznaczenia żywieniowego, które idealnie sprawdzają się w sytuacji, gdy nie mamy czasu lub ochoty na pieczenie, gotowanie lub zjedzenie mięsa, czy ryby. Wtedy rozrobienie około 30-40 g odżywki z wodą w zupełności wystarczy, aby uzupełnić braki z posiłku. Przy okazji również pysznie [...]
[...] i co dzień przegotujesz, a po wystudzeniu schowasz do lodówki - wytrzyma długo, ponad tydzień. Pieczone w ziołach, w dobrych warunkach i ze dwa. Z tym, że takie wielokrotne gotowanie, odgrzewanie nie służy zawartości witamin i lepiej znaleźć jakiś kompromis - gotować na 2-4 dni. Zmieniony przez - M-ka w dniu 2016-10-07 19:14:45 Zmieniony przez [...]
[...] jajka (kurze, kacze, gęsie, strusie, przepiórcze). Co jednak w sytuacji, gdy nie jesteśmy w stanie dostarczyć wraz z dietą odpowiedniej ilości białka? Brak czasu, ochoty na gotowanie, czy pieczenie lub po prostu brak możliwości przeznaczenia 15 minut na posiłek sprawia, że idealnie sprawdza się w takiej sytuacji odżywka białkowa. Najlepszym [...]
[...] zjeść tak duże porcje, zwłaszcza, że w parze z białkiem zwiększamy również ilość węglowodanów i tłuszczu. Drugim problemem logistycznym może być brak czasu nie tyle na gotowanie co na poświęcenie go choćby na zjedzenie posiłku przy stole. Niby banalne, ale w dzisiejszych czasach mamy tendencje do brania na siebie wielu obowiązków i brakuje [...]
[...] tego pod jakim kątem byś je potrzebował? Na pewno warto mieć w domu odżywkę białkową. Zawsze może się przytrafić dzień, kiedy to nie mamy czasu lub ochoty na pieczenie/gotowanie mięsa, czy ryby. Wtedy sprawdza się ona idealnie. Być może do tego coś pod kątem poprawy regeneracji i jakości snu? Ashwahandha, ZMA, czy chociażby ornityna. [...]
[...] urozmaicenie wyboru tych produktów, aby zapewnić wystarczające spożycie zarówno witaminy C, jak i karotenu. Warzywa najlepiej spożywać na surowo lub krótko gotowane. Długie gotowanie niszczy witaminy i wypłukuje składniki mineralne. 1 porcja warzyw to 1 ziemniak średniej wielkości lub pół szklanki, szpinaku, kalafiora, brukselki, zielonej [...]
Ja lubię ryby, makrele wędzoną, tilapię, mintaja, tuńczyka i łososia też, i w puszce tez od czasu, do czasu, jak nie mam czasu na gotowanie... a ostatnio nie mam }:-( niestety musze jeść w samotności, bo moi chłopcy do ryb miłością nie pałają...
[...] w domu pokusiłem się o małe resume dotyczące diety. Początek jest ciężki, bo trzeba totalnie zmienić wszystko w sposobie żywienia.I zorganizować sobie życie kuchenne tzn. gotowanie, doprawianie przypraw, grillowanie (to robie w mikrofali), znalezienie przypraw i smaków , które zastąpią sól, bo z cukrem to nie ma większych problemów, po prostu [...]
[...] je zobaczylam.W tym przypadku chyba tez nie powoduje to duzych strat w produkcie? Tak przy okazji mozna dodac: Dryfowanie - usuwanie pestek lub nasion z owoców. Duszenie - gotowanie obsmażonego na ogół produktu, pod przykryciem, we własnym sosie z dodatkiem niewielkiej ilości tłuszczu i płynu. Flambirowanie - skropienie gotowej potrawy [...]