[...] te dni było prawie 2000 kcal (1950-2000). W każdym razie drugi dzień 1,5h w kuchni...padam. Chyba przyjmę wersje ze posiłki będą bardziej powtarzalne, zwłaszcza w te upaly -gotowanie co chwile czegoś mnie dobija a w kuchni ukrop! :) Zatem oto moje zrzuty :) Dzisiaj był rano marszo trucht. tj. 10 minut marszu, 30 minut truchty i 10 minut marszu [...]
Jeśli korzystasz z myfitnes pal to też można robić zrzuty. Można pobrać zrzut albo wyciąć sobie narzędziem "wycinanie". Wartości pomiędzy programami mogą się różnic. Już sam sok pomarańczowy w zakeżności jaki to sok może mieć wiecej kalorii. Polecam same pomarańcze :D Z czasem dojdziesz do wprawy i planowanie i gotowanie będzie sprawniejse.
właśnie tutaj chcę poprzeć lodzianina że gotowanie to nie żadna filozofia . Wydać kope kasy żeby cos za mnie ciasta ugniatało trochę mija się z celem . Powiem Ci taką ciekawostkę . Pracowałem w restauracjo-pizzerni tak to nazwę:D . I rozmawiałem z osobą co pizze robi . W pracy używa maszyny do mieszania cista bo wiadomo robi to masowo . ale radził [...]
Ja też nie widzę sensu dalszej dyskusji, albo jesteś trollem albo oszczędzaj sobie te cenne sekundy na gotowanie, oszczędzaj cenne grosze ... robiąc coś bezsensownego.
Codzienne smażenie i wybieranie tylko tej propozycji podania potrawy jest dla mnie szkodliwy. Nie da się ukryć, że podczas smażenia pewne ilości szkodliwych związków są uwalniane, zatem warto zacząć stosować też inne metody obróbki termicznej - DUSZENIE, PIECZENIE, GOTOWANIE NA PARZE, EW. GRILLOWANIE. Ponadto ważne też jest, jak się smaży. [...]
[...] czy to nabiał z pieczywem, czy jajka, czy rybę. Jakbym miała jeść 5 razy dziennie, za każdym razem coś innego, to musiałabym rzucić pracę - bo by mi nie starczyło czasu na gotowanie-konsumowanie-zmywanie. Oczywiście, jakby mi ktoś 5 razy dziennie podstawił jedzenie pod paszczę, to jadłabym i 5 razy dziennie. Zmieniony przez - deja vu w dniu [...]
A myślałam że to ja mam poczatki ortoreksji... Gotowanie też jest frajdą i moze sprawiać przyjemność. Dla mnie kombinowanie w kuchni jest relaxem. Chleb - własny na zakwasie, mrożę. Pierożki też mrożę - robię z orkiszowej. I uważam, ze każdy domowy posiłek jest lepszy od przetworzonego g.. kupionego w sklepie, gotowego do zjedzenia. Ryż z [...]
[...] swojej diety. Odżywka białkowa jak najbardziej służy do uzupełnienia braków białka w diecie, więc można nią uzupełniać braki nie tylko te z braki/zmniejszonego spożywania nabiału, a również innych źródeł białka jak np. mięsa, ryby, czy jajka. Zawsze może przytrafić się sytuacja kiedy nie mamy czasu na pieczenie/gotowanie, czy ochoty na jedzenie.
[...] tak jak napisaliście, to to jest odpowiedź jakiej oczekiwałem. Czyli wsypuje wszystko na raz zalewam i w rezultacie robie jednego szejka. Jestem bardzo dobrym kucharzem i gotowanie sprawia mi dużo radości, lecz robienie szejków traktuje jako coś ponadprogramowego. Czyli jak w moim przypadku robie pierwszy posiłek o 3:30 , a później szejka i [...]
Ja w podstawówce zrobiłem sobie nunchacu z jakiś narzędzi do gotowanie- jakieś drewniane łyżki powiązane sznurkiem. I nieźle pomykałem Ale najbardziej zabójczą bronią, którą opracowałem były gwiazdki. Serio. Wycięliśmy takie 6-8 ostrzowe z blachy grubości około 5 milimetrów. O średnicy 10-15 cm. Czubki wyostrzyliśmy na szlifierce. I powiem tylko [...]
[...] grzyba to gotować przecierz w zołądku i tak sie wszystko zamieni w papke :)potem zostanie wcgłoniete przez jelita tak samo jak z miesem surowe i gotowane tak samo przyswajalne :) ciekawe kto to wymyślil gotowanie płatków no poprostu tak sie uśmiałem że z fotela prawie spadłem to chyba juz w gimnazjum albo liceum mówią i układzie trawienym pozdr
[...] i nie ma nic wspolnego z twardym lub zylastym miesem. Taki plaster wolowiny rzucasz na patelnie (ja normalnie uzywam oliwy, wcale nie bawie sie w "beztluszczowe gotowanie", w koncu tluszcz jest potrzebny do trawienia- tak wiec jogurty 0% tluszczu to jakies nieporozumienie! i wcale nie smaczne), 1 min. z jednej strony, 1 min. z [...]
[...] 6 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Produkty waż przed przygotowaniem potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
A co mam pisać? Mięso możesz udusić, upiec, na grill wrzucić... http://kulturystyka.pl/gotowanie-na-parze-przepisy-i-najwazniejsze-informacje/ Wejdź sobie jeszcze na kulturystyka.pl w dział Odżywianie i poszukaj był temat z przepisami, poszperaj Raczej możesz w jakikolwiek sposób przygotować byle by nie smażyć. Zmieniony przez - Skalar. w dniu [...]
Wszystkim, których interesuje nauka o żywieniu, polecam książkę Richarda Wranghama "jak gotowanie stworzyło czlowieka - walka o ogien" Wrangham to jeden z najwybitniejszych współczesnych antropologów biologicznych, zajmuje katedre na Uniwersytecie Harwardzkim. Wrangham przedstawia przekonujące dowody, że to właśnie obróbka termiczna [...]
Uwielbiam łazanki - chętnie wykorzystam w swojej świątecznej kuchni :-) A szybkować rzecz świetna - jak nie mam czasu na bawienie się w gotowanie to rosołową bazę pod pomidorówkę mam w 25 minut. W święta zawsze jest u mnie mnóstwo pieczystego - więc z wędlinami problemu nie będzie. Jajko z odrobiną majonezu też mnie raczej nie utuczy w 5 minut :-) [...]